در آیین افتتاح بزرگ‌ترین نیروگاه متمرکز خورشیدی ایران صورت گرفت:

قدردانی رییس جمهور از فولاد مبارکه

گروه تحلیل
کدخبر: 544416
فاز اول نیروگاه خورشیدی ۶۰۰مگاواتی فولاد مبارکه به ظرفیت ۱۲۰مگاوات، به‌عنوان بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی کشور، روز پنجشنبه 19تیرماه از طریق ویدئوکنفرانس توسط رییس‌جمهور و با حضور وزیر صمت، استاندار اصفهان، معاونان وزارت صمت، نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه، مدیرکل صمت اصفهان، فرماندار کوهپایه و جمعی از معاونان و مدیران گروه فولاد مبارکه افتتاح شد.
قدردانی رییس جمهور از فولاد مبارکه

جهان‌صنعت– فاز اول نیروگاه خورشیدی ۶۰۰مگاواتی فولاد مبارکه به ظرفیت ۱۲۰مگاوات، به‌عنوان بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی کشور، روز پنجشنبه ۱۹تیرماه از طریق ویدئوکنفرانس توسط رییس‌جمهور و با حضور وزیر صمت، استاندار اصفهان، معاونان وزارت صمت، نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه، مدیرکل صمت اصفهان، فرماندار کوهپایه و جمعی از معاونان و مدیران گروه فولاد مبارکه افتتاح شد.

مسعود پزشکیان، رییس‌جمهور در آیین افتتاح فاز اول نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه پیش از صدور فرمان افتتاح نیروگاه، از فولاد مبارکه بابت سرمایه‌گذاری در احداث بزرگ‌ترین نیروگاه متمرکز خورشیدی ایران قدردانی کرد.

وی همچنین اضافه کرد: از آقای علی‌آبادی، وزیر محترم نیرو و آقای اتابک وزیر محترم صمت تشکر می‌کنم، همچنین از مدیران، پیمانکاران و مجموعه فولاد مبارکه که در این پروژه پیشقدم شده و سرمایه‌گذاری انجام دادند قدردانیم.

وزیر صمت: نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه نمادی از اراده ملی در مسیر توسعه پایدار

سیدمحمد اتابک، وزیر صمت در جریان افتتاح این نیروگاه در بیاناتی اظهار کرد: این طرح باعث افزایش دسترسی به انرژی خواهد شد و فراتر از تولید برق خواهد بود. نیروگاه خورشیدی آفتاب شرق فولاد مبارکه گامی موثر جهت کاهش وابستگی به سوخت فسیلی، کاهش گازهای گلخانه‌ای و تقویت امنیت انرژی کشور و ساختن آینده‌ای پاک برای نسل‌های بعدی است.

وی با تاکید بر اینکه این پروژه با ظرفیت نهایی ۶۰۰مگاوات، نمادی از اراده ملی در مسیر توسعه پایدار و بهره‌گیری از انرژی‌های پاک است، گفت: در فاز نخست این پروژه، ظرفیت ۱۲۰مگاوات ساعت با تلاش مهندسان، کارکنان و مدیران گروه فولاد مبارکه و با همکاری شرکت مهندسی دانشمند و پیمانکار طرح به بهره‌برداری می‌رسد. این در حالی است که حدود ۴۰‌درصد تجهیزات این نیروگاه داخلی‌سازی شده که نشان‌دهنده توان فنی و مهندسی داخلی کشور است.

به گفته وزیر صمت، این پروژه در سالی که توسط رهبر معظم انقلاب به‌عنوان سال سرمایه‌گذاری برای تولید نام‌گذاری شده، در استان اصفهان بهره‌برداری خواهد شد؛ هدف از این طرح، علاوه بر تولید برق، افزایش اشتغال در فولاد مبارکه، کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی، کاهش گازهای گلخانه‌ای و تقویت امنیت انرژی کشور است، همچنین این پروژه گامی موثر در ساخت آینده‌ای پاک و پایدار برای نسل‌های آینده است.

وی در بخش پایانی سخنان خود از زحمات تمامی افرادی که در طراحی، اجرا و تامین تجهیزات این پروژه نقش داشتند، به‌ویژه مدیرعامل گروه فولاد مبارکه، استاندار اصفهان، نمایندگان مجلس، معاونان وزارت و تمامی کارکنان فولاد مبارکه قدردانی کرد.

