«جهان‌صنعت» براساس گزارش اخیر فایننشال‌تایمز بررسی می‌کند؛

فرار سرمایه‌گذاران از اوراق قرضه آمریکا

گروه بین الملل
کدخبر: 536258
سرمایه‌گذاران بزرگ به دلیل نگرانی از کسری بودجه و جنگ تجاری آمریکا، در حال تنوع‌بخشی به سبد اوراق قرضه خود و کاهش وابستگی به بازار آمریکا هستند.
فرار سرمایه‌گذاران از اوراق قرضه آمریکا

جهان صنعت- سرمایه‌گذاران بزرگ اعلام کرده‌اند که در حال تنوع‌بخشی به سبد اوراق قرضه خود هستند تا همکاری بیشتری با بازارهای خارج از آمریکا داشته باشند. این تصمیم در پی جنگ تجاری دونالد ترامپ و افزایش کسری بودجه ایالات متحده گرفته شده و جذابیت بزرگ‌ترین بازار اوراق قرضه جهان را کاهش داده است.

طبق گزارشی که در این خصوص فایننشال‌تایمز منتشر کرده، بازار اوراق قرضه آمریکا در روزهای اخیر تحت‌تاثیر لایحه مالیاتی بزرگ و زیبای ترامپ قرار گرفته است که توسط مجلس نمایندگان تصویب شد و تهدید می‌کند تا بدهی عمومی کشور را به شدت افزایش دهد. در نتیجه نگرانی‌های فزاینده درباره سطح استقراض دولت پس از نوسانات شدید اوراق خزانه‌داری در پی افزایش تعرفه‌های ترامپ در ماه گذشته تشدید شده است؛ زمانی که بدهی آمریکا نتوانست نقش سنتی خود را به عنوان پناهگاهی در برابر تنش‌های بازار ایفا کند.

واکنش سرمایه‌گذاران و مدیران دارایی

در همین رابطه وینسنت مورتیر، مدیر ارشد سرمایه‌گذاری در آموندی به عنوان بزرگ‌ترین مدیر دارایی اروپا، معتقد است که آمریکا دیگر آن پناهگاه امن نهایی و منحصربه‌فرد نیست و اکنون به خانه بی‌انضباطی مالی شدید تبدیل شده است. در حالی که برخی سرمایه‌گذاران تاکید دارند دلار در آینده قابل پیش‌بینی به عنوان ارز ذخیره جهانی باقی خواهد ماند و اوراق خزانه‌داری نیز نقش محوری خود را در سبد اوراق قرضه حفظ خواهند کرد اما در عین حال معتقدند، آشفتگی‌های اخیر ناشی از جنگ تجاری ترامپ و تعرفه‌های روز آزادی در ۲ آوریل، مزایای تخصیص بین‌المللی را برجسته کرده است؛ به‌ویژه در شرایطی که بسیاری از بازارهای بدهی در مناطق دیگر به طور ناگهانی بازدهی قوی‌ای ایجاد کرده‌اند.

به همین دلیل است که باب میشل، مدیر ارشد سرمایه‌گذاری و رییس درآمد ثابت جهانی در مدیریت دارایی جی‌پی مورگان، تاکید دارد، مشتریان ما در حال بررسی تخصیص دارایی‌های خود هستند و احساس می‌کنند که نسبت به تاریخچه خود، وزن زیادی به دارایی‌های دلاری داده‌اند. در واقع آنها اکنون نگران همه چیز از جمله تاثیر تعرفه‌ها، اندازه کسری بودجه و کسری فدرال در آمریکا هستند و می‌گویند چرا از این فرصت برای تنوع‌بخشی به بازارهای دیگر استفاده نکنیم؟

در همین راستا، فایننشال‌تایمز گزارش داده: اوراق قرضه دولتی بلندمدت آمریکا در آستانه تصویب لایحه مالیاتی ترامپ به شدت تحت فشار فروش قرار گرفته و کاهش چند روزه خود را پس از یک حراج ضعیف اوراق خزانه‌داری ادامه داده است؛ امری که نشان‌دهنده تشدید نگرانی‌ها درباره مسیر مالی آمریکاست. زیرا بازدهی اوراق ۳۰ساله در روز پنجشنبه به بالای ۱/۵‌درصد رسید که بالاترین سطح از اواخر سال ۲۰۲۳ بود و نشان‌دهنده کاهش شدید قیمت است. در همین حال، دلار نیز در سال جاری میلادی ۸‌درصد در برابر سبدی از ۶ ارز اصلی کاهش یافته است.

