وال‌استریت‌ژورنال گزارش داد؛

گراهام ترامپ را برای حمله به ایران متقاعد کرد

گروه بین الملل
کدخبر: 542886
سناتور جمهوریخواه لیندسی گراهام با استفاده از نفوذ خود، دونالد ترامپ را برای صدور دستور حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران متقاعد کرد.
گراهام ترامپ را برای حمله به ایران متقاعد کرد

جهان صنعت – رسانه آمریکایی با افشای تاثیر سناتور جمهوریخواه بر رییس‌جمهور این کشور و ترغیب او برای تجاوزگری علیه ایران نوشت: برخلاف بسیاری از افراد نزدیک به ترامپ که او را از دخالت در جنگ ایران و اسرائیل بر حذر می‌داشتند، گراهام به او توصیه کرد که از این فرصت برای حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران استفاده کند.

به گزارش ایسنا، «لیندسی گراهام» سناتور جنگ‌طلب جمهوریخواه که خواهان حمله «دونالد ترامپ» رییس‌جمهور آمریکا به ایران بود برای متقاعد کردن او به انجام این کار به یکی از روش‌هایی که در طول نزدیک به یک دهه دوستی پرآشوبشان استفاده کرده بود، روی آورد؛ توسل به تمایل ترامپ برای کسب اعتبار.

گراهام در مصاحبه‌ای گفت: چیزی که ترامپ به آن فکر می‌کرد و من مدام با او در مورد آن صحبت می‌کردم، این است که می‌گفتم اگر این کار را انجام دهد، آسیبی را که «جو بایدن» رییس‌جمهور وقت با خروج از افغانستان ایجاد کرده بود، جبران می‌کند. می‌گفتم که اسرائیل کار فوق‌العاده‌ای انجام داده است اما ما نیز باید رد پای خود را در این ماجرا داشته باشیم. به نفع امنیت ملی ماست که بخشی از این ماجرا باشیم.

وال‌استریت‌ژورنال در گزارشی درباره سناتور جمهوریخواه از کارولینای جنوبی نوشت: گراهام امروز در واشنگتن جایگاه منحصربه‌فردی دارد، او یکی از تاثیرگذارترین مشاوران ترامپ در حوزه امنیت ملی است و در عین حال روابط محکمی با دموکرات‌ها در حمایت از اوکراین و فشار علیه «ولادیمیر پوتین» رییس‌جمهور روسیه دارد. او در عین حال، پایگاه طرفداران ترامپ را خشمگین می‌کند و یکی از آسیب‌دیده‌ترین و گاهی تحقیرآمیزترین روابط را با رییس‌جمهور داشته است.

به نوشته روزنامه آمریکایی، ترامپ در حالی اوایل هفته گذشته دستور حمله به سه سایت هسته‌ای در ایران را صادر کرد که بسیاری به او درباره کشیده شدن پای آمریکا به جنگی دیگر در غرب آسیا هشدار می‌دادند اما گراهام آن را «جسورانه» و «درخشان» خواند.

او که به‌عنوان وکیل در نیروی هوایی ایالات‌متحده خدمت کرده، سال‌های زیادی را صرف پیشبرد رویکردی تهاجمی‌تر نسبت‌به جمهوری اسلامی ایران کرده و او یکی از بلندترین صداها برای ترغیب ترامپ به حمله به ایران بوده است. تندروی‌های گراهام، از جمله درخواست او برای تغییر نظام در ایران مدت‌هاست که او را در فهرست دشمنان بسیاری از اطرافیان ترامپ قرار داده است. رییس‌جمهور آمریکا مدعی است که به دنبال تغییر نظام در ایران نیست.

تاثیر مخرب بر آمریکا

استیو بنن مشاور سابق ترامپ که در مخالفت با اقدام نظامی که در جریان یک ضیافت ناهار در کاخ سفید پیش از حمله با رییس‌جمهور لابی کرده بود، گفته است که گراهام باید دستگیر یا گذرنامه‌اش لغو شود تا نتواند در امور سایر کشورها دخالت کند.

تاکر کارلسون، مجری سابق شبکه فاکس‌نیوز نیز اخیرا گفت: تاثیر گراهام بر ایالات‌متحده بسیار مخرب است.

آنا کلی، معاون سخنگوی کاخ سفید در بیانیه‌ای با رد این انتقادات تصریح کرد: گراهام «متحد فوق‌العاده‌ای» برای دولت است.

گلف‌‌بازی با ترامپ

وال‌استریت‌ژورنال در ادامه گزارش خود به علاقه ترامپ به گلف و بازی او با گراهام در طول سالیان متمادی اشاره کرد و نوشت: گراهام گفت که حدود یک هفته قبل از حمله به ترامپ گفته است که «اگر او می‌خواهد ضربه بزند، باید از یک چوب گلف بیشتر از آنچه نیاز دارد، استفاده کند.»

