قیمت جهانی مواد غذایی کاهش یافت

گروه بازرگانی و کشاورزی
کدخبر: 538687
شاخص قیمت مواد غذایی فائو در ماه می به طور متوسط 7/127 واحد بوده و کاهش 8/0 درصدی نسبت به آوریل را نشان می‌دهد.
قیمت جهانی مواد غذایی کاهش یافت

جهان صنعت– شاخص قیمت مواد غذایی فائو که تغییرات ماهانه سبدی از کالاهای غذایی معامله شده در سطح بین‌المللی را دنبال می‌کند، در ماه می به طور متوسط ۷/۱۲۷واحد بود که نشان‌دهنده کاهش ۸/۰‌درصدی نسبت به رقم آوریل است.
شاخص قیمت غلات فائو در ماه می نسبت به سال میلادی گذشته ۶‌درصد افزایش یافته اما بیش از ۲۰‌درصد کمتر از اوج خود در مارس ۲۰۲۲ است که پس از درگیری روسیه و اوکراین رخ داد و منجر به جنگ ویرانگر بین دو تولیدکننده برتر غلات جهان شد.
شاخص قیمت غلات فائو نسبت به ماه قبل ۸/۱‌درصد کاهش یافت که ناشی از کاهش شدید قیمت جهانی ذرت بود. برداشت قوی و عرضه فراوان در آرژانتین و برزیل، همراه با انتظارات از رکورد برداشت در آمریکا، بر قیمت‌ها تاثیر گذاشت. قیمت گندم به دلیل بهبود شرایط کشت در نیم‌کره‌شمالی کاهش یافت. در مقابل، قیمت برنج ۴/‏‏۱‌درصد افزایش یافت که دلیل آن تقاضای قوی برای انواع معطر و نوسانات ارزی بود. قیمت روغن نباتی نسبت به ماه آوریل ۷/‏‏۳‌درصد کاهش یافت و این کاهش در تمام روغن‌های اصلی مشاهده شد. قیمت روغن پالم به دلیل افزایش تولید فصلی در جنوب‌شرقی آسیا کاهش یافت. قیمت روغن سویا به دلیل افزایش عرضه در آمریکای جنوبی و تقاضای ضعیف برای سوخت‌های زیستی کاهش یافت. قیمت روغن کلزا به دلیل بهبود چشم‌انداز عرضه در اتحادیه اروپا کاهش یافت، در حالی که قیمت روغن آفتابگردان در بحبوحه تقاضای ضعیف جهانی کاهش یافت. شاخص قیمت شکر فائو ۶/‏‏۲‌درصد کاهش یافت که نشان‌دهنده نگرانی‌ها در مورد چشم‌انداز اقتصادی جهانی، تقاضای ضعیف‌تر از سوی صنایع غذایی و آشامیدنی و انتظارات از بهبود تولید در فصل آینده است.
قیمت گوشت نسبت به ماه آوریل ۳/‏‏۱‌درصد افزایش یافت. قیمت گوشت گاو و گوسفند افزایش یافت و گوشت گاو به بالاترین رکورد خود رسید. قیمت مرغ به دلیل عرضه مازاد در برزیل پس از محدودیت‌های واردات مرتبط با شیوع آنفلوآنزای مرغی، کاهش یافت. شاخص قیمت لبنیات فائو ۸/‏‏۰‌درصد افزایش یافت که ناشی از تقاضای قوی از سوی آسیا بود. قیمت کره در بالاترین سطح تاریخی خود باقی ماند، در حالی که قیمت پنیر نیز افزایش یافت.
فائو در گزارشی جداگانه، پیش‌بینی کرد که تولید جهانی غلات در سال ۲۰۲۵ به رکورد ۹۱۱/‏‏۲میلیارد تن برسد که نسبت به تخمین قبلی ۸۴۸/‏‏۲‌میلیارد تن و ۱/‏‏۲‌درصد بالاتر از سال ۲۰۲۴ است. با توجه به پیش‌بینی افزایش تولید از مصرف، پیش‌بینی می‌شود ذخایر جهانی غلات یک‌درصد رشد کند و تا حدی از رکود سال میلادی گذشته بهبود یابد.

منبع: رویترز

وب گردی