فولاد مبارکه هیچ‌گونه فشار و باری بر شبکه سراسری برق کشور ندارد

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در آیین بهره‌برداری از فاز نخست نیروگاه ۶۰۰مگاواتی خورشیدی ضمن قدردانی از حمایت‌ها و همراهی‌های وزیر صنعت معدن و تجارت به‌ویژه در ایام جنگ تحمیلی ۱۲روزه و حمایت‌هایی که از صنعت داشتند و همچنین ضمن قدردانی از تمامی مسوولانی که صنعت را در این شرایط سخت همراهی و همیاری می‌نمایند، گفت: پیش از اینکه به موضوع افتتاح این پروژه بپردازیم شایسته است از پای‌کار بودن مدیران و کارکنان فولاد مبارکه که در ایام جنگ تحمیلی ۱۲روزه همچنان در میدان تولید مجاهدانه فعالیت کردند قدردانی کنم. مدیران و کارکنانی که تولید پایدار را حفظ کردند.

بیش از ۳/‏‏۲‌میلیارد دلار سرمایه‌گذاری فولاد مبارکه در حوزه محیط‌زیست

زرندی با تاکید بر اینکه در این ایام راهکارها و راهبردهای متفاوت و متعددی را تعریف و عملیاتی نمودیم، خاطرنشان کرد: اگرچه شرایط سختی بود اما تجارب بسیار ارزشمندی به دست آوردیم.

وی در بخش دوم سخنان خود با تاکید بر اینکه فولاد مبارکه به دنبال جهان تراز بودن است، اظهار داشت: فولاد مبارکه در همه حوزه‌ها به‌ویژه حوزه‌های محیط‌زیستی همواره شرکتی مسوولیت‌پذیر بوده و سرمایه‌گذاری‌های متعددی در این راستا انجام داده است تا جایی که این شرکت از سنوات گذشته بیش از ۳/‏‏۲‌میلیارد دلار در این حوزه سرمایه‌گذاری و تولید فولاد سبز با کمترین میزان کربن را هدف‌گذاری کرده و امروز بحمدالله شاهد به بار نشستن یکی دیگر از دستاوردهای خوب این شرکت هستیم.

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه با بیان اینکه صنعت فولاد نیز همانند سایر صنایع کشور در سنوات گذشته با چالش‌های انرژی مواجه بوده است، خاطرنشان کرد: همانگونه که استحضار دارید در پنج سال گذشته نرخ برق صنعت بیش از ۲۸برابر افزایش ‌یافته و در حوزه گاز نیز با افزایش ۲۰برابری مواجه بوده‌ایم.

میزان دریافت برق فولاد مبارکه از شبکه به ۵۰مگاوات تقلیل‌یافته است

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در همین زمینه ادامه داد: برای بهتر ملموس شدن سرمایه‌گذاری‌های فولاد مبارکه در حوزه انرژی باید گفت: در حال حاضر دیماند برق فولاد مبارکه حدود ۱۶۱۰مگاوات است و این در حالی است که میزان دریافت برق فولاد مبارکه از شبکه به ۵۰مگاوات تقلیل‌یافته و شایان‌ذکر است که اعلام کنیم امروز فولاد مبارکه تقریبا هیچ‌گونه فشار و باری بر شبکه سراسری برق کشور ندارد چراکه ۸۵۰مگاوات از برق موردنیاز فولاد مبارکه به‌صورت خود تامین و از محل سرمایه‌گذاری‌های این شرکت در حوزه تولید انرژی در حال تامین است. ۴۰۰مگاوات از این میزان انرژی از محل نیروگاه ۹۱۴مگاواتی سیکل ترکیبی فولاد مبارکه تامین می‌شود و تلاش خواهیم کرد ۱۲۰مگاوات دیگر را نیز تا پایان مهرماه از محل همین نیروگاه خورشیدی وارد مدار کنیم.

به گفته زرندی، برای فاز دوم نیز پست و خط انتقال ۴۰۰ آماده و همچنین ترانس‌های لازم ساخته شده و ترخیص پنل‌های ۱۲۰مگاوات دوم نیز صورت پذیرفته است. در ادامه نیز ان‌شاءالله در مسیری حرکت می‌کنیم که در زمان مقرر به بهره‌برداری ۶۰۰ مگاواتی از این نیروگاه دست یابیم.

