رمزارزها در تقاطع سیاست و بازار!

احسان کاظمی– ارزش بیتکوین روز گذشته دوشنبه ۱۶تیر، با خوشبینی در خصوص «هفته رمزارزها» افزایش یافت اما با یک نگاه کلیتر بازار به دلیل عدم اطمینان در مورد تغییر جدول زمانی تعرفههای رییسجمهور آمریکا محتاط باقی ماند. افزایش قیمت این رمزارز همچنین با اظهارات ایلان ماسک پشتیبانی شد که نشاندهنده حمایت حزب سیاسی تازه تاسیس او از رمزارزهاست. بیتکوین اخیرا در محدوده قیمتی ثابت باقی مانده است و معاملهگران در بحبوحه عدم اطمینان در مورد تعرفههای تجاری آمریکا از قرار گرفتن در قراردادهای بزرگ اجتناب میکنند و اکنون رمزارز محبوب جهان با خوشبینی نسبت به «هفته رمزارزها» و حمایت ماسک، افزایش قیمت مییابد. قانونگذاران واشنگتن قرار است «هفته رمزارزها» را از ۱۴جولای آغاز کنند و هدف آنان پیشبرد حداقل سه لایحه کلیدی تنظیمکننده داراییهای دیجیتال است. انتظار میرود این اقدامات، چارچوبهای قانونی واضحتری را برای بازارهای رمزارزها، به ویژه در مورد استیبلکوینها، زیرساختهای دیجیتال و حفاظت از حریم خصوصی فراهم کند. پیشرفت مورد انتظار، در روزهای اخیر باعث بهبود احساسات سرمایهگذاران شده است. افزایش قیمت بیتکوین پس از اظهارات ایلان ماسک رخ داده است. مدیرعامل تسلا گفت که حزب تازه تاسیس او از بیتکوین حمایت خواهد کرد. با این حال، در بحبوحه عدم قطعیت پیرامون سیاست تجاری آمریکا، ریسکپذیری در بازارهای گستردهتر همچنان محدود است. رییسجمهور آمریکا گفت که ارسال نامههای اعلان تعرفه را به شرکای تجاری این کشور، از روز دوشنبه آغاز خواهد کرد؛ نامههایی که شامل افزایش تعرفه واردات هستند و از اول آگوست اجرایی خواهند شد. پیش از این قرار بود نرخهای جدید تعرفه از ۹جولای اعمال شوند. ترامپ نیز به خبرنگاران گفت که تعرفههای جدید میتواند «۶۰درصد، ۷۰درصد، ۱۰درصد و ۲۰درصد» باشد اما هیچ جزئیاتی در مورد اینکه کدام کشورها با چه نرخهایی مواجه خواهند شد، ارائه نکرد و این عدم ارائه جزئیات، به نگرانی بازار افزوده است. جدول زمانی جدید عملا به کشورها سه هفته مهلت میدهد تا پس از مهلت ۹جولای که قبلا اعلام شده بود، این مهلت را تمدید کنند، اگرچه بازارها با احتیاط واکنش نشان دادهاند. از طرفی پایگاه خبری اینوستینگ گزارش کرد، بیشتر آلتکوینها روز دوشنبه افزایش یافتند و افزایش جزئی بزرگترین رمزارز جهان را دنبال کردند.
«متاپلنت» دست از خرید «بیتکوین» برنمیدارد
شرکت سرمایهگذاری ژاپنی «متاپلنت» استراتژی خزانهداری بیتکوین خود را تقویت کرده و ۲۲۰۵ واحد بیتکوین دیگر به داراییهای دیجیتال خود افزوده است. این خرید جدید که ارزشی معادل ۷/۲۳۸میلیون دلار دارد، مجموع داراییهای بیتکوین این شرکت را به ۱۵۵۵۵ واحد رسانده است؛ معادل ۷/۱میلیارد دلار. متاپلنت از ابتدای سال ۲۰۲۵ تاکنون ذخایر بیتکوین خود را از کمتر از ۴هزار واحد به بیش از ۱۵۵۰۰ واحد رسانده و در چهار ماه میزان داراییهای خود را چهار برابر کرده است. این شرکت خریدهای خود را از طریق ترکیبی از درآمدهای عملیاتی و فعالیت در بازار سرمایه، تامین مالی میکند. به گفته مدیرعامل متاپلنت، بازده بیتکوینی این شرکت از ابتدای سال تاکنون ۶/۴۱۶درصد رشد داشته است. این رویکرد جسورانه انتقاداتی را نیز برانگیخته است؛ برخی تحلیلگران معتقدند با تکامل بازار، شرکتهایی که دیرتر وارد این مسیر میشوند، ممکن است دیگر نتوانند از مزایای اولیه چنین استراتژیهایی بهرهمند شوند.