به نوشته این روزنامه، گراهام در این دیدار به‌علاوه درباره خطر دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای به ترامپ هشدار داده و ادعا کرده بود که ایران، برخلاف روسیه و کره شمالی واقعا از سلاح هسته‌ای برای حمله پیشگیرانه به ایالات‌متحده استفاده خواهد کرد.گراهام همچنین گفت که ایران باید موجودیت اسرائیل را به‌عنوان پیش‌نیاز مذاکرات به رسمیت بشناسد. او که روز شنبه نیز با ترامپ گلف بازی کرد در پاسخ به این سوال که آیا ایالات‌متحده در هرگونه اقدام نظامی آینده علیه ایران به اسرائیل خواهد پیوست، گفت که این بستگی به شرایط دارد. ترامپ نیز گفته است که اگر ایران برای بازسازی فعالیت‌های هسته‌ای خود اقدام کند، او آماده حمله مجدد به ایران خواهد بود و گراهام معتقد است که ترامپ نیازی به اجازه کنگره ندارد.

این تفکر به‌شدت مورد مناقشه قرار گرفته است. دموکرات‌ها روز جمعه در تلاشی ناموفق سعی کردند تا قطعنامه‌ای را مطرح کنند که ترامپ را مجبور کند قبل از مشارکت ایالات‌متحده در درگیری با ایران، تایید کنگره را دریافت کند.

تلاش‌های گراهام در حالی بوده است که نظر اجماعی در میان سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا این است که ایران تصمیمی برای ساخت بمب نگرفته است. این ارزیابی‌ را تولسی گابارد، مدیر اطلاعات ملی ایالات‌متحده نیز در شهادت خود در کنگره در ماه مارس تکرار کرد.

بزرگ‌ترین احمق جهان

گراهام که ۶۹‌ساله است، مدت‌هاست که در مرکز شکل‌دهی به رویکرد ایالات‌متحده در قبال خاورمیانه قرار دارد. اندکی پیش از آغاز حملات رژیم صهیونیستی به غزه در هفت اکتبر۲۰۲۳، گراهام با گروهی از سناتورها از هر دو حزب و دولت بایدن روی طرحی برای عادی‌سازی روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی به‌منظور آنچه تضمین صلح پایدار در غرب آسیا عنوان می‌شد، همکاری می‌کرد.

این سناتور جمهوریخواه پس از آغاز جنگ غزه گروهی متشکل از پنج جمهوریخواه و پنج دموکرات، از جمله کوری بوکر، سناتور جمهوریخواه و بن کاردین، سناتور دموکرات از مریلند و رییس وقت کمیته روابط خارجی را گرد هم آورد تا به عربستان سعودی و سرزمین‌های اشغالی سفر کنند تا حمایت ایالات‌متحده را نه‌تنها از اسرائیل بلکه از آشتی بین اسرائیل و جهان عرب نشان دهند.

وال‌استریت‌ژورنال همچنین به بررسی تاریخچه روابط میان گراهام و ترامپ پرداخت و افزود: ارتباط میان آنها زمانی آغاز شد که هر دو در سال۲۰۱۶ برای ریاست جمهوری نامزد شدند. گراهام مبارزات انتخاباتی خود را بر اساس تجربه امنیت ملی، نقش تهاجمی‌تر ایالات‌متحده در غرب آسیا و مخالفت شدیدش با توافق هسته‌ای با ایران بنا نهاد. او ترامپ را «بزرگترین احمق جهان» نامید و او را به «نژادپرستی، بیگانه‌هراسی و تعصب مذهبی» متهم کرد.

ترامپ نیز گفت که «گراهام یکی از احمق‌ترین انسان‌هایی است که تا به حال دیده‌ام و شما با چنین فردی جنگ جهانی سوم را آغاز خواهید کرد». گراهام خیلی زود از رقابت‌ها کنار کشید و ترامپ رای‌دهندگان را حول دیدگاه جدید خود برای حزب جمهوریخواه متحد کرد.

یکی از دستیاران سابق گراهام، رابطه بین ترامپ و گراهام را گاهی اوقات مانند یک مسابقه‌ هاکی توصیف کرد که در آن ضرباتی به یکدیگر می‌زنند و سپس آخر هفته بعد با یکدیگر گلف بازی می‌کنند.

رالف رید، رییس سازمان محافظه‌کار ائتلاف ایمان و آزادی گفت که گراهام رابطه‌ای منحصر به فرد و مهم با ترامپ دارد. او خاطرنشان کرد: دسترسی در واشنگتن ارزشمندترین اعتباری است که می‌توانید داشته باشید و دسترسی گراهام مانند طلاست.

وب گردی