کسبوکارها در شرایط بحرانی

جهان صنعت– با افزایش تنشها در منطقه حفظ ارتباط و فعالیت کسبوکارها اهمیتی حیاتی دارد. این موضوع به پایداری اقتصادی، حفظ اشتغال و ارتقای روحیه عمومی کمک میکند. کسبوکارهایی که در زمان جنگ فعال میمانند، میتوانند نقش مهمی در تامین نیازهای اساسی جامعه و بازسازی پس از جنگ ایفا کنند. بر همین اساس علی حکیمجوادی، رییس سازمان نظام صنفی رایانهای درباره تلاش این سازمان برای قطع نشدن دسترسی کسبوکارها به اینترنت بینالمللی که روز دوشنبه درخواست آن از سوی این سازمان مطرح شده بود، گفت: «این سازمان از ابتدا با هرگونه قطع اینترنت مخالف بوده و همچنان معتقد است دسترسی آزاد، ایمن و پایدار به اینترنت یکی از پیششرطهای حیاتی توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور است. با این حال، در شرایط خاص امنیتی و جنگی که کشور در آن قرار گرفته و تصمیماتی که در سطح ملی اتخاذ شده، سازمان تلاش کرده تا از اختلال جدی در فعالیت شرکتهای فناوری اطلاعات و خدمات دیجیتال جلوگیری کند.» به گفته او، در شرایط فعلی بسیاری از شرکتهای فعال در حوزه فناوری اطلاعات با اختلال در زیرساختهای ارتباطی، قطع یا محدودیت اینترنت و حتی انسداد منابع مالی خود در شبکه بانکی مواجه هستند و تداوم فعالیت برای آنها با دشواری جدی همراه شده است. حکیمجوادی افزود: «سازمان در پاسخ به این وضعیت بحرانی، صرفا در چارچوب یک فرآیند شفاف، قانونی و مبتنی بر تعهدات مشخص، امکانی را فراهم کرده تا شرکتهای عضو که فعالیت تخصصی و ثبتشده دارند، بتوانند حداقل دسترسی ضروری به اینترنت بینالملل را برای حفظ و پایداری خدمات و انجام تعهدات حرفهای خود داشته باشند.»
رییس نصر نگاه «طبقاتی» به دسترسی اینترنت را رد کرد و گفت: «این اقدام نهتنها ربطی به رانت یا تبعیض ندارد بلکه دقیقا برای جلوگیری از فروپاشی بخشی از زنجیره اقتصاد دیجیتال کشور طراحی شده است. مشابه همین حمایتها را در حوزههای دیگر هم دنبال کردهایم.» حکیمجوادی ادامه داد: «اگر بنا باشد چنین حمایتهایی نیز صرفا به دلیل اینکه به شرکتهای عضو و رسمی ارائه میشود، طبقاتی تلقی شود باید پرسید: آیا پیگیری برای تعویق پرداخت مالیات، یا رایزنی با سازمان تامین اجتماعی برای تنفس بیمهای هم اقدامی رانتی و تبعیضآمیز است؟» حکیمجوادی تاکید کرد که در شرایط قطعی اینترنت در سطح کلان، نصر تلاش کرده از آسیب مستقیم به فعالان قانونی حوزه فاوا جلوگیری کند. او افزود: «اینکه امروز از ما پرسیده شود چرا به کسبوکارها کمک میکنید، شبیه این است که بپرسند چرا نمیگذارید مردم بیکار شوند. ما مسوول حفظ تداوم فعالیت صنف هستیم، نه تصمیمگیر درباره سطح دسترسی عمومی اینترنت.» روز دوشنبه سازمان نظام صنفی رایانهای اعلام کرده بود فرآیند معرفی شرکتهای عضو این سازمان برای دسترسی به اینترنت بینالمللی را آغاز کرده است. براساس طرح این سازمان شرکتها با تعهد به استفاده از اینترنت بینالمللی در حد ضروریات کاری، میتوانند از آن بهرهمند شوند. این درخواست سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران به عنوان درخواست یک نهاد صنفی برای برخورداری از دسترسی به اینترنت آزاد و نوعی از اینترنت طبقاتی تلقی شده و با موجی از مخالفتها، بهویژه از سوی کسبوکارها و فعالان حوزه اینترنت و اقتصاد دیجیتال مواجه شد.
تمدید خودکار مجوزهای فعالیت صادره از سوی سازمان فناوری اطلاعات
از سوی دیگر تمامی مجوزهای فعالیت صادره از سوی سازمان فناوری اطلاعات ایران که اعتبار آنها در بازه زمانی ۲۴خرداد تا ۳۱تیر پایان میپذیرد، تا پایان تابستان، «تمدید» و دارای اعتبار است. محمد محسنصدر، رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران اظهار کرد: در راستای تسهیل شرایط کسبوکار شرکتهای ارائهدهنده خدمات در شرایط فعلی و بنا بر موافقت مراجع ذیربط، اعتبار کلیه مجوزهای فعالیت در حوزههای مختلف تا پایان تابستان جاری به صورت خودکار تمدید خواهد شد. او در خصوص نوع خدمات ارائه شده از طرف سازمان ادامه داد: خدمات امنیت، تاییدیه نرمافزار، مراکز داده، آزمایشگاهها و… از جمله حوزههایی هستند که مجوزهای لازم درخصوص آنها صادر میشود.
معاون وزیر ارتباطات تصریح کرد: سازمان فناوری اطلاعات ایران براساس اسناد و راهبردهای ملی و به منظور حمایت و گسترش خدمات از جمله خدمات امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات در کشور و در جهت به کارگیری بهینه ظرفیتهای ملی و ساماندهی شرکتهای توانمند در ارائه خدمات، شرکتهای متقاضی را ارزیابی و پروانه فعالیت در حوزههای مختلف صادر میکند.