دبیرخانه گردشگری غذای ایران و ترکیه تشکیل میشود

جهان صنعت– معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: به منظور عملیاتی شدن همکاریهای ایران و ترکیه در زمینه گردشگری خوراک، دبیرخانه گاسترونومی (گردشگری غذا) مشترک دو کشور راهاندازی خواهد شد.
انوشیروان محسنیبندپی در اولین اجلاس توسعه گاسترونومی ایران و ترکیه که با حضور جمعی از فعالان بخش خصوصی و دولتی کشور و نیز ریاست گاسترونومی ترکیه در محل هتل پارسیان اوین برگزار شد، گفت: اگر گاسترونومی را به عنوان ترکیبی از فرهنگ و غذا تعریف کنیم، ترکیه نیز همانند ایران علاوهبر دارا بودن ظرفیتهای گردشگری متنوع، از غذاهای اصیل و تنیده در فرهنگ بومی این مردمان نیز برخوردار است. معاون گردشگری کشور افزود: چقدر خوب است که این تجربیات به اشتراک گذاشته شود و ما بتوانیم گنجینههای بیبدیلی که در کشور وجود دارد و میتواند باعث رونق بخشیدن به همه ابعاد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی شود را با چنین رویدادهایی تقویت کنیم. او تصریح کرد: هوش مصنوعی این روزها بسیاری از مشاغل را به حاشیه رانده و مشاغل جدیدی را وارد بازار کرده است اما یکی از مشاغلی که پایدار، استوار و محکم بر سر جای خودش در عصر نوین نیز باقی مانده و روزبهروز نیز تکامل پیدا میکند، بحث گردشگری خوراک و گاسترونومی است.
محسنیبندپی بیان کرد: نهتنها شاهد از دست رفتن مشاغل در بخش گردشگری خوراک نیستیم بلکه شاهد رونق بخشیدن، نوآوری و گردشگری خلاقانه نیز هستیم.
معاون گردشگری کشور با اشاره به اینکه ایران و ترکیه سرزمین رویایی فرهنگ و خوراک محسوب میشوند، افزود: نظر به امضای تفاهم ۱۰ساله میان سازمان متخصصان ایران و بخش گاسترونومی ترکیه و به جهت عملیاتی شدن این اقدام، دبیرخانه مشترک گاسترونومی ایران و ترکیه برای هماهنگی رویدادها، مطالعات و برنامهریزیهای مشترک تشکیل میشود. او با اشاره به اینکه پیوند میان آموزش، اجرا و فعالان این حوزه میتواند به تقویت این مهم یاری برساند، افزود: برگزاری دورههای آموزشی، جشنوارهها، تعریف مسیرهای گردشگری فراملی با محوریت شهرهای مرزی که دارای قرابت فرهنگی هستند، میتواند در تقویت همکاریهای گردشگری میان ایران و ترکیه موثر باشد.
محسنیبندپی همچنین از ریاست گاسترونومی ترکیه خواست دو کشور متقابلا یکدیگر را در روند و فرآیند ثبت جهانی غذاهای بومی حمایت کنند.
منبع: میراث آریا