معاون وزیر صمت: همه شهرک‌های صنعتی فعال هستند

گروه صنعت
کدخبر: 542917
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران از کاهش قطعی برق صنایع و ادامه تولید در شهرک‌های صنعتی کشور، حتی در زمان جنگ اخیر، خبر داد و به همکاری وزارت نیرو در این زمینه اشاره کرد.
معاون وزیر صمت: همه شهرک‌های صنعتی فعال هستند

جهان صنعت_به گفته مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، وزارت نیرو و سایر دستگاه‌های خدمات‌رسان همکاری خوبی در تامین برق داشته‌اند و با پایش مستمر و اقدامات عملیاتی، میزان قطعی برق صنایع کاهش یافته و محدودیت‌ها کمتر شده است.

به گزارش مهر، رضا انصاری با اشاره به وضعیت تولید در کشور اظهار کرد: براساس آمارهای موجود، روند تولید در صنایع کوچک و متوسط مستقر در شهرک‌های صنعتی که شامل بیش از ۸۰‌درصد واحدهای تولیدی کشور می‌شود و همچنین صنایع بزرگ از جمله معادن و خودروسازی، ادامه دارد. به‌ویژه در جریان جنگ ۱۲روزه اخیر، هیچ‌یک از شهرک‌های صنعتی کشور تعطیل نشدند.

انصاری ادامه داد: با تدابیر ویژه وزارت صمت، تولید اقلام اساسی در همان روزهای ابتدایی افزایش یافت. با آغاز بحران، تقاضا برای کالاهای اساسی و ضروری مردم ناگهان بالا رفت زیرا بخش قابل‌توجهی از جمعیت به‌طور بی‌سابقه‌ای جابه‌جا شدند و به مناطق دیگر رفتند. این جابه‌جایی ضرورت تامین فوری کالا در استان‌های مقصد را ایجاد کرد که خوشبختانه تمامی بخش‌های تولید و توزیع به‌سرعت وارد عمل شدند.

آسیب به شهرک‌های صنعتی در ۷ استان

معاون وزیر صمت در برنامه تلویزیونی درباره خسارات وارده گفت: در جریان جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی، ۸ شهرک صنعتی دولتی، یک شهرک صنعتی غیردولتی و مجموعا ۱۵واحد تولیدی بین ۴۰ تا ۱۰۰‌درصد دچار آسیب شدند. با وجود این آسیب‌ها در ۷ استان، فعالیت تولیدی متوقف نشد و زنجیره تامین و توزیع کشور فعال باقی ماند.

وی افزود: در شهرک صنعتی سپیدرود رشت، علاوه بر خسارت به واحدهای تولیدی، زیرساخت‌ها نیز به‌شدت آسیب دیدند اما با همکاری همه دستگاه‌ها، توانستیم در کمتر از ۲۴ ساعت این شهرک را به مدار تولید بازگردانیم. هرچند عمده واحدهای آسیب‌دیده در شهرک‌های صنعتی قرار داشتند اما برخی واحدهای خارج از شهرک‌ها نیز دچار آسیب شدند که آمار دقیق آنها به‌زودی توسط معاونت صنایع عمومی وزارت صمت و از طریق ادارات کل صمت استان‌ها اعلام خواهد شد.

جزئیات بسته حمایتی از صنایع آسیب‌دیده

انصاری با اشاره به تدوین بسته حمایتی برای واحدهای تولیدی گفت: این بسته حمایتی در کارگروه زیربنایی با پیگیری وزارت صمت نهایی و تصویب شده و اکنون در انتظار ابلاغ دولت است. این بسته در دو محور تدوین شده است؛ نخست، حمایت ویژه از واحدهای آسیب‌دیده از جنگ از طریق تامین ارز و منابع مالی برای بازسازی و دوم، حمایت عام از صنایع کشور که شامل تسهیل در ثبت سفارش، ترخیص کالا، امور گمرکی و رفع موانع تولید می‌شود.

وی اضافه کرد: وزارت صمت علاوه بر تامین کالاهای اساسی، موضوع تامین انرژی و زیرساخت‌های تولید را نیز به‌صورت جدی دنبال می‌کند. وزارت نیرو و سایر دستگاه‌های خدمات‌رسان همکاری خوبی در تامین برق داشته‌اند و با پایش مستمر و اقدامات عملیاتی، میزان قطعی برق کاهش یافته و محدودیت‌ها کمتر شده است.

برنامه‌ریزی برای تامین پایدار انرژی با محوریت انرژی خورشیدی

معاون وزیر صمت همچنین از طرح‌های جدید برای تامین پایدار انرژی خبر داد و گفت: سه مسیر برای بهره‌گیری از انرژی خورشیدی در نظر گرفته شده است: همکاری با شرکت‌های خدماتی، استفاده از منابع شرکت شهرک‌های صنعتی استان‌ها و جذب سرمایه‌گذار. همچنین براساس مصوبه هیات‌مدیره سازمان، اجاره زمین در شهرک‌ها با شرایط ویژه برای احداث نیروگاه خورشیدی اجرایی شده تا جذابیت سرمایه‌گذاری در این حوزه افزایش یابد.

نیاز به ساماندهی نیروی انسانی ساده و مهاجران

وی در خصوص نیروی انسانی نیز توضیح داد: در حوزه نیروی متخصص مشکلی وجود ندارد اما در زمینه نیروهای ساده و اپراتور، نیاز به برنامه‌ریزی دقیق‌تری داریم. استفاده از ظرفیت مهاجران و اتباع باید نظام‌مند باشد و نباید با تصمیم‌های هیجانی همراه شود.

ساماندهی لکه‌های صنعتی اطراف تهران

انصاری در ادامه با اشاره به ساماندهی لکه‌های صنعتی اطراف تهران، به تصویب‌نامه هیات وزیران در این زمینه اشاره کرد و گفت: تاکنون ۲۰ شرکت خدماتی برای مدیریت این پهنه‌ها تشکیل شده که ۱۲مورد آن به ثبت رسمی رسیده‌اند. نقشه‌ها و مختصات مناطق نیز تهیه شده است.

وی تغییر کاربری اراضی را یکی از چالش‌های اصلی این حوزه دانست و افزود: با نظر وزیر صمت و استاندار تهران، موضوع در کمیسیون زیربنایی دولت مطرح شده و در کمیته‌های فرعی نیز مصوباتی داشته‌ایم. هدف آن است که با تحلیل دقیق، فرمولی مشخص برای تغییر کاربری تدوین شود. استان تهران به‌عنوان پایلوت این طرح انتخاب شده و در صورت موفقیت، این الگو به سایر استان‌ها نیز تعمیم خواهد یافت.

وب گردی