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در بخش پایانی سخنان خود از تمامی دست‌اندرکاران این پروژه به‌ویژه مدیران سابق و حال حاضر فولاد مبارکه و سایر شرکت‌های حاضر در پروژه و همچنین از تمامی مسوولان استانی و کشوری قدردانی و اظهار امیدواری کرد به همین صورت فازهای بعدی نیز در مدار قرار گیرد.

وارد مدار شدن ۲۴۰مگاوات برق خورشیدی فولاد مبارکه تا مهرماه سال جاری

سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در حاشیه آیین افتتاح فاز اول بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار صداوسیما نیز گفت: کل سرمایه‌گذاری این پروژه ۳۰۵‌میلیون یورو بوده و در فاز اول که در واقع امروز شاهد بهره‌برداری از آن هستیم، همچنین برای بخشی از فاز دوم تاکنون حدود ۵۰۰۰‌میلیارد تومان سرمایه‌گذاری انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: در این مدت قطعی‌ها و ناترازی‌های انرژی چالش‌های جدی برای فولاد مبارکه به وجود آورده که امیدوارم با تدابیری که در نظر گرفته‌ایم بتوانیم با استفاده از برق خورشیدی به سمت تولید فولاد سبز حرکت کنیم؛ این اقدامات از استراتژی‌های مهم فولاد مبارکه بوده و این دستاوردها مژده خوبی برای مردم کشورمان خواهد بود.

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه استفاده از ظرفیت‌های داخلی به‌عنوان یکی دیگر از مزایای احداث این پروژه یاد و اضافه کرد: به همین منظور شرکت ایرانی مپنا به‌عنوان پیمانکار این نیروگاه انتخاب شده که در حوزه انرژی برق در کشورمان پیش‌گام است و این در حالی ا‌ست که در جلساتی که با شرکت مپنا و متولیان امر داشته‌ایم تاکید کرده‌ایم که اساسا در فازهای بعدی سهم تجهیزات ایرانی را افزایش دهیم و این راهبرد فرصت خوبی برای صنایع کشورمان است چراکه استراتژی کشور در حوزه انرژی حرکت به سمت احداث نیروگاه‌های خورشیدی و تولید انرژی‌های تجدیدپذیر است. از آنجایی که امروزه در دنیا تمامی فولادسازان به دنبال تولید فولاد سبز هستند، این استراتژی را به‌طور جدی پیگیری و اجرایی خواهیم کرد.

زرندی خاطرنشان کرد: این راهبرد برای بخش‌خصوصی نیز فرصت بسیار مناسبی است تا در حوزه تولید پنل‌های خورشیدی و سایر ملزومات این قبیل پروژه‌ها حضور و سرمایه‌گذاری بیشتری داشته باشند؛ این دقیقا همان موضوعی است که فولاد مبارکه از آن حمایت و استقبال می‌کند، به همین منظور شرکت‌های داخلی را حمایت کرده‌ایم و همانگونه که تاکید کردیم در فازهای بعدی هم سهم بیشتری به حضور شرکت‌های داخلی خواهیم داد تا آنها نیز بتوانند با حضور پررنگ‌تری به اشتغالزایی داخلی و توسعه دانش فنی کشور در این حوزه کمک کنند.

تمرکز دولت چهاردهم بر توسعه انرژی‌های پاک و فولاد مبارکه در خط‌مقدم

شینا انصاری، معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور نیز پیرامون افتتاح فاز نخست نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی فولاد مبارکه گفت: تمرکز دولت چهاردهم بر توسعه انرژی‌های پاک ایت و فولاد مبارکه در خط‌مقدم این رویکرد است.

وی ادامه داد: یکی از رویکردهای اصلی دولت برای مقابله با ناترازی انرژی و حفظ محیط‌زیست، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به‌ویژه احداث نیروگاه‌های خورشیدی است.

به گفته شینا انصاری، پروژه ۶۰۰ مگاواتی نیروگاه خورشیدی آفتاب‌شرق فولاد مبارکه دقیقا در راستای همین رویکرد و همراستا با سیاست‌های بالادستی و اهداف قانون برنامه هفتم توسعه اجرا شده است.

معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست اظهار امیدواری کرد که پس از بهره‌برداری از فاز نخست این نیروگاه، سایر فازها نیز طبق زمان‌بندی به بهره‌برداری برسند چراکه تحقق کامل این پروژه می‌تواند سهم قابل‌توجهی در کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای داشته باشد.

همت فولاد مبارکه برای بهره‌برداری از خط انتقال آب دریا به اصفهان

مهدی جمالی‌نژاد، استاندار اصفهان نیز در آیین افتتاح فاز اول نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه ضمن قدردانی از مدیرعامل و کارکنان گروه فولاد مبارکه برای بهره‌برداری از نیروگاه خورشیدی آفتاب شرق تصریح کرد: باید این موضوع را هم عنوان کنم که فولاد مبارکه برای بهره‌برداری از خط انتقال آب دریا به اصفهان نیز همت قابل‌توجهی داشته است.

وی تصریح کرد: روز چهارشنبه آب دریای عمان به پالایشگاه اصفهان رسید و حدود یک ماه آینده نیز به فولاد مبارکه خواهد رسید که کمک قابل‌توجهی به صنعت استان اصفهان خواهد داشت؛ اصفهان ۱۰‌هزار صنعت فعال دارد که حدود یک‌دهم صنایع کشور را شامل می‌شود و این صنایع در ۱۲روز جنگ تحمیلی مردانه پای‌کار ایستادند.

استاندار اصفهان تاکید کرد: درصدد آن هستیم تا پرچم صنایع را بالا نگه داریم و اینجا باید عنوان کنم که فولاد مبارکه نه‌تنها در شهرهای اصفهان و مبارکه بلکه در منطقه کوهپایه نیز گستره مسوولیت اجتماعی خود را ادامه داده و این امر جای قدردانی دارد.

گامی مهم در مسیر خود تامینی انرژی و تحقق «فولاد سبز» است

سیدعباس حسینی، مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت صمت که پیش از نیز به‌عنوان مدیر یک واحد فولادی در صنعت فولاد فعالیت داشته و با دغدغه‌های فعالان این صنعت آشناست، در گفت‌وگویی با اشاره به چالش تامین برق صنایع اعلام کرد: مذاکراتی با وزارت نیرو برای قطع‌نشدن برق صنایع خود تامین انجام شده و وزارت صمت تلاش خود را به کار گرفته تا مانع قطع برق این صنایع شود.

به گفته مدیرکل حوزه وزارتی وزارت صمت، در تلاش هستیم تا برق صنایع، به‌ویژه برق صنایع فولادی‌ قطع نشود که در این راستا مذاکراتی با وزارت نیرو انجام شده و حتی آقای نعمت‌زاده، وزیر سابق صمت، مسوول پیگیری این موضوع شده‌اند. در این راستا فاز نخست نیروگاه ۶۰۰مگاواتی خورشیدی گروه فولاد مبارکه افتتاح شد؛ پروژه‌ای که در نوع خود یکی از بزرگ‌ترین نیروگاه‌های خورشیدی کشور محسوب می‌شود و گامی مهم در مسیر خود تامینی انرژی و تحقق «فولاد سبز» به شمار می‌رود.

وی خاطرنشان کرد: ۱۲۰مگاوات برقی که با افتتاح فاز اول نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه وارد مدار می‌شود، برق موردنیاز خود این مجتمع صنعتی را تامین خواهد کرد، همچنین پیش‌بینی می‌شود باتوجه‌به اقدامات فولاد مبارکه تا پایان سال‌جاری، این میزان افزایش‌یافته و وابستگی این شرکت به برق سراسری کمتر خواهد شد.

حسینی با اشاره به میزان برق خود تامینی فولاد مبارکه اذعان داشت: هرگونه قطعی برقی که تولید فولاد مبارکه را نشانه برود و منجر به کاهش آن شود، برای وزارت صمت قابل‌قبول نیست بنابراین ما در حال پیگیری جدی برای رفع این ناترازی و تامین پایدار برق صنایع هستیم.

مشاور وزیر صمت در پایان تاکید کرد: تامین برق پایدار برای صنایع نه‌تنها یک ضرورت اقتصادی بلکه یک تعهد ملی است بنابراین وزارت صمت با تمام توان در حال پیگیری این موضوع است تا تولید کشور از ناحیه انرژی آسیب نبیند.

نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه مجهز به آخرین فناوری‌های روز دنیا برای ایجاد حداکثر بازده برق است

سعید محسنی، مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای اصفهان پیرامون بهره‌برداری از فاز نخست نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی فولاد مبارکه گفت: کمبود برق به‌عنوان یک واقعیت تلخ، نه‌فقط توسط صاحبان صنایع بلکه از سوی آحاد مردم پذیرفته شده و علاوه‌بر وزارت نیرو تمام ذی‌نفعان را به چاره‌اندیشی وا داشته است؛ هدف کوتاه‌مدت صنعت برق، تخصیص بهینه انرژی محدود موجود، برای ایجاد حداکثر ارزش‌افزوده به بخش مولد و در عین حال تا حد امکان حفظ سطح رفاه مردم بوده است.

وی خاطرنشان کرد: گروه فولاد مبارکه به‌عنوان بزرگ‌ترین صنعت کشور، با احداث انواع نیروگاه‌ها در این راستا پیش‌قدم بوده و با در اختیار داشتن چرخه کامل تولید فولاد، از سنگ معدن تا ورق رنگ‌شده، جزو معدود صنایعی است که با دریافت برق، ارزش‌افزوده قابل‌توجهی ایجاد می‌کند.

به اعتقاد مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای اصفهان برای برون‌رفت از این شرایط، دو راهکار در حوزه عرضه و مصرف انرژی مطرح است؛ در حوزه مصرف، بهینه‌سازی مصرف انرژی، اصلاح الگوی مصرف و شاخص مصرف انرژی برای تولید هر واحد محصول و در حوزه تولید، تنوع سبد تولید انرژی با تاکید بر توسعه تجدیدپذیرها، بالاخص خورشیدی و بادی و در عین ‌حال افزایش بهره‌وری نیروگاه‌های حرارتی فعلی و سیکل ترکیبی‌شدن نیروگاه‌های گازی و بخار است.

وی تاکید کرد: صنعت برق صادقانه با پذیرش محدودیت‌های موجود، دست یاری به‌سوی سرمایه‌گذاران و صاحبان صنایع بزرگ‌ و‌ کوچک دراز کرده تا با استفاده از تمامی ظرفیت‌ها بر این کمبود غلبه کند. گروه فولاد مبارکه با بهینه‌سازی در فرآیندها، توسعه شبکه جمع‌آوری فاضلاب و تصفیه آن و احداث بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی کشور در شرق استان اصفهان، در این مسیر به‌خوبی حرکت کرده است.

سعید محسنی گفت: در فاز نخست نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه، ۱۲۰مگاوات از مجموع ظرفیت ۶۰۰ مگاواتی آن در مدار تولید قرار گرفته است؛ علاوه‌برآن استفاده از آخرین فناوری‌های روز دنیا و تامین تجهیزات باکیفیت و سیستم تراکر برای ایجاد حداکثر بازده برق از مزیت‌های این نیروگاه خورشیدی است و سازوکار توسعه تا ‌هزار مگاوات در آن پیش‌بینی شده است.

وی در بخش پایانی سخنان خود اظهار کرد: احداث این نیروگاه و هم‌زمان تکمیل نیروگاه حرارتی ۹۱۴مگاواتی سیکل ترکیبی و نیروگاه بادی سنگان گروه فولاد مبارکه، در آینده این مجتمع بزرگ صنعتی نقش مهمی خواهد داشت و بخش عمده‌ای از نیازش تامین خواهد شد.

اقدام مثبت فولاد مبارکه در بهره‌برداری از بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی کشور

مهدی طغیانی، نایب‌رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار فولاد با اشاره به بهره‌برداری از فاز اول نیروگاه ۶۰۰مگاواتی خورشیدی آفتاب شرق فولاد مبارکه اظهار کرد: اهمیت اجرای این پروژه‌ها توسط صنایع بسیار بالاست؛ دولت‌ها، ازجمله دولت فعلی و دولت‌های قبلی، از صنایع بزرگ و مصارف عمده خواسته‌اند که خودشان در تامین برق سرمایه‌گذاری کنند؛ حرکت فولاد مبارکه در راه‌اندازی بزرگ‌ترین نیروگاه‌ خورشیدی کشور یک اقدام مثبت است.

