وضعیت معیشت و درمان بازنشستگان مساعد نیست

گروه صنعت
کدخبر: 542905
دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران و نایب‌رییس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی کشور از سه معضل اساسی درمان، معیشت و کمبود خدمات رفاهی که بازنشستگان و کارگران با آن مواجه هستند، خبر داد.
وضعیت معیشت و درمان بازنشستگان مساعد نیست

جهان صنعت-دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران و نایب‌رییس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی کشور گفت: بازنشستگان و کارگران کشور با سه معضل اساسی درمان، معیشت و کمبود خدمات رفاهی مواجه هستند.

نصرالله دریابیگی اظهار کرد: ما کارگران و بازنشستگان کشور این روزها پس از التهابات اخیر کشور تحت فشار هستیم. کارگران و به‌ویژه بازنشستگان در حوزه درمان مشکلات بسیار دارند. در شرایطی که این بخش از جامعه در ایام اخیر و طی این دو هفته حداکثر همبستگی خود را با نظام و همراهی با منافع کشور از خود نشان دادند، انتظار این را دارند تا دولت بتواند حداقل معیشت لازم را برای آنها حفظ کند.

وی افزود: جامعه کارگری و بازنشستگی که در دوران انقلاب، جنگ تحمیلی و سازندگی حضور فعال داشتند، امروزه در بدترین شرایط معیشتی قرار دارند و مسوولان با حداقل اقدامات لازم، می‌توانند در همین شرایط آنان را امیدوار کنند.

دریابیگی با اشاره به سه مشکل اصلی بازنشستگان کشور اظهار کرد: هرچند امسال حقوق‌ کارگران و بازنشستگان به اندازه تورم و بلکه بیشتر از این نرخ افزایش یافت اما باز هم بسیار از معیشت حداقلی عقب هستیم. کارگران کشور امنیت شغلی ندارند و شرکت‌های خدماتی و پیمانکاری همچنان درحال استثمار آنان هستند. ما الان در این شرایط حساس کشور می‌بینیم که کارگران دچار وضعیت «کارفرما در کارفرما» هستند و هنوز به همین دلیل گرفتار معضل بهره‌مندی از حداقل دستمزد بوده و حقوق‌شان افزایش نمی‌یابد.

این فعال کارگری اضافه کرد: در عین حال بازنشستگان کشور نیز دچار مشکلات درمان هستند. در حالی که درمان آنها طبق قانون باید رایگان باشد اما برخلاف قانون الزام به دلیل ناتوانی سازمان تامین اجتماعی و کسری بالای این سازمان، دولت قادر به پاسخگویی در زمینه درمان رایگان نیست و در نتیجه بازنشستگان درگیر بیمه‌های تکمیلی هستند و به دلیل تعهدات سازمان تامین اجتماعی به شرکت‌های بیمه‌ تکمیلی، بسیاری از بیمارستان‌ها در این زمینه همکاری نمی‌کنند.

در ابتدای دوره تمدید قرارداد، نظر بسیاری از کانون‌ها، عدم تمدید قرارداد بیمه تکمیلی با بیمه‌گر اصلی تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی بود. تاخیرهای شرکت آتیه‌سازان حافظ به عنوان بیمه‌گر تکمیلی به حدی است که در چند سال اخیر نارضایتی عجیبی در جمع بازنشستگان ما به وجود آمده است.

نایب‌رییس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی کشور تصریح کرد: امسال بحران در زمینه درمان و بیمه تکمیلی به حدی رسید که شخص وزیر در این زمینه ورود کرد و باعث تمدید قرارداد ما با آتیه‌سازان حافظ شد و ما را به این قرارداد مجاب کردند اما اکنون می‌بینیم که دوباره اختلال در خدمات آن به طور جدی وجود دارد. بیشتر بیمارستان‌های خصوصی که با تامین اجتماعی قرارداد دارند، قرارداد خود را با فشار کانون‌های بازنشستگان حفظ کردند. پیش از این، حتی آزمایشگاه‌ها و سونوگرافی‌ها لغو قرارداد با تامین اجتماعی داشتند.

دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران خاطرنشان کرد: مشکل بعدی این است که بازنشستگان وام نیز نمی‌توانند بگیرند و در مسائل اولیه خود مانده‌اند. در چنین شرایطی شخص آقای میدری به عنوان وزیر کار باید به موضوع ورود کند.

آقای میدری به عنوان وزیر کار باید پس از جلسه شورای رفاه در وزارت کار، شرایطی را فراهم کند که حداقل یک عضو نماینده جامعه کارگری و بازنشستگی کشور حضور یابد و حرف دل بازنشستگان را بزند. حداقل رییس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی باید به این جلسه دعوت شود. کارگران ساختمانی کشور در بسیاری از استان‌ها با شرایط بسیار بدی مواجه هستند اما از نمایندگان آنها در هیچ جلسه‌ای دعوت به عمل نمی‌آید. همچنین در بسیاری از جلسات تصمیم‌گیری دیگر در استان‌ها از نمایندگان جامعه هدف دعوت نمی‌شود.

وی در پایان بیان کرد: جامعه کارگری و بازنشستگی در مقابل دشمن خارجی و فشار آن مقاومت کرده اما دیگر تاب و توانی در این شرایط برای درگیری با بی‌تدبیری داخلی ندارد. شرافت، عقلانیت و بردباری دلسوزانه جامعه کارگری و بازنشستگی کشور که در این شرایط خاص کشور در خیابان مطالبه خود را مطرح نمی‌کنند، ستودنی است اما مسوولان نباید از این بردباری سوءاستفاده کنند.

منبع: ایلنا

وب گردی