«جهان‌صنعت» عملکرد هفتگی بازار سهام آمریکا را بررسی کرد؛

گوش به فرمان فدرال‌رزرو

دیبا حاجیها
کدخبر: 547573
بازار سهام آمریکا در هفته منتهی به ۲۵ جولای با رشد شاخص‌ها و چرخش سرمایه‌گذاران به سمت سهام ارزشی و ترکیبی، به ویژه در بخش‌های سلامت و صنعت، عملکردی صعودی و محتاطانه داشت و پنج شرکت با رشد چشمگیر بازگشت قابل‌توجهی به بازار را تجربه کردند.
گوش به فرمان فدرال‌رزرو

دیبا حاجیها- در هفته‌ای که به ۲۵جولای ختم شد، بورس آمریکا در فضایی آرام اما پرتحرک، شاهد تقویت روند صعودی در شاخص‌ها و چرخش هوشمندانه معامله‌گران به سمت سهام ارزشی و ترکیبی بود. بازار سهام در حالی به کار خود پایان داد که سرمایه‌گذاران با نگاهی دقیق به داده‌های اقتصادی و چشم‌انداز سیاست‌های پولی، گام‌های بعدی خود را با احتیاط اما امیدوارانه برداشتند. شاخص S&P500 با رشد ۴۶/‌‌۱‌درصدی و شاخص نزدک با افزایش ۰۲/‌‌۱درصدی، نشان دادند که اعتماد به بازار هرچند شکننده اما رو به بهبود است.

در این میان، سهام شرکت‌های بزرگ، متوسط و کوچک همگی در ناحیه مثبت معامله شدند که نشانه‌ای از همگرایی کلی در بدنه بازار به حساب می‌آید. داده‌ها نشان می‌دهند که از میان ۸۴۷ شرکت مورد بررسی قرار گرفته شده، بیش از ۶۳۹ نماد (معادل ۷۵ درصد) با رشد قیمت همراه بودند. این آمار نه‌تنها بیانگر بازگشت جریان نقدینگی به بازارهای سهامی است بلکه نشان می‌دهد ریسک‌پذیری معامله‌گران نسبت به هفته‌های قبل در حال افزایش است.

در مجموع، بازار سرمایه آمریکا این هفته را با نگاهی محتاط اما نتیجه‌ای صعودی به پایان رساند که در سایه انتظار برای تصمیمات مهم فدرال‌رزرو درباره نرخ بهره، با احتیاط بیشتری همراه شده است.

تپش مثبت در نبض سلامت و صنعت

نگاهی دقیق به عملکرد بخش‌های مختلف بازار سهام آمریکا در بازه زمانی مذکور نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران به‌سمت بخش‌هایی حرکت کرده‌اند که سودآوری پایدار و ریسک پایین‌تری دارند. در این میان، بخش سلامت با ثبت رشد ۲۷/‌‌۳درصدی، بیشترین بازده هفتگی را به نام خود ثبت کرد. استقبال از شرکت‌های دارویی و خدمات درمانی عمدتا ناشی از اطمینان سرمایه‌گذاران به درآمد همیشگی این صنعت است. در شرایطی که بازار در انتظار تصمیمات کلان پولی و اقتصادی به سر می‌برد، جریان نقدینگی به‌سمت بخش‌هایی مانند سلامت که ریسک کمتری دارند و درآمدشان قابل‌اتکاست، حرکت کرده است. پس از آن، بخش صنایع با رشد ۴۶/‌‌۲‌درصدی در جایگاه دوم قرار گرفت. این رشد را می‌توان به افزایش امیدواری‌ها نسبت به اجرای پروژه‌های زیرساختی در آمریکا، به‌‌خصوص در حوزه‌هایی مانند حمل‌ونقل، تجهیزات سنگین و فناوری‌های صنعتی نسبت داد. سیاست‌های دولت در جهت حمایت از پروژه‌های عمرانی و تزریق سرمایه به بخش تولید، چشم‌انداز شرکت‌های صنعتی را تقویت کرده و باعث شده توجه بیشتری از سوی سرمایه‌گذاران به این گروه معطوف شود. در سوی دیگر، کم‌رمق‌ترین عملکرد هفتگی متعلق به بخش کالاهای مصرفی دفاعی با رشد تنها ۳۳/‌‌۰‌درصد و فناوری با رشد ۶/‌‌۰‌درصد بود. شرکت‌های فناوری که پیشتر رشدهای شتاب‌زده‌ای را تجربه کرده بودند، اکنون با تعدیل انتظارات مواجه‌ هستند و با افزایش احتمال ثبات نرخ بهره و نگرانی از تکرار حباب‌های قیمتی، بخشی از جریان نقدینگی از این حوزه خارج شده است. همچنین نگرانی‌ها از افت احتمالی سودآوری در برخی برندهای بزرگ مصرفی باعث شده بخش کالاهای دفاعی نیز نتواند در رده‌های بالای رشد قرار گیرد.

