تراشههایمان یک نسل از آمریکا عقب هستند

جهان صنعت– مدیرعامل شرکت هواوی اعلام کرد تراشههای این شرکت، یک نسل از همتایان آمریکایی عقب است اما این غول فناوری چینی راههایی برای بهبود عملکرد آنها از طریق شیوههایی مانند رایانش خوشهای، یافته است. رِن ژنگفی، مدیرعامل هواوی در مصاحبه با «پیپلز دیلی» چین، گفت که این شرکت، سالانه ۱۸۰میلیارد یوآن (۰۷/۲۵میلیارد دلار) در پژوهش سرمایهگذاری میکند و امیدی در تراشههای کامپاند (تراشههای ساخته شده از عناصر متعدد) میبیند. رِن به نگرانیهای ناشی از کنترلهای صادراتی آمریکا پرداخت و گفت: هیچ نیازی به نگرانی درباره مشکل تراشه نیست. انتشار این مصاحبه در صفحه اول روزنامه حزب کمونیست چین، با ازسرگیری مذاکرات تجاری آمریکا و چین در لندن همزمان شد. این مذاکرات به مسائلی مانند محدودیتهای فناوری آمریکا علیه چین متمرکز خواهد بود. آمریکا از سال ۲۰۱۹، مجموعهای از محدودیتهای صادراتی را با هدف ممانعت از پیشرفتهای فناوری و نظامی چین اعلام کرده و دسترسی هواوی و سایر شرکتهای چینی به تراشههای پیشرفته و تجهیزات مورد نیاز برای تولید آنها را محدود کرده است. اظهارات مدیرعامل هواوی، اولین اظهارات مطرح شده از سوی یکی از مقامات این شرکت درباره اقداماتش در تراشهسازی پیشرفته است.
رِن در این مصاحبه گفت هواوی تنها یکی از تراشهسازان چینی است و افزود: آمریکا در مورد دستاوردهای هواوی اغراق کرده است. هواوی آنقدرها هم عالی نیست.
ما باید سخت تلاش کنیم تا به ارزیابی آنها برسیم. تراشه تک ما هنوز یک نسل از آمریکا عقبتر است. ما از ریاضیات برای تکمیل فیزیک، از قانون غیرمور برای تکمیل قانون مور و از رایانش خوشهای برای تکمیل تراشههای تک استفاده میکنیم و نتایج میتوانند به شرایط عملی نیز دستیابند. نرمافزار برای ما یک محدودیت نیست. رایانش خوشهای زمانی است که چندین رایانه با هم کار میکنند. قانون مور، به سرعت پیشرفت تراشه اشاره دارد. تراشههای هوش مصنوعی آسند هواوی در چین، با تراشههای شرکت آمریکایی انویدیا رقابت میکند که پیشتاز جهانی در عرضه تراشههای هوشمصنوعی است. وزارت بازرگانی آمریکا، ماه گذشته اعلام کرد که استفاده از تراشههای آسند، نقض کنترلهای صادرات است. تراشههای هوشمصنوعی انویدیا از تراشههای هواوی قدرتمندتر هستند اما واشنگتن این شرکت را از فروش پیشرفتهترین تراشههای خود به چین منع کرده و همین امر باعث شده است که سهم قابلتوجهی از بازار را به هواوی واگذار کند.
منبع: رویترز