«جهان‌صنعت» به بررسی اخبار هفته گذشته کدالی می‌پردازد؛

گرم شدن بازار سود‌آوری

نوید خیرخواه
کدخبر: 535110
گزارش‌های مالی اخیر شرکت‌های بورسی نشان‌دهنده روند مثبت سودآوری و افزایش سرمایه در برخی نمادها مانند خفنر، سخاش، سخوز و شبصیر است و همچنین شرکت‌هایی مانند تپمپی و دبالک افزایش سرمایه داشته‌اند؛ این تحولات در کنار قراردادهای جدید گروه رمپنا و اقدامات بهبود مالی وتجارت و وبملت، فضای امیدوارکننده‌ای برای سرمایه‌گذاران در بازار سرمایه ایجاد کرده است.
گرم شدن بازار سود‌آوری

نوید خیرخواه- سرمایه‌گذاران فعال در بازار بورس همیشه باید با دقت و به ‌طور روزانه وضعیت و اخبار کدال و گزارش‌های شرکت‌ها را دنبال کنند تا بتوانند تصمیمات سرمایه‌گذاری به‌موقع و دقیق بگیرند. گزارش‌های مالی دوره‌ای، تغییرات در سودآوری، افزایش سرمایه‌ها، تقسیم سود نقدی، پروژه‌های جدید و تعمیرات اساسی، همگی ازجمله اطلاعات حیاتی هستند که می‌توانند تاثیر زیادی بر روند قیمت سهام و سلامت مالی شرکت‌ها داشته باشند. بنابراین بررسی و تحلیل منظم این گزارش‌ها برای هر سرمایه‌گذاری که به دنبال بهینه‌سازی پورتفولیوی خود بوده، ضروری است. در این راستا، گزارش‌هایی که به تازگی منتشر شده‌اند، می‌توانند به شما کمک کنند تا دید روشن‌تری از وضعیت مالی شرکت‌ها پیدا کنید و تصمیمات بهتری در راستای رشد و حفظ سرمایه‌تان بگیرید.

در گزارش‌های مالی اخیر، شرکت‌های مختلف بورسی عملکردهای متفاوتی را به ثبت رسانده‌اند. خفنر و سخاش با اعلام سودهای مثبت برای سال گذشته، روند خوبی از سودآوری را نشان دادند. سخوز و شبصیر نیز سود قابل ‌توجهی گزارش کرده‌اند که عمدتا ناشی از افزایش سایر درآمدها و عملکرد عملیاتی موفق بوده است. برخی همچون غمینو و سیدکو نیز به سودهای مطلوبی دست یافتند.

علاوه بر گزارش‌های مالی، چندین شرکت از افزایش سرمایه‌های قابل توجه، تقسیم سود نقدی و برنامه‌های پروژه‌های جدید خود خبر داده‌اند. تپمپی و دبالک از افزایش سرمایه‌های خود خبر دادند، همچنین وبملت و چکاپا مجوزهای لازم برای این کار را دریافت کرده‌اند. در این میان، گروه رمپنا نیز قراردادی جدید به ارزش ۲۵۶‌میلیون یورو امضا کرده که منجر به رشد خوبی در این گروه خواهد شد. در بخش فروش دارایی‌ها و پروژه‌های جدید، نمادهای مختلف ازجمله وتجارت و وبملت اقدامات خاصی را در راستای بهبود عملکرد مالی خود انجام داده‌اند. در ادامه به بررسی کاملتر اخبار کدالی در هفته گذشته می‌پردازیم.

گزارش‌های مالی دوره‌ای

خفنر در گزارش حسابرسی‌شده به سود ۳۲۰‌ریالی دست یافت و سخاش با سود ۸۳۳‌ریالی به کارنامه مالی سال گذشته خود پایان دادند. سخوز نیز در گزارش تلفیقی حسابرسی‌نشده به سود قابل توجه ۱۰۲۴۸‌ریالی رسید. جزئیات گزارش سخوز از سود خالص ۱۳۱۷۴‌میلیارد ریالی و سود عملیاتی ۱۴۱۷۷میلیارد ریالی حکایت دارد که رشد آن عمدتا تحت تاثیر افزایش سایر درآمدها بوده است.

در همین حال، شبصیر با ثبت سود ۲۲۱۳‌ریالی عملکرد چشمگیری داشت و سود خالص ۱۴۳۸۴‌میلیارد ریالی را گزارش کرد. غمینو در گزارش حسابرسی‌شده سود ۵۳۳‌ریالی اعلام کرد و سیدکو در صورت‌های تلفیقی حسابرسی‌نشده، سود ۷۲۴۸‌ریالی را به ثبت رساند؛ سود اصلی این شرکت ۴۵۷۸‌ریال گزارش شده است. یکی از شرکت‌های زیرمجموعه تجلی، یعنی معادن و صنایع معدنی ایران، در دوره مالی ۱۲ماهه به سود ۱۴۸۱‌میلیارد ریالی رسید.