نهنگ بزرگ ۷هزار «اتریوم» را از «بایننس» برداشت
در روزهای اخیر، تغییرات مهمی در بازار اتریوم رخ داده است. یک نهنگ، تنها در دو ساعت ۱۹۰۰اتریوم به ارزش ۸۶/۴میلیون دلار را از بایننس برداشته و آنها را استیک کرده است. این اقدام بخشی از رفتار گستردهتر این نهنگ در سه هفته اخیر بوده که طی آن، مجموعا حدود ۷هزار اتریوم (معادل ۵/۱۷میلیون دلار) را از بایننس خارج و ذخیره کرده است. این برداشتهای مکرر باعث کاهش موجودی نقد صرافیها، بهویژه در بایننس بهعنوان بزرگترین پلتفرم معاملات اتریوم شده و احتمال بروز «شوک عرضه» را افزایش داده است؛ شرایطی که با افزایش تقاضا میتواند به جهش شدید قیمت منجر شود. قیمت اتریوم در زمان نگارش این گزارش در محدوده ۲۴۰۰ تا ۲۷۰۰دلار در حال نوسان بوده و شاخصهای تکنیکال نشان از تثبیت نسبی قیمت دارند. با این حال، کاهش عرضه در صرافیها و تداوم استیکینگ میتواند بازار را وارد فاز نوسانات شدید کند. سرمایهگذاران باید تحرکات نهنگها و سطح مقاومتی ۲۷۰۰دلار را به دقت زیر نظر داشته باشند چراکه عبور از این سطح در شرایط محدودیت عرضه ممکن است آغازگر جهشی تا بالای ۳هزار دلار باشد.
جهش غافلگیرکننده میمکوینها
قیمت میمکوینها با جهشی قابلتوجه مواجه شده و بار دیگر توجه بازار را به خود جلب کرده است. براساس دادههای بازار، قیمت دوجکوین با رشدی ۶درصدی به حدود ۱۷۳/۰دلار رسیده و شیبا اینو هم با ۳درصد رشد، در محدوده قیمتی ۰۰۰۰۱۱۷۹/۰دلار معامله میشود. همزمان با این رشد قیمتی، حجم معاملات شیبا اینو نیز بیش از ۱۰۰درصد افزایش یافته است. فلوکی و سایر میمکوینهای بزرگ، مانند بونک، ترامپ و پپه هم روندی صعودی را تجربه کردهاند. کارشناسان دلایل اصلی این رشد را به چند عامل کلیدی نسبت میدهند؛ راهاندازی «حزب آمریکا» توسط ایلان ماسک که وعدههایی درباره حمایت از رمزارزها، بهویژه بیتکوین و میمکوینها داده و همچنین تاثیر مثبت لایحه جدید دونالد ترامپ به نام یک لایحه بزرگ و زیبا بر جو بازار. این تحولات در کنار رونق پروژههای مرتبط با هوش مصنوعی و شاخص تازه معرفیشده گریاسکیل، موجب افزایش تقاضا برای میمکوینها شدهاند.
جابهجایی مشکوک ۱۱۳میلیون دلار «ریپل»
بنابر دادههای «ویل آلرت»، در ساعات پایانی روز یکشنبه، ۵۰میلیون ریپل به ارزش بیش از ۱۱۳میلیون دلار، بدون شناسایی مالک یا مقصد مشخص، بین دو کیف پول ناشناخته جابهجا شد. این انتقال بدون هیچگونه اعلام یا آمادهسازی قبلی صورت گرفت و پرسشهای زیادی را در میان جامعه کریپتو ایجاد کرد. بررسیها نشان میدهد که کیف پول فرستنده توسط شرکت ریپل در سال ۲۰۲۳ فعال شده و بیش از ۳۲میلیون ریپل در اختیار دارد. کیف پول گیرنده نیز که حالا بیش از ۵۵میلیون ریپل را نگهداری میکند، سابقهای مرتبط با صرافیها یا نهادهای بزرگ نقدینگی ندارد. با وجود حجم بزرگ این جابهجایی، بازار واکنش محسوسی نشان نداده و ریپل همچنان در محدوده قیمتی بالای ۲۵/۲دلار و با روند اندکی صعودی معامله میشود. کارشناسان احتمال میدهند این انتقال بخشی از تغییرات داخلی ریپل برای بازچینش نقدینگی یا آمادهسازی ساختارهای معاملات سازمانی باشد. با این حال تا زمانی که اطلاعات بیشتری منتشر نشود، این تراکنش مرموز همچنان در هالهای از ابهام باقی خواهد ماند.
ویزای طلایی امارات «تونکوین» را به دردسر انداخت
ارز دیجیتال «تونکوین» پس از رد یک ادعا از سوی مقامات امارات، ۷درصد از بالاترین قیمت ۲۴ساعته خود عقبنشینی کرد. تونکوین ابتدا با ۱۰درصد رشد به ۰۴/۳دلار رسید اما پس از بیانیه رسمی مقامات امارات تا ۸۲/۲دلار کاهش یافت. ماجرا از آنجا آغاز شد که تیم تون اعلام کرد افرادی که حداقل ۱۰۰هزار دلار تونکوین برای سه سال استیک کنند و ۳۵هزار دلار هزینه پردازش بپردازند، واجد شرایط دریافت ویزای طلایی امارات خواهند شد. این خبر با بازنشر توسط پاول دورف، مدیرعامل تلگرام در فضای مجازی داغ شد. روز دوشنبه اما خبرگزاری رسمی امارات به نقل از چندین نهاد از جمله اداره فدرال هویت و تابعیت، سازمان اوراق بهادار و داراییهای مجازی تاکید کرد که چنین ادعایی صحت ندارد. این نهادها اعلام کردند که سرمایهگذاری در رمزارزها مشمول مقررات خاصی است و ارتباطی با دریافت ویزای طلایی ندارد. به گفته مقامات امارات، شرایط دریافت ویزای طلایی شامل سرمