رژیم صهیونیستی معادلات نفتی خاورمیانه را تغییر می‌دهد؟

پشت‌پرده بازی‌های انرژی

گروه انرژی
کدخبر: 544643
رژیم صهیونیستی با بهره‌برداری از منابع انرژی و مسیرهای ترانزیتی، نقش مهمی در معادلات نفتی خاورمیانه ایفا می‌کند و سعی دارد منافع سیاسی و اقتصادی خود را تأمین کند.
پشت‌پرده بازی‌های انرژی

جهان صنعت– میرقاسم مومنی، کارشناس انرژی در یادداشتی نوشت: انرژی و نفت همیشه نقش موثری در جنگ‌ها، صلح‌ها و مبادلات سیاسی و امنیتی منطقه و جهان داشته‌اند زیرا کارتل‌های نفتی همیشه براساس پیش‌بینی‌هایی که برای دهه‌های آینده دارند سیاستگذاری بلندمدتی اتخاذ کرده و براساس همین سیاست‌ها سعی می‌کنند پازل‌های خود را در منطقه نفتخیز و مراکز انتقال نفت و مشتریان نفتی بچینند.

این کارتل‌های نفتی هستند که بین تولیدکننده، انتقال‌دهنده و مصرف‌کننده بالانس ایجاد می‌کنند و کنترل قیمت نفت را در دست دارند، به این ترتیب که زمانی با ایجاد جنگ‌های منطقه‌ای قیمت نفت را بالا می‌برند و زمانی براساس منافع خودشان و براساس سیاست‌هایی که در قبال رقبای اقتصادی و سیاسی اتخاذ می‌کنند قیمت را پایین می‌آورند، رژیم صهیونیستی نیز به عنوان یکی از مصرف‌کنندگان نفت که نفت را از آذربایجان و ترکیه و کشورهای عربی وارد می‌کند به نوعی وابستگی به انرژی دارد و در سیاست‌های کلان خود حتما انرژی را نیز مورد توجه قرار می‌دهد، بنابراین قیمت نفت و واردات به قیمت مناسب، مسیرهای عبور و مرور نفت و امنیت آن مدنظر این رژیم است.

اکنون صادرات نفت از مسیر زنگزور را داریم که نفت آذربایجان از ارمنستان و نخجوان تا ترکیه و از آن پس به رژیم صهیونیستی صادر می‌شود، به همین جهت نمی‌توانیم نقش رژیم صهیونیستی را در تولید و صادرات و مسیرهای ترانزیتی نادیده بگیریم. این رژیم سعی دارد از سفره نفت بهره‌برداری کند و علاوه بر تامین نیاز خود برای صادرات مجدد نفت نیز به برخی کشورها و به خصوص اروپا نقش داشته باشد.

رژیم صهیونیستی براساس سیاست جنگ‌طلبی و زیاده‌خواهی که داشته همیشه سعی کرده با پشتیبانی آمریکا، شرکت‌ها و لابی صهیونیستی نقش موثری در معادلات نفتی منطقه و جهان داشته باشد زیرا صهیونیست‌ها در کارتل‌های نفتی بسیار سرمایه‌گذاری کرده و ذی‌نفع هستند. از سوی دیگر، این موضوع را در نظر داشته باشیم که در شرایط فعلی رژیم صهیونیستی در کریدور زنگزور، انتقال نفت عربستان و کشورهای حوزه خلیج‌فارس و شمال آفریقا به جهان و اروپا نقش داشته و در نظر دارد در این حوزه عواید سیاسی، اقتصادی و امنیتی داشته باشد.

اکنون تغییرات بزرگی را در نقشه ژئوپلیتیک نفتی جهان شاهدیم، مثلا خط جدید حوزه خزر که از مسیر ارمنستان صادر می‌شود، خط انتقال نفت از مسیر کرکوک یا بندر فاو عراق که ترک‌ها با عراق انجام می‌د‌هند، صادرات نفت ترکمنستان از طریق افغانستان و پاکستان به دریای عمان را داریم که باب جدیدی در صادرات نفت در منطقه خواهد بود.

انتقال نفت حوزه خلیج‌فارس به جای خلیج‌فارس از دریای سرخ؛ همه اینها خطوط لوله و کریدورهای جدید هستند که با نگاه به آنها متوجه می‌شویم که اتفاقات مهمی در حال رخ دادن است و مهم‌تر اینکه باید در نظر داشته باشیم که صهیونیست‌ها در همه این مسیرها از جمله عراق، آذربایجان و حوزه نفت عرب ذی‌نفع هستند و مستقیم و غیرمستقیم حضور دارند.

منبع: ایلنا

وب گردی