پرچم‌داری هلدینگ «ومعادن» در توسعه معدنی سیستان‌وبلوچستان

گروه معدن
کدخبر: 536220
پروژه معدن مس جانجا با ذخایر عظیم و ظرفیت تولید سالانه ۱۳۰ هزار تن کنسانتره مس، نقش کلیدی در توسعه صنعتی و رونق اقتصادی سیستان‌وبلوچستان ایفا خواهد کرد.
پرچم‌داری هلدینگ «ومعادن» در توسعه معدنی سیستان‌وبلوچستان

جهان‌صنعت– پروژه مس جانجا با تبدیل شدن به یکی از محورهای اصلی توسعه صنعتی ایران، نقش موثری در رونق اقتصادی و اجتماعی سیستان‌وبلوچستان ایفا خواهد کرد.

شرکت توسعه معادن و صنایع مس جانجا، یکی از پروژه‌های بزرگ و استراتژیک در صنعت معدنکاری ایران به‌شمار می‌آید که در شهرستان نیمروز استان سیستان‌وبلوچستان واقع شده است. این شرکت با هدف اکتشاف، استخراج و بهره‌برداری از معدن مس جانجا تاسیس شده و توسط کنسرسیومی از شرکت‌های بزرگ معدنی کشور شامل سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، معدنی و صنعتی چادرملو و … اداره می‌شود.

علاوه بر هدایت کنسرسیوم، «ومعادن» در تامین مالی پروژه نیز نقش بسیار مهمی دارد. سرمایه‌گذاری مورد نیاز برای این طرح حدود ۴۵۰‌میلیون یورو برآورد شده است که توسط شرکت‌های عضو کنسرسیوم تامین می‌شود. همچنین، «ومعادن» با تاسیس شرکت توسعه معادن و صنایع مس جانجا به‌ عنوان شرکت پروژه، ساختار مدیریتی و اجرایی لازم برای پیشبرد موثر پروژه را فراهم کرده است.

در مجموع، این شرکت با رهبری کنسرسیوم، تامین مالی و ایجاد ساختارهای مدیریتی مناسب، نقشی محوری در توسعه و پیشرفت پروژه مس جانجا ایفا می‌کند.

این معدن با وسعت ۹۰کیلومترمربع، دارای ذخیره‌ای بالغ بر ۳۰۰‌میلیون تن با عیار متوسط ۲۶/‏‏۰‌درصد مس بوده که به‌ عنوان یک معدن در تراز جهانی مطرح است و پیش‌بینی می‌شود با ادامه فعالیت‌های اکتشافی، ذخایر آن به بیش از یک‌‌میلیارد تن برسد. براساس برنامه‌ریزی‌ها، این معدن قادر خواهد بود سالانه حدود ۱۳۰‌هزار تن کنسانتره مس با عیار ۲۶‌درصد تولید کند. پروژه مذکور به‌ منظور استخراج سالانه ۱۶‌میلیون تن سنگ سولفیدی با نسبت باطله‌برداری حدود پنج و تولید ۱۳۰‌هزار تن کنسانتره مس طراحی شده است.

با توجه به وجود بیش از ۲۰‌میلیون تن سنگ اکسیدی در کنار ماده معدنی اصلی، احداث کارخانه لیچینگ و ساخت هیپ‌های لیچینگ ضروری است. تاکنون پیشرفت‌های قابل‌توجهی در بخش‌های مختلف پروژه حاصل شده است.

در حال حاضر، بیش از ۸۰۰ نفر به‌ طور مستقیم در پروژه مشغول به کار هستند و پیش‌بینی می‌شود پس از بهره‌برداری، این تعداد به یک‌هزار و ۵۰۰ نفر افزایش یابد. اشتغال غیرمستقیم نیز به بیش از پنج‌هزار نفر خواهد رسید که به افزایش نرخ مشارکت اقتصادی، کاهش بیکاری و بزهکاری‌های اجتماعی، رشد اقتصادی و بهبود وضعیت زندگی مردم منطقه کمک شایانی می‌کند.

در جمع‌بندی باید گفت که معدن مس جانجا با ذخایر فراوان و پتانسیل‌های بالا، به‌ عنوان یک معدن جهانی شناخته می‌شود و ذخایر کشف‌ شده شامل مس سولفیدی و اکسیدی، امکان استخراج اقتصادی را فراهم می‌کند. این پروژه با تبدیل شدن به یکی از محورهای اصلی توسعه صنعتی ایران، نقش موثری در رونق اقتصادی و اجتماعی سیستان‌وبلوچستان ایفا خواهد کرد.

وب گردی