وی در ادامه افزود: بااین‌حال، باید توجه داشته باشیم که این سرمایه‌گذاری‌ها باید همراه با استفاده صحیح از برق، چه در صنعت و چه در مصارف خانگی و تجاری باشد؛ اگر سرعت رشد مصرف برق ما به همین منوال ادامه یابد، ممکن است این توسعه‌ها پاسخگو نباشند بنابراین باید مدیریت دقیقی بر مصرف برق داشته باشیم و سرعت رشد مصرف برق باید متناسب با رشد تولید کالا و خدمات باشد.

نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه، نمونه موفق اجرای برنامه هفتم توسعه

روح‌الله متفکرآزاد، نماینده مردم تبریز و عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نیز در این‌باره چنین گفت: براساس اهداف برنامه هفتم توسعه در حوزه انرژی، افزایش ظرفیت تولید ۱۲‌هزار مگاوات برق از منابع تجدیدپذیر در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: اقدام گروه فولاد مبارکه در احداث نیروگاه خورشیدی در زمینی به وسعت ۱۲۰۰هکتار نمونه‌ای موفق از همراهی صنعت با سیاست‌های کلان توسعه‌ای است و این پروژه نه‌تنها گامی مهم در مسیر پایداری انرژی است بلکه می‌تواند الگویی برای سایر شرکت‌های بزرگ صنعتی کشور باشد.

روح‌الله متفکرآزاد با اشاره به اهمیت ورود صنایع به توسعه انرژی در کشور گفت: نقش صنایع در تولید برق اهمیت زیادی دارد، بخش‌خصوصی به‌ویژه صنایع بزرگ مانند فولاد و پتروشیمی‌ها، باتوجه‌به نیاز روزافزون به برق و وجود تضمین‌های حمایتی، می‌توانند در این مسیر مشارکت موثری داشته باشند. این روند، فرصت مناسبی برای تامین مالی پروژه‌های انرژی نیز فراهم کرده و صندوق توسعه ملی در همین راستا فعال شده است. همچنین دولت با طراحی مدل‌های مختلف تامین مالی، زمینه حضور بیشتر سرمایه‌گذاران را فراهم کرده است. با شتاب‌گیری این روند، اهداف تعیین‌شده در برنامه هفتم توسعه حتی پیش از موعد پنج‌ساله و در بازه‌ای دوساله، محقق می‌شود.

فولاد مبارکه موتور محرک توسعه انرژی خورشیدی در ایران

محمدرضا طلایی، نایب‌رییس هیات‌مدیره انجمن علمی انرژی خورشیدی ایران نیز فولاد مبارکه را موتور محرک توسعه انرژی خورشیدی در ایران دانست و گفت: سرانه مصرف انرژی در ایران دوبرابر میانگین جهانی و چهار برابر کشورهای توسعه‌یافته است، این آمار نشان می‌دهد که جایگزینی انرژی‌های تجدیدپذیر، به‌ویژه انرژی خورشیدی، ضرورتی انکارناپذیر برای کشور است. با وجود رشد جهانی استفاده از انرژی خورشیدی، در کشور ما هزینه‌های بالا و ریسک‌های سرمایه‌گذاری موجب شده استقبال گسترده‌ای از سوی بخش‌خصوصی صورت نگیرد.

وی خاطرنشان کرد: ورود یکی از بزرگ‌ترین صنایع تولیدی کشور به حوزه نیروگاه‌های خورشیدی، اقدامی الهام‌بخش و اعتمادساز است که می‌تواند مشوقی جدی برای سایر صنایع و سرمایه‌گذاران باشد. احداث نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۶۰۰مگاوات توسط فولاد مبارکه، نه‌تنها در داخل بلکه در سطح بین‌المللی نیز اقدامی قابل‌تحسین تلقی می‌شود.

