رونمایی از زیرشاخه‌های برندگان طرح فشارافزایی:

فشارافزایی گاز در پارس ‌جنوبی چه‌موقع آغاز می‌شود؟

گروه انرژی
کدخبر: 534921
پروژه فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی با قرارداد ۱۷ میلیارد دلاری در مرحله آغاز رسمی است اما تسریع در ابلاغ و تنفیذ قراردادها برای شروع اجرایی آن ضروری است.
فشارافزایی گاز در پارس ‌جنوبی چه‌موقع آغاز می‌شود؟

جهان صنعت– یک گام دیگر تا آغاز پروژه عظیم فشارافزایی در میدان مشترک پارس ‌جنوبی باقی است که کار رسما کلید بخورد. هرچند مقامات وزارت نفت اعلام کرده‌اند که این پروژه طبق برنامه‌ریزی پیش می‌رود و به زودی کار کلید می‌خورد، با این حال همین چند روز پیش سردار عبدالرضا عابد، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء‌(ص) از وزارت نفت خواست که در ابلاغ و تنفیذ قراردادها تسریع صورت بگیرد.

اسفندماه سال گذشته، شرکت ملی نفت ایران به دنبال اجرای طرح فشارافزایی در میدان گازی پارس ‌جنوبی یکی از بزرگ‌ترین قراردادهای تاریخ صنعت نفت را با شرکت‌های پتروپارس، قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء، اویک و مپنا به ارزش حدود ۱۷‌میلیارد دلار امضا کرد. قراردادی که بر مبنای آن قرار است شرکت‌های ایرانی جلوی مهاجرت گاز به قطر و مهم‌تر از آن کاهش تولید از چاه‌های گازی پارس ‌جنوبی را بگیرند.

براساس جزئیات ارائه‌شده، هر‌ هاب فشارافزایی در این طرح شامل چند فاز و منطقه می‌شود و قرار است ۱۴سکوی فشارافزای گاز برای فازهای پارس ‌جنوبی تعریف، ساخته، نصب و راه‌اندازی شود که این سکوهای فشارافزا با ظرفیت ۲‌میلیارد فوت‌مکعب قابلیت فشارافزایی به میزان ۹۰بار را دارند. هدف ایران این است که سکوی فشارافزا را در یاردهای ساحلی خود بسازد اما از آنجا که این سکو حدود ۲۰‌هزار تن وزن خواهد داشت و در ایران سابقه و تجربه مهندسی تفصیلی، ساخت و نصب سکو با وزن بیش از ۷‌هزار تن وجود ندارد، بنابراین باید زیرساخت‌های موجود در کشور ارتقا داده شود.

دوماه بعد از انعقاد این قرارداد سردار عابد، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء می‌گوید که کار قراردادها هنوز تکمیل نشده است. این بدان معناست که وقتی خاتم‌الانبیاء به عنوان یکی از طرفین این قرارداد کار را شروع نکرده، بقیه طرفین قرارداد هم منتظر تصمیم وزارت نفت هستند.

البته سردار عابد گفته که پیگیری‌ها و جلسات زیادی با کارفرما داشته‌ایم و تمام تلاش‌مان این بود که به شرکت ملی نفت کمک کنیم بهترین طراحی و بهترین سناریو برای اجرای طرح فشارافزایی انتخاب شود که این امر محقق شد؛ این مقدار از کار که شروع شده ولی با توجه به اهمیت فوق‌العاده بالای زمان در طرح فشارافزایی، از نظر خودمان اصلا رضایت‌بخش نیست، در این راستا از کارفرمای درخواست داریم در ابلاغ و تنفیذ قراردادها تسریع کنند.

صندوق بازنشستگی نفت اگرچه طرف این قرارداد نیست با این حال مهدی عبوری، مدیرعامل یکی از شرکت‌های وابسته به صندوق اخیرا گفته است که صندوق بازنشستگی نفت برای جبران ناترازی انرژی با تمام ظرفیت وارد عمل شده‌ و پروژه‌های مشترک در حوزه فشارافزایی گاز و استقرار حکمرانی دیجیتال انرژی را آغاز کرده است.

به گفته او، این اقدامات با هدف کاهش ناترازی‌ها و استفاده حداکثری از توان ملی اجرایی می‌شود.

عبوری با اشاره به حضور در ‌هاب‌های مختلف برای اجرای پروژه فشارافزایی گاز گفت: در حال حاضر شرکت اویک در ‌هاب‌های ۲ و ۵ حضور دارد و همچنین ‌هاب‌های یک و ۷ هم به مجموعه پتروپارس واگذار شده و فاز اول و دوم بین شرکت اهداف و پتروپارس مشترک است و این دو فاز با همکاری این دو شرکت به اجرا می‌رسند و چهار شرکت نیز به نمایندگی از شرکت اهداف، پروژه فشارافزایی را به اجرا می‌رسانند.

او در این باره که برای جبران ناترازی‌ها با تمام ظرفیت‌ و با همکاری پتروپارس به موضوع فشارافزایی ورود می‌کنیم، گفت: اگر این همکاری در توسعه میادین نفت و گاز هم انجام شود حتما از ناترازی‌ها کاسته خواهد شد. ما به پشتوانه توان ملی و با ادغام ظرفیت‌ها و برای اجرای بهتر پروژه‌ها وارد عمل شده‌ایم.

سایت خوان