قاسم نیز در صورت‌های تلفیقی حسابرسی‌نشده سود ۶۰۳‌ریالی اعلام کرد و سود اصلی آن ۶۷۱‌ریال بوده است. بررسی روند سودآوری این نماد در دوره‌های گذشته نشان می‌دهد که سود ۳ماهه، ۶ماهه و ۹ماهه آن به ترتیب ۱۳۷، ۲۷۰ و ۳۵۷ریال بوده است. در میان زیرمجموعه‌های فولاد، نماد فولاد گستران بجنورد سود ۲۱۲۳‌میلیارد ریالی را به ثبت رساند. کپارس در گزارش حسابرسی‌شده سود ۹۴۴‌ریالی شناسایی کرد و غپینو در صورت‌های تلفیقی حسابرسی‌شده به سود ۸۱۲‌ریالی رسید که سود اصلی آن ۷۸۰‌ریال اعلام شده است. مداران نیز عملکرد خود را با سود ۷۰۷‌ریالی به پایان رساند.

قصفها در گزارش‌های میان‌دوره‌ای ۶ماهه و ۹ماهه به ترتیب سود ۶۸ و ۱۰۹‌ریالی گزارش کرده بود که نهایتا در پایان سال مالی به سود ۱۷۸‌ریالی دست یافت. از دیگر گزارش‌های میان‌دوره‌ای، مبین در ۹ماهه سود ۱۷۵۱‌ریالی و سود خالص ۱۰‌هزار میلیارد ریالی را ثبت کرد. وجامی نیز با اتکا به فروش دارایی‌ها، در همین دوره به سود ۴۸۵‌ریالی و سود خالص ۲۴۲۳‌میلیارد ریالی رسید.

از شرکت‌های زیرمجموعه هلدینگ‌های سرمایه‌گذاری، بهسازان از زیرمجموعه‌های وتوکا، سود خالص ۱۲۱۷‌میلیارد ریالی شناسایی کرد و سفار در گزارش حسابرسی‌شده سود ۱۸۳۱۵‌ریالی به ازای هر سهم ثبت کرد. وامید در صورت‌های تلفیقی ۳۴۳۹‌ریال و در صورت‌های اصلی ۳۰۶۸‌ریال سود به ازای هر سهم اعلام کرد. در بین شرکت‌های وابسته به صنعت سیمان، صنایع سیمان گیلان سبز از زیرمجموعه‌های ستران سود خالص ۲۲۸۱‌میلیارد ریالی و آزمون احیاء سپاهان از زیرمجموعه‌های واحیا سود ۱۰۲۴‌میلیارد ریالی گزارش دادند.

در سایر نمادها، کایزد با سود ۳۸۰‌ریالی و سود خالص ۶۰۸ میلیارد ریالی سال را به پایان رساند، این در حالی است که در گزارش ۹ماهه سود خالص آن ۴۱۰میلیارد ریال بود. از مجموعه شرکت‌های مهندسی، مهندسی و ساخت بویلر و تجهیزات مپنا، زیرمجموعه رمپنا، سود خالص ۶۸۴۱‌میلیارد ریالی را به ثبت رساند. گروه مالی پارسیان به‌عنوان یکی از شرکت‌های زیرمجموعه وپارس، در صورت‌های مالی خود سود ۵/‏۱۳۰‌هزار میلیارد ریالی برای شرکت اصلی و ۵/‏۱۵۳‌هزار میلیارد ریالی برای صورت‌های تلفیقی اعلام کرده است؛ بانک پارسیان مالکیت ۹۸/‏۹۹‌درصدی این مجموعه را در اختیار دارد.

ثبت و تصویب افزایش سرمایه

در هفته‌ اخیر، چندین شرکت بورسی اقدام به افزایش سرمایه کرده‌اند. تپمپی سرمایه خود را از ۶۶۰۰میلیارد ریال به ۹۹۰۰‌میلیارد ریال از محل سود انباشته افزایش داد. دبالک نیز با افزایش سرمایه خود از ۹۲۰‌میلیارد ریال به ۱۸۲۰‌میلیارد ریال، این افزایش را از محل مطالبات و آورده نقدی انجام داد. آردینه با تصویب حسابرس، افزایش سرمایه ۵۳۸‌درصدی خود را از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها به ثبت رساند.

در همین راستا، وبملت مجوز افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی را از بانک مرکزی دریافت کرد. چکاپا و کی‌بی‌سی هر دو مجوزهای قبلی افزایش سرمایه خود را برای مدت ۳۰‌روز تمدید کردند. در نهایت، میدکو نیز افزایش سرمایه از ۲۴۰‌همت به ۲۹۰‌همت را به ثبت رساند.

تقسیم سود نقدی

در حوزه تقسیم سود، توریل سود ۳۷۰‌ریالی، سصوفی سود ۱۲۴۵۰‌ریالی، کلر سود ۷۷۰۰‌ریالی و جم‌پیلن سود ۲۰۴۰۰‌ریالی به ازای هر سهم تصویب کردند. بیوتیک سود ۳۹۸۰‌ریالی و سفانو سود ۴۵۱۵‌ریالی توزیع کردند. سخزر نیز ۴۱۰‌ریال سود نقدی بین سهامداران خود تقسیم کرد.