به گفته نایب‌رییس هیات‌مدیره انجمن علمی انرژی خورشیدی ایران حضور موثر گروه فولاد مبارکه در این حوزه، ضمن افزایش بهره‌وری در صنعت انرژی‌های پاک، زمینه‌ساز تحول در نگرش سرمایه‌گذاران و صنایع دیگر نسبت‌به مزایای اقتصادی و زیست‌محیطی این حوزه خواهد شد.

وی تصریح کرد: نیروگاه ۶۰۰مگاواتی خورشیدی فولاد مبارکه، به‌عنوان بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی کشور و بیست‌وپنجمین نیروگاه خورشیدی جهان، اقدامی «مبارک» برای صنعت و کشور محسوب می‌شود. اجرای این پروژه می‌تواند الگویی موفق برای توسعه پایدار و سیاستگذاری انرژی در کشور باشد.

ادامه حیات کوره‌های فولاد مبارکه با برق خورشیدی؛ گامی نو در تولید فولاد سبز

محمدکاظم صباغی هرندی، مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی فولاد مبارکه در گفت‌وگو با خبرنگار فولاد اظهار کرد: در یکی از مهم‌ترین تحولات حوزه انرژی در صنعت ‎کشور، فولاد مبارکه موفق شد ۱۲۰مگاوات از ظرفیت نیروگاه خورشیدی ۶۰۰مگاواتی خود را وارد مدار کند.

وی در ادامه افزود: این اقدام که در چارچوب راهبردهای کلان توسعه پایدار و کاهش وابستگی به شبکه برق سراسری صورت‌گرفته، نقطه‌عطفی در حرکت صنایع انرژی‌بر کشور به‌سوی خوداتکایی انرژی به‌شمار می‌رود.

مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: نکته قابل‌توجه این است که این ۱۲۰مگاوات انرژی خورشیدی، توان لازم برای بهره‌برداری کامل یک کوره قوس‌الکتریکی در شرکت فولاد مبارکه را تامین می‌کند؛ کوره‌ای که قلب تولید فولاد در این مجتمع محسوب می‌شود.

وی اذعان داشت: با این دستاورد، فولاد مبارکه به نخستین تولیدکننده فولاد در کشور تبدیل شده که بخش قابل‌توجهی از فرآیند تولید خود را باانرژی پاک و تجدیدپذیر به ‌پیش می‌برد.

صباغی هرندی تصریح کرد: ‎این پروژه نه‌تنها پاسخی به چالش‌های تامین برق در فصول اوج مصرف است بلکه گامی عملی در جهت کاهش ردپای کربنی و حرکت به‌سوی صنعت سبز نیز به‌حساب می‌آید. هم‌اکنون برنامه‌ریزی برای بهره‌برداری کامل از کل ظرفیت ۶۰۰مگاواتی در دستور کار قرار دارد؛ ظرفیتی که می‌تواند تحول بزرگی در الگوی مصرف انرژی صنعت فولاد کشور ایجاد کند.

‎وی عنوان داشت: با بهره‌مندی از انرژی خورشیدی در این مقیاس، فولاد مبارکه یک الگوی موفق برای دیگر صنایع بزرگ کشور ترسیم کرده است؛ صنعتی که هم‌زمان با حفظ تولید، به مسوولیت‌های زیست‌محیطی و ملی خود نیز پایبند است

فولاد مبارکه، خط‌شکن احداث نیروگاه‌های بزرگ‌مقیاس کشور

سید امیر طباطباییان، مدیر انرژی و سیالات فولاد مبارکه گفت: تولید برق در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور ما پیش از اجرای این پروژه به‌اندازه یک‌درصد برق کل کشور بسیار کم و ضعیف بوده و این در حالی است که این میزان تولید برای کشوری که ظرفیت تولید برق خورشیدی بسیار بالایی دارد و هر سال نیز به دلایل مختلف با کمبود و ناترازی انرژی مواجه است اساسا زیبنده نمی‌باشد.

گفتنی است در جریان افتتاح این نیروگاه سید محمد اتابک، وزیر صمت و هیات همراه، به‌اتفاق مهدی جمالی‌نژاد، استاندار اصفهان، زهرا سعیدی، نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی و سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه، مدیرکل صمت اصفهان، معاونین استاندار و جمعی از معاونین و مدیران فولاد مبارکه از بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی کشور بازدید کردند.

وب گردی