جذابیت بازارهای اروپا و سایر مناطق

در چنین شرایطی سرمایه‌گذاران به جذابیت بازارهای اوراق قرضه اروپا، همراه با ژاپن و استرالیا اشاره می‌کنند که همگی بازدهی قوی و روایت‌های اقتصادی امیدوارکننده‌ای ارائه می‌دهند؛ به طوری که لیندزی رزنر، رییس سرمایه‌گذاری در گلدمن ساکس معتقد است: دلار داستان اصلی است. یافتن بازاری با نقدینگی مشابه و حاکمیت قانونی قوی دشوار است اما تاثیر بر دلار معنادار بوده است. در واقع ضعفی در دلار وجود دارد که تا حدی پایدار است و به همین دلیل قدرت در تنوع‌بخشی خارج از آمریکا نهفته است. از سوی دیگر تیم مدیریت پیمکو به عنوان غول صندوق‌های اوراق قرضه نیز در ماه می به فایننشال‌تایمز گفته که در شرایط افزایش ریسک‌های رکود ناشی از تعرفه‌های ترامپ، عاقلانه است که به دنبال بازارهای باکیفیت دیگر برای تنوع‌بخشی باشید.

نگرانی‌ها درباره وضعیت مالی آمریکا

این صحبت‌ها در حالی مطرح می‌شود که نگرانی‌ها درباره وضعیت مالی عمومی آمریکا در روزهای اخیر بر گفت‌وگوهای بازار تسلط یافته است؛ زیرا کنگره به پیشبرد لایحه‌ای ادامه می‌دهد که کاهش مالیات‌های ترامپ در سال ۲۰۱۷ را تمدید می‌کند. در نتیجه تحلیلگران مستقل می‌گویند این قانون به طور محسوسی کسری سالانه و بار بدهی کشور را افزایش خواهد داد. در واقع به گفته مورتیر، آمریکا به احتمال زیاد کسری بودجه‌ای بین ۶ تا ۷‌درصد از تولید ناخالص داخلی را حفظ خواهد کرد. این رقم در مقایسه با هر به استانداردی زیاد است و به نیازهای بیشتر برای تامین مالی مجدد منجر خواهد شد. بنابراین عرضه بیشتری از اوراق خزانه‌داری به بازار وارد می‌شود. بنابراین سوال مهم این است که آیا تقاضای برای چنین عرضه‌ای وجود دارد یا خیر؟

در همین رابطه است که هنری مکوی، رییس تخصیص دارایی شرکت سرمایه‌گذاری KKR، در گزارش اخیر خود می‌گوید: روز آزادی، یعنی زمانی که ترامپ جنگ تجاری جهانی خود را آغاز کرد به عنوان محرکی برای گفت‌وگوهای جدی با سرمایه‌گذاران جهانی و هیات‌های مدیره آنها درباره تنوع‌بخشی فراتر از بازارهای سرمایه آمریکا عمل کرده است. به گفته وی، زمانی که آمریکا سه‌گانه ضعف دلار، سقوط سهام و افزایش نرخ‌ها را تجربه کرد، زنگ‌های خطر را به صدا درآورد که همه، از صندوق‌های ثروت ملی تا دفاتر خانوادگی را مجبور کرد نه‌تنها از ریسک دوری کنند، بلکه به دنبال راه‌هایی برای کاهش وزن دارایی‌های آمریکایی خود باشند.

در نتیجه با در نظر گرفتن شرایط کنونی، به نظر می‌رسد سرمایه‌گذاران بزرگ در حال بازنگری اساسی در استراتژی‌های خود و به دنبال کاهش وابستگی به بازارهای آمریکا و افزایش حضور در بازارهای بین‌المللی، به‌ویژه اروپا، ژاپن و استرالیا، هستند؛ تغییراتی که نشان‌دهنده نگرانی‌های فزاینده درباره سیاست‌های اقتصادی آمریکا و تاثیرات بلندمدت آن بر ثبات مالی جهانی است.

وب گردی