زیان ۳۰۰ همتی کشور از قطع برق

جهان صنعت– رییسجمهور گفت: سیاست و چشمانداز دولت این است که گرمایش و سرمایش خانهها از برق تامین و گاز حذف شود، در نتیجه نیاز است در تمام زمینهها ازجمله پنلها، تجهیزات و ذخیرهسازی و مجموعه ابزارها توسعه یابد.
مسعود پزشکیان در نهمین کنفرانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر با بیان اینکه در دولت هر هفته و هر روز وضعیت انرژی را پیگیری میکنیم و تمرکز ما روی انرژی پاک، بادی خورشیدی و هستهای است، اظهار کرد: تلاش میکنیم مشکلات انرژی حل شود، سیاست و چشمانداز این است که گرمایش و سرمایش خانهها از برق تامین شده و گاز حذف شود، در نتیجه نیاز است در تمام زمینهها ازجمله پنلها، تجهیزات و ذخیرهسازی و مجموعه ابزارها توسعه یابد.
وی با بیان اینکه باید به صنعت به نوع دیگری نگاه کنیم، اظهار کرد: باید تلاش کنیم استفاده از سوخت فسیلی را کم و از انرژی پاک استفاده کنیم و وسایل نقلیه را نیز به این سمت سوق دهیم، همچنین میزان بهرهوری را افزایش دهیم.
رییسجمهوری با بیان اینکه یک طرف عرضه و یک طرف تقاضا قرار دارد، گفت: براساس دادهها شش برابر بیشتر از یک تعداد از کشورهای اروپایی برق مصرف میکنیم. اگر مردم همراهی بیشتری داشته باشند میتوانیم این روند را اصلاح کنیم.
پزشکیان با تاکید بر اینکه به جای چند لوستر میتوانیم دو چراغ روشن کنیم و مدیریت مصرف را جدی بگیریم، گفت: باید تقاضای نادرست و غلط اصلاح شود و به اندازه نیاز استفاده کنیم. سریعترین و لازمترین راه استفاده از انرژی پاک و خورشیدی است و این سیاست را دنبال خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه دانشگاهها در هر دما میتوانند وارد شوند و میزان بهرهوری را افزایش دهند، گفت: استفاده از انرژی پاک نهتنها موجب رفع ناترازی میشود، بلکه میزان آلودگی هوا را نیز کاهش میدهد.
به گفته وی تولید موتور و خودرو باید به سمت برقی شدن پیش برود، علاوه بر این در تمام بخشهای گرمایشی و سرمایشی نیز باید به این سمت حرکت کنیم چراکه تا نیروگاه انرژی نداشته باشیم تولید صنعتی بیمعناست.
وی با بیان اینکه سال گذشته بیش از ۳۰۰همت ضرر ناشی از قطع گاز و برق داشتیم اما میتوانیم کاری کنیم که این مشکل حل شود، گفت: تاکنون نزدیک به ۸۰هزار مگاوات در حوزه انرژیهای تجدیدپذیرها منعقد شده است.
پزشکیان با اشاره به تعرفههای برق گفت: روند قیمتها به این شکل نخواهد بود، زمانی که برق رایگان در اختیار مردم قرار میدهیم ارزش آن را نمیدانند. اگر میخواهیم کشوری توسعه یافته داشته باشیم باید به سمت انرژی خورشیدی حرکت کنیم چراکه خورشید تمامشدنی نیست و اگر مانعی برای توسعه وجود داشته باشد آن را اصلاح خواهیم کرد تا بتوانیم بیشترین بهرهبرداری را داشته باشیم.
عباس علیآبادی، وزیر نیرو در این کنفرانس با اشاره به اقدامات انجامشده در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر گفت: طی هفت ماه گذشته ظرفیت نیروگاههای خورشیدی نزدیک به دو برابر افزایش یافته است.
وی افزود: بازار جهانی انرژی به سرعت به سمت منابع پاک در حال حرکت است، رشد ظرفیت نصب شده انرژی خورشیدی و بادی همراه با کاهش هزینهها نشان از تغییر پارادایمها دارد. پیشبینی میشود تا سال۲۰۳۰ ظرفیت تجدیدپذیرها تا ۵۵۰۰گیگابایت افزایش یابد و حرکت دنیا به سمت افزایش راندمان در این حوزه است.
علیآبادی با بیان اینکه وزارت نیرو برنامه مطالعاتی ویژهای را در حوزه هیدروژن سبز نیز آغاز کرده و این فناوری میتواند به عنوان یکی از راهکارهای آیندهنگرانه در سیاستهای انرژی کشور نقشآفرین باشد، گفت: امکان احداث نیروگاههای تجدیدپذیر با استفاده از ظرفیت ماده۱۲ قانون رفع موانع تولید، راهاندازی تابلوی سبز در بورس انرژی، احداث نیروگاههای خورشیدی توسط صنایع از طریق تهاتر، توسعه مزارع تجدیدپذیر برای استخراج قانونی رمزارز و استفاده از ظرفیت ماده۶۱ قانون اصلاح الگوی مصرف ازجمله اقدامات وزارت نیرو برای تسهیل توسعه انرژیهای تجدیدپذیر است.