وزیر صمت مطرح کرد:

مس؛ عنصر درآمدزا و راهبردی برنامه هفتم در صنعت و معدن

گروه معدن
کدخبر: 536138
وزیر صنعت، معدن و تجارت توسعه و سرمایه‌گذاری در صنعت مس و فلزات گرانبها را از اولویت‌های راهبردی دولت چهاردهم برای جایگزینی اقتصاد نفتی با معدن اعلام کرد.
مس؛ عنصر درآمدزا و راهبردی برنامه هفتم در صنعت و معدن

جهان‌صنعت– وزیر صنعت، معدن و تجارت سرمایه‌گذاری و توسعه مس و فلزات گرانبها را از اهداف راهبردی صنعت و معدن دولت چهاردهم اعلام کرد.

سیدمحمد اتابک، در نشست شورای مدیران شرکت ملی مس آینده سرمایه‌گذاری را ازآن مس دانست و گفت: سرمایه‌ها به سوی اهداف توسعه‌ای صنعت و معدن به‌ویژه فلزات رنگی و در راس همه، مس هدایت می‌شود و در برنامه‌های راهبردی این عنصر با ارزش‌افزوده بالا مورد توجه جدی تصمیم‌سازان بخش قرار گرفته است. وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه افزود: ارزش‌افزوده فلزات رنگی و گرانبها اقتضای سرمایه‌پذیری و توسعه را نسبت به دیگر صنایع مادر برای بخش صنعت و معدن فراهم ساخته است و از این‌رو برنامه‌های راهبردی وزارت صنعت و معدن معطوف به گسترش تولید این صنایع است. وی، ساختار فعلی مس را نیازمند تحول برای اجرای برنامه هفتم پیشرفت در این صنعت خواند و تاکید کرد: صنعت مس از توان و نیروی انسانی خوب برخوردار است ولیکن برای تبدیل شدن به عنصر پیشران، بازنگری در ساختار فعلی و ایجاد تشکیلات متناسب با آن ضروری به نظر می‌رسد.

توسعه صنعت مس مسیر درست جایگزینی معدن به جای نفت

در ادامه رییس هیات‌مدیره شرکت ملی صنایع مس ایران با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر «لزوم جایگزینی معدن به جای نفت» گفت: این جمله بسیار کلیدی است و همه ما باید تلاش کنیم تا جایی که ممکن است فشار تامین بودجه کشور را از دوش نفت برداریم و از ظرفیت‌های بخش معدن بهره‌گیری کنیم.

غلامرضا شافعی با تاکید بر اینکه اقتصاد تک‌محصولی و نفت‌محور دیگر پاسخگوی نیازهای کشور نیست، افزود: با وجود فشار تحریم‌های ظالمانه حرکت از اقتصاد نفتی به‌سوی اقتصادی مبتنی بر معدن، رویکردی صحیح و راهبردی است، بنابراین هر چه بیشتر منابع و سرمایه‌ها را به سمت توسعه معدن سوق دهیم، در آینده دستاوردهای مطلوب‌تری به دست خواهیم آورد. شافعی در ادامه با اشاره به نقش راهبردی صنعت مس گفت: مس در میان مواد معدنی، فلزی آینده‌دار و اثرگذار است. از ابتدای فعالیت‌های معدنی این فلز در کشور تاکنون، تولید کاتد مس در شرکت ملی صنایع مس ایران به حدود ۳۰۰‌هزار تن در سال رسیده است اما با توجه به ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های موجود، دوره مدیریت مهندس اتابک می‌تواند دوران شکوفایی و توسعه این صنعت ارزشمند باشد. وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه پروژه‌هایی که از گذشته تعریف شده‌اند، هم‌اکنون در دست اجرا و نیازمند پیگیری‌های مستمر هستند. براساس اهداف برنامه هفتم توسعه، تولید کاتد مس کشور باید به ۸۰۰‌هزار تن افزایش یابد که از این میزان، ۷۰۰‌هزار تن سهم شرکت ملی صنایع مس و ۱۰۰‌هزار تن سهم بخش خصوصی است. رییس هیات‌مدیره شرکت ملی صنایع مس ایران تاکید کرد: نکته مهم در تحقق این هدف، تامین مالی پروژه‌های توسعه‌ای است که طبق برآوردها به سرمایه‌گذاری حدود ۷ تا ۱۷‌میلیارد دلاری نیاز دارد. شافعی با بیان اینکه با منابع شرکت ملی صنایع مس ایران این میزان تامین مالی به تنهایی ممکن نیست، افزود: در این زمینه بسیار مهم است که وزارت صمت کمک حال شرکت ملی مس باشد و برای مثال در تقسیم سود مجامع تلاش شود تا جایی که ممکن است منابع شرکت صرف پروژه‌های توسعه‌ای شود. یا شرایطی از سوی وزارت صمت، ایمیدرو و دیگر متولیان بخش صنعت و معدن کشور فراهم شود که بتوان سرمایه‌های مردمی و بخش خصوصی را به سمت این پروژه‌های توسعه‌ای هدایت کنیم.

وب گردی