کارشناس مسکن:

شهرداری به جای افزایش تاب‌آوری شهر موجب ناایمنی بیشتر می‌شود

گروه مسکن
کدخبر: 544274
کارشناس ارشد مدیریت ساخت اظهار داشت: مصوبه‌ای که در نخستین روز تیرماه توسط شورای شهرداران تصویب شده و در فضای مجازی منتشر شده است.
شهرداری به جای افزایش تاب‌آوری شهر موجب ناایمنی بیشتر می‌شود

جهان صنعت– کارشناس ارشد مدیریت ساخت اظهار داشت: مصوبه‌ای که در نخستین روز تیرماه توسط شورای شهرداران تصویب شده و در فضای مجازی منتشر شده است، با استناد به شرایط جنگی اخیر، مجموعه‌ای از تسهیلات گسترده برای ساخت‌وساز شهری در نظر گرفته که به عقیده من منجر به شلختگی و آشفتگی در شهرسازی خواهد شد.

حامد خانجانی بیان کرد: مصوبه‌ای که منتشرشده، شامل هفت نوع تسهیلات ساخت‌و‌ساز است که شرایط ویژه‌ای نه فقط برای ساختمان‌های آسیب‌دیده از جنگ که برای تمام ساخت‌وسازها فراهم می‌کند؛ از افزایش تراکم ساختمانی از سه به پنج طبقه گرفته تا کاهش حساسیت به تخلفات، پیشروی دو متری ساختمان، تغییر کاربری و حتی انتخاب ناظر توسط مالک. او افزود: این تسهیلات صرفا به ساختمان‌های آسیب‌دیده در جنگ مربوط نیست و عملا هر سازنده‌ای می‌تواند از آنها استفاده کند. نتیجه این‌ کار آشفتگی بیشتر، بی‌نظمی شدید در شهرسازی و افت فاحش کیفیت ساختمان‌ها خواهد بود.

خانجانی در ادامه با تاکید بر لزوم توجه به موضوع پدافند غیرعامل گفت: در کشور ما که دائما با تهدیدهای نظامی و بحران‌های طبیعی روبه‌رو است، حتی یک پناهگاه مناسب در محله‌ها وجود ندارد. در حالی ‌که مبحث‌۲۱ مقررات ملی ساختمان از سال‌۱۳۸۸ ابلاغ شده و بر الزامات پدافند غیرعامل تاکید دارد، نه شهرداری و نه سازندگان تاکنون آن را رعایت نکرده‌اند. او افزود: شهرداری به ‌جای اینکه در چنین شرایطی از تاب‌آوری شهری صحبت کند، در اوج جنگ مصوبه‌ای تصویب می‌کند که ساخت‌وساز را بی‌کیفیت‌تر و ضعیف‌تر از گذشته می‌کند.

خانجانی در پاسخ به دفاع شهردار تهران که این تصمیمات را راهی برای تامین منابع مالی و اقتصاد شهری عنوان کرده بود، گفت: این نوع نگاه به اقتصاد، کاملا سطحی و مخرب است. اگر مسکن و ساختمان گران است، باید در عوض کیفیت و ایمنی بالایی داشته باشد، نه اینکه ما با یک هزینه گزاف، ساختمانی بسازیم که مردم در اولین زلزله یا جنگ از آن فرار کنند، چنین ساختمانی سرپناه نیست. او با اشاره به هزینه‌بر بودن تولید مسکن و ساختمان در ایران و سهم بالای آن در سبد خانوار تاکید کرد: ساختمان‌های امروزی باید دهه‌ها با‌کیفیت و مقاوم عمر کنند. اگر ساختمان‌ها استاندارد باشند، آن‌وقت می‌شود از اقتصاد شهری واقعی حرف زد، نه اینکه صرفا با فروش تراکم، باری به هر جهت پیش رفت.

خانجانی در پایان با اشاره به واکنش‌های منفی نهادهای ناظر گفت: هم شورای‌عالی شهرسازی و معماری و هم رییس شورای شهر تهران این مصوبه را غیرقانونی اعلام کرده‌اند اما با توجه به سابقه شهرداری در بی‌توجهی به دستورالعمل‌های بالادستی، نگرانی جدی درباره اجرای عملی آن وجود دارد. او از رسانه‌ها، مردم و انجمن‌های تخصصی خواست برای توقف این روند، نقش فعال‌تری ایفا کنند، اگر این مصوبه اجرایی شود، تهران امروز ناامن‌تر، بی‌نظم‌تر و آسیب‌پذیرتر از گذشته خواهد بود.

منبع: ساختمان آنلاین

وب گردی