کارشناس مسکن:

اعلام میانگین ۲۷سال برای خانه‌دار شدن فریب آماری است

گروه مسکن
کدخبر: 535209
کارشناس مسکن آمار ۲۷ ساله شدن دوره انتظار خانه‌دار شدن را «فریب آماری» خواند و تاکید کرد که این میانگین بدون در نظر گرفتن تفاوت‌های منطقه‌ای، درآمد و کیفیت ساخت، واقعیت بازار مسکن را تحریف می‌کند.
اعلام میانگین ۲۷سال برای خانه‌دار شدن فریب آماری است

جهان صنعت– کارشناس مسکن آمار رسمی وزارت راه‌وشهرسازی درباره مدت زمان دسترسی خانوارها به مسکن را «فریب آماری» خواند و اعلام کرد: بیان میانگین ۲۷سال برای خانه‌دار شدن خانوار ایرانی، فاقد پایه کارشناسی دقیق است و واقعیت بازار مسکن را تحریف می‌کند.

اخیرا حبیب‌الله طاهرخانی، معاون وزیر راه‌وشهرسازی با اعلام اینکه دوره انتظار خانه‌دار شدن در کشور ۲۷سال است، گفت: اگر خانوار همه درآمد را صرف تامین مسکن کند، دوره دسترسی ۹سال است.

در واکنش به این اظهارنظر دکتر بیت الله ستاریان،کارشناس مسکن با اشاره به تنوع شرایط سکونتی در کشور افزود: اگر خانه را صرفا یک اتاق با سرویس بهداشتی در نظر بگیریم، ممکن است در برخی مناطق روستایی بتوان آن را در یک روز ساخت اما آیا این معیار مناسبی برای ارزیابی ملی است؟ تفاوت شدید قیمت زمین، کیفیت ساخت و درآمد در مناطق مختلف کشور، امکان چنین میانگینی را زیر سوال می‌برد.

ستاریان ادامه داد: برای ارائه یک تصویر واقعی باید داده‌ها را براساس نوع شهر (کلانشهر، شهرهای متوسط و کوچک)، سطح درآمد خانوار و رشد سالانه قیمت مسکن و دستمزدها طبقه‌بندی کرد. در شرایط فعلی، اگر میانگین واقعی را محاسبه کنیم، در برخی کلانشهرها حتی تا ۸۰ یا ۹۰سال نیز ممکن است طول بکشد تا یک خانوار بتواند صاحب‌خانه شود.

این استاد دانشگاه با انتقاد از نحوه محاسبه و ارائه آمار زمان خانه‌دار شدن توسط دولت گفت: در بسیاری از موارد، آمارها با هدف کوچک‌نمایی بحران ارائه می‌شوند. همانطور که در نرخ تورم از شاخص‌های خاصی استفاده می‌شود تا رقم واقعی پایین‌تر نشان داده شود، در حوزه مسکن نیز نوعی بازی با ارقام در جریان است.

او تاکید کرد: تا زمانی که شفافیت در داده‌های اقتصادی به‌ویژه در بخش مسکن وجود نداشته باشد نه‌تنها نمی‌توان راه‌حل موثری ارائه داد بلکه سیاستگذاری‌ها نیز بر پایه اطلاعات نادرست استوار خواهند بود.

ستاریان گفت: دولت به‌جای اصلاح ساختارهای ناکارآمد و پذیرش واقعیت‌های اقتصاد مسکن، سعی در پاک‌کردن صورت مساله دارد. این سیاست تنها به تعمیق بحران مسکن خواهد انجامید.

منبع: ساختمان آنلاین

سایت خوان