هشدار محمدباقر قالیباف نسبت ‌به پیامدهای منفی ایجاد دوقطبی‌های متضاد؛

نقش مردم را از تمام پدیده‌ها حذف کرده‌ایم

گروه سیاسی
کدخبر: 534846
محمدباقر قالیباف هشدار داد که حذف یا کاهش نقش مشارکت مردم در امور کشور یکی از چالش‌های جدی حاکمیت است و ایجاد دوقطبی‌های متضاد مانع تحقق موفقیت و کارآمدی می‌شود.
نقش مردم را از تمام پدیده‌ها حذف کرده‌ایم

جهان‌صنعت- «نقش مردم از مشارکت معنادار در تمامی پدیده‌ها را به حداقل رسانده‌ایم!» این را نه یکی از منتقدان سیاسی- اجتماعی، بلکه رییس یکی از قوای سه‌گانه گفته است؛ محمدباقر قالیباف که از اواخر دهه گذشته خورشیدی و مشخصا از بهار ۹۹ که مجلس یازدهم آغاز به کار کرد تا به امروز که نخستین سال فعالیت مجلس دوازدهم رو به اتمام است، ریاست پارلمان را برعهده داشته، پیش از آن ۱۲سال سکاندار اداره پایتخت بوده و پیشتر نیز در مقام‌هایی همچون رییس نیروی انتظامی و سمت‌های مهم امنیتی-نظامی فعالیت کرده است.

با این همه حالا حتی چهره‌ای محافظه‌کار همچون قالیباف هم معترف است که «نقش مردم در مشارکت در تمامی پدیده‌ها»، نقشی «حداقلی» و ناچیز است. محمدباقر قالیباف که روز گذشته در نخستین جشنواره توانمندسازی و کارآفرینی علوی با شعار «صد هزار لبخند، صد هزار امید» سخنرانی می‌کرد، در شرایطی به این نقیصه مهم حاکمیتی اعتراف کرد که در عین حال اذعان داشت این مساله «یکی از چالش‌های جدی حاکمیت» در ایران است. او با تاکید بر اینکه «ما به نقش مردم از مشارکت معنادار در تمام پدیده‌ها نیاز داریم» اذعان کرد که این نقش هم‌اکنون یا «نقشی حداقلی» بوده یا از اساس «حذف» شده است؛ حال آنکه به‌ گفته او، «تنها راه موفقیت در هر پدیده‌ای، مشارکت مردم است». رییس مجلس دوازدهم ادامه داد: «هر وقت کار را به سیستم دولتی سپردیم، محکوم به شکستیم و آن سیستم دیر یا زود فاسد می‌شود.»

قالیباف با تاکید بر اینکه «مشکل کنونی کشور، پول نیست»، گفت: «مشکل ما اراده‌ها و تفکر و کار جمعی است اما یاد گرفته‌ایم در خیلی جاها دوقطبی‌های متضاد درست کنیم». او با بیان اینکه «نیازمندیم رویکردها را اصلاح کنیم»، وعده داد که با تلاش در جهت کاستن از انباشت قانون در مجلس، «۱۲‌هزار و ۵۰۰عنوان قانون در یک سال پیش‌رو به حدود ۳‌هزار قانون برسد» و گفت: «بخشی از بوروکراسی بی‌ربطی که مزاحم هر تحرکی بوده، در اینجا و تورم قانون‌گذاری است و بخش دیگر آن است که در قوانین مردم را دخیل کنیم.» او با بیان اینکه «حجمی از دارایی‌های مردم در سیستم بانکی کشور حبس شده»، گفت: «زمانی که این بستر را فراهم کنیم تا مردم به صحنه بیایند، می‌توانیم بر مشکلات فائق بیاییم.»

او خاطرنشان کرد: «ما در سطح برنامه‌ریزی باید چند گام مهم هوشمندسازی، شفاف‌سازی و مردمی‌سازی را پیش ببریم که خروجی آن کارآمدی و کارآمدسازی یک سیستم فشل است.» رییس مجلس با تاکید بر اینکه امروز دیگر نه حق آزمون و خطا و نه حتی فرصت ادامه چنین رویکردی را داریم، گفت: «اگر می‌خواهیم کشوری مستقل شویم، باید مولد باشیم. وقتی می‌خواهیم مولد باشیم، باید قدرت، ثروت و معرفت و منزلت تولید کنیم.»

او با تاکید بر اهمیت «تسهیلگری» و «بسترسازی» تصریح کرد: «در همه این فعالیت‌ها باید مردم لحاظ شوند و این کار را انجام دهند.» قالیباف در پایان سخنانش در این مراسم تصریح کرد: «به هر صورت باید سرمایه‌های حبس‌شده مردم را با تضمین امنیت آن وارد چرخه سرمایه‌گذاری کشور کنیم.»

سایت خوان