همایش توسعه و تدبیر به‌مناسبت چهارمین سالگرد درگذشت اکبر ترکان

گروه اقتصادی
کدخبر: 535323
همایش «توسعه و تدبیر» به مناسبت چهارمین سالگرد درگذشت اکبر ترکان با حضور چهره‌های برجسته و تجلیل از خدمات و ویژگی‌های مدیریتی او برگزار شد.
همایش توسعه و تدبیر به‌مناسبت چهارمین سالگرد درگذشت اکبر ترکان

جهان‌صنعت- همایش «توسعه و تدبیر» به‌مناسبت چهارمین سالگرد درگذشت اکبر ترکان با هدف گرامیداشت خدمات ارزشمند ایشان با حضور علی‌اکبر ناطق نوری، اسحاق جهانگیری، علی‌اکبر صالحی، بیژن زنگنه و… پنجشنبه ۲۵اردیبهشت۱۴۰۴ در محل کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی‌اکبر ناطق‌نوری، در همایش توسعه و تدبیر که در چهارمین سال درگذشت اکبر ترکان برگزار شد، ضمن رونمایی از تمبر یادبود اکبر ترکان، اظهار کرد: مدت‌هاست که سخنرانی نمی‌کنم و سخنرانی کردن را فراموش کرده‌ام. اما آنقدر به مرحوم ترکان علاقه داشتم و دوستش داشتم که وقتی از من خواستند در این مراسم شرکت کنم، پذیرفتم و جفا دانستم اگر چند جمله‌ای درباره ایشان نگویم. وی افزود: ترکان خطی و جناحی برخورد نمی‌کرد. اهل رابطه‌بازی و فامیل‌بازی نبود و تنها ملاک او، شایستگی افراد بود. او نیرو پرورش می‌داد و از رشد زیردستانش استقبال می‌کرد.

در ادامه، اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم نیز بر لزوم بهره‌گیری از تجربه مدیرانی چون ترکان تاکید کرد و گفت: نگاه توسعه‌گرای مهندس ترکان باید مستند و مورد مطالعه قرار گیرد. کشور نیازمند استفاده از انباشت تجربه‌های مدیریتی است تا مسیر توسعه ادامه یابد.

بیژن زنگنه، وزیر پیشین نفت نیز ضمن تجلیل از ترکان، از کمبود نسل مدیران صادق و فداکار انتقاد کرد و گفت: گاهی افرادی بدون تناسب تخصص و تجربه، پست‌های کلان را می‌پذیرند. ترکان اهل انصاف بود، اشتباهات را می‌پذیرفت و اصلاح می‌کرد. باید این منش در مدیریت کشور نهادینه شود.علی اکبر صالحی، رییس بنیاد ایران‌شناسی در این همایش ضمن برشمردن اقدامات ترکان در دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه شریف یادآور شد او انسانی کلان‌نگر در مدیریت بود و خود را گرفتار روزمرگی نکرده بود. وقتی او را می‌دیدم که با سختی از پله‌های هیات دولت بالا می‌آمد اما شکوه نمی‌کرد و آه و ناله نداشت، از او یاد می‌گرفتم. او به‌دنبال تسلط بر صحنه‌های سیاسی نبود، هرچند که اگر می‌خواست می‌توانست. ترکان خواهان نام و نشان هم نبود. دغدغه‌اش فقط اعتلای ایران و توجه به مردم بود و دانشگاه را موتور محرکه آینده ایران و صنعت را میدان بروز و ظهور علم و شکوفایی آن می‌دانست.در پنل تخصصی این مراسم با حضور دکتر علی نقی مشایخی، دکتر علی‌اکبر صالحی، دکتر مسعود کرباسیان، محمد معزالدین و دکتر محمد فاضلی، حاضران ضمن مرور ویژگی‌های حرفه‌ای و شخصیتی مهندس ترکان، به بیان خاطراتی از همکاری با او پرداختند.

در پایان، فرزانه ترکان، خواهر مهندس اکبر ترکان نیز به تلاش‌های او برای پیشبرد طرح‌های توسعه‌ای کشور و ویژگی‌های اخلاقی و انسانی‌اش اشاره کرد. این همایش با حضور جمعی از دوستان، همکاران، خانواده مرحوم ترکان و چهره‌هایی چون پیروز حناچی، محمود واعظی، محمد غرضی و دیگر مسوولان در سالن قلم کتابخانه ملی برگزار شد.

سایت خوان