تعمیرات و پروژه‌های جدید

شخارک اعلام کرد که از تاریخ ۲۷اردیبهشت‌ماه آغاز تعمیرات اساسی واحد گوگرد خود را شروع کرده و مدت زمان تعمیرات ۲۰روز اعلام شده است. این تغییرات در پیش‌بینی عملکرد شرکت برای سال ۱۴۰۴ لحاظ شده است. ثبهساز برای پروژه گلسار رشت، اقدام به انتخاب پیمانکار جهت اجرای اسکلت و تجهیز کارگاه کرده و مهلت شرکت در مناقصه را تا ۳خرداد تعیین کرده است. در نشست خبری شستا، مدیرعامل این مجموعه از برنامه تاپیکو برای عرضه نفت ستاره خلیج‌فارس در بازار سرمایه خبر داد.

گروه رمپنا نیز از امضای قراردادی جدید به ارزش ۲۵۶‌میلیون یورو با کارفرمایی شرکت گهر انرژی سیرجان خبر داده است. موضوع این قرارداد طراحی، تامین، نصب و راه‌اندازی بلوک B نیروگاه سیکل ترکیبی شهید کاظمی سیرجان است. این قرارداد به صورت EPC بوده و در دو فاز گاز و بخار اجرا می‌شود. مدت اجرای پروژه برای واحدهای گازی ۲۲ و ۲۴ماه و برای واحد بخار ۳۲ماه از شروع فاز دوم در نظر گرفته شده است. روش پرداخت به‌ صورت ۵۰درصد پیش‌پرداخت در قبال ضمانت‌نامه و مابقی در ازای تایید صورت‌ وضعیت خواهد بود. این قرارداد آثار سودآوری برای سال‌های آتی گروه مپنا خواهد داشت.

سایر رویدادها

وتجارت اعلام کرد که در نظر دارد سهام شرکت آرتا تجارت زرین را از طریق مزایده واگذار کند. وبملت نیز آگهی مزایده فروش سهام شرکت گروه مالی ملت را منتشر کرده و زفکا قصد دارد ۵۵درصد از سهام شرکت تابعه خود (ارس دام آرشام) را از طریق مزایده عمومی واگذار کند. ولغدر برای نوبت دوم آگهی مزایده یکی از املاک خود واقع در خیابان کریم‌خان را منتشر کرده است. چندین شرکت نیز مجامع عمومی خود را برگزار یا زمان آن را اعلام کردند. شبصیر زمان برگزاری مجمع را اول خردادماه اعلام کرد و هجرت نیز مجمع فوق‌العاده افزایش سرمایه خود را در پنجم خردادماه برگزار خواهد کرد. کلوند برخی ماشین‌آلات قدیمی را طبق ارزیابی رسمی کارشناسان به مزایده خواهد گذاشت. تنوین نیز برنامه فروش ۵۷/‏۱‌درصد از سهام شرکت بیمه نوین را به صورت عمده و نقد از طریق فرابورس اعلام کرده است.

خزر از افزایش ۱۴‌درصدی نرخ فروش محصولات در حوزه نمایندگی‌ها خبر داد. این افزایش نرخ شامل انواع فنرهای خودرو بوده و برآورد می‌شود در صورت تحقق بودجه، ۷۱۳‌میلیارد ریال به درآمد شرکت در سال ۱۴۰۴ بیفزاید.

سیمان مند دشتی از زیرمجموعه‌های سدشت توانست سود خالص ۴۴۸۵میلیارد ریالی محقق کند که دو برابر سال گذشته است. فجهان نیز موفق به اخذ سند مالکیت ۳۳۱هکتار از اراضی سایت سیرجان شد که گامی مهم در تثبیت دارایی‌های شرکت به ‌شمار می‌رود. شگستر دو تحول مهم را اعلام کرد: نخست افتتاح رسمی زیست‌ پالایشگاه کرمانشاه و دوم امضای توافقنامه همکاری میان پالایشگاه آبادان و شرکت گسترش سوخت سبز زاگرس برای تامین بیواتانول سوختی.

فسوژ نیز موفق به اخذ پروانه بهره‌برداری معدن سرب راونج با ذخیره قطعی ۹/‏۱‌میلیون تن شده که اعتبار آن تا اردیبهشت ۱۴۱۴ است. از سوی دیگر، بوعلی اعلام کرد که از ۲۱اردیبهشت بخشی از واحدهای تولیدی خود را به مدت ۱۰‌روز کاری مورد تعمیرات اساسی قرار می‌دهد. طبق اعلام شرکت، این تعمیرات منجر به توقف کامل تولید نشده و تاثیر بااهمیتی بر عملکرد سالانه نخواهد داشت.

سایت خوان