از منظر اندازه شرکت‌ها، سهام شرکت‌های متوسط با رشد ۵۹/‌‌۱‌درصدی بیشترین بازده را ثبت کردند. پس از آن، شرکت‌های بزرگ با رشد ۳۶/‌‌۱‌درصد و شرکت‌های کوچک با ۲۲/‌‌۱‌درصد در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند. این الگو نشان می‌دهد که در دوره‌های عدم‌قطعیت، تمایل سرمایه‌گذاران بیشتر به‌سمت سهم‌هایی با پتانسیل رشد متعادل و ریسک کمتر است.

در نهایت، از لحاظ سبک سرمایه‌گذاری، سهام ترکیبی با رشد ۵۶/‌‌۱‌درصد و سهام ارزشی با ۴۳/‌‌۱‌درصد صعود نسبت‌به سهام رشدی با رشد یک‌درصدی عملکرد بهتری داشتند. این جابه‌جایی استراتژیک به‌روشنی بیانگر تغییر ترجیحات سرمایه‌گذاران در راستای مدیریت ریسک و محافظت از سرمایه در برابر نوسانات آینده بازار است.

اوج‌گیری ناگهانی در میانه تابستان

هفته گذشته پنج شرکت در بازار سهام آمریکا با رشدهای قابل‌توجه، توجه معامله‌گران را به خود جلب کردند. در صدر این فهرست، شرکت Fortrea قرار دارد که با رشد خیره‌کننده ۹۹/‌‌۴۴درصدی، صدرنشین شد. این شرکت که از سوی موسسه مورنینگ‌استار دارای امتیاز پنج‌ستاره و مزیت رقابتی محدود شناخته می‌شود، در ۱۲ ماه گذشته حدود ۵/‌‌۷۴‌درصد از ارزش خود را از دست داده بود. با این حال، در هفته اخیر موفق شد بخشی از این افت را جبران کند و در قیمت ۸۰/‌‌۶ دلار به کار خود پایان دهد که هنوز ۵۶‌درصد پایین‌تر از ارزش منصفانه تخمین‌زده‌شده آن در سطح ۵۰/‌‌۱۵ دلار است. در جایگاه دوم، شرکت Medpace Holdings با رشد ۴۹/‌‌۴۳‌درصدی عملکردی درخشان ثبت کرد. این شرکت نیز با مزیت رقابتی محدود، در سه‌ماهه گذشته ۴۵/‌‌۵۰‌درصد و در بازه یک‌ساله ۳۳/‌‌۱۹‌درصد رشد داشته است. سهم مدپِیس در پایان هفته به قیمت ۴۹/‌‌۴۴۷ دلار رسید که ۳۶‌درصد بالاتر از ارزش منصفانه آن در سطح ۳۲۹ دلار قرار دارد.

رتبه سوم به شرکت Bloom Energy تعلق دارد. این شرکت با وجود نداشتن مزیت رقابتی، رشد چشمگیر ۴۱/‌‌۳۷‌درصدی را در هفته اخیر تجربه کرد. در سه‌ماهه اخیر، بازدهی سهم به ۲۵/‌‌۸۲‌درصد و در بازه سالانه به ۳۱/‌‌۱۲۸‌درصد رسیده است. Bloom Energy اکنون با قیمت ۳۴/‌‌۳۴ دلار معامله می‌شود که معادل ۱۲۹‌درصد بالاتر از ارزش منصفانه برآوردی آن در سطح ۱۵دلار است.

در جایگاه چهارم، شرکت Kohl’s با رشد ۵۱/‌‌۳۳‌درصدی در میان نمادهای پربازده هفته قرار گرفت. این شرکت که بدون مزیت رقابتی طبقه‌بندی شده، در طول ۱۲ماه گذشته کاهش ۲۵‌درصدی را در کارنامه خود ثبت کرده بود. با این حال، رشد اخیر سهم را به سطح ۷۹/‌‌۱۲دلار رساند که همچنان ۶۸‌درصد پایین‌تر از ارزش منصفانه تخمین‌زده‌شده ۴۰ دلاری آن است.

شرکت Icon نیز با رشد ۲۸/‌‌۳۰درصدی، جایگاه پنجم را به خود اختصاص داد. این شرکت با مزیت رقابتی محدود، در سه‌ماهه اخیر ۶۴/‌‌۳۳‌درصد رشد کرده، اگرچه در بازه یک‌ساله بیش از ۴۱‌درصد افت را تجربه کرده است. قیمت پایانی سهم در پایان هفته ۰۱/‌‌۱۸۷ دلار بود که هنوز ۲۳‌درصد کمتر از ارزش منصفانه ۲۴۳ دلاری آن است.

در مجموع، رشد قابل‌توجه این پنج شرکت، بازتابی از تحرکات هوشمندانه سرمایه‌گذاران و تمرکز بر نمادهایی بود که یا از اصلاح قیمتی عمیق گذشته برگشته‌اند یا به واسطه چشم‌انداز بنیادی جدید، مورد اقبال دوباره بازار قرار گرفته‌اند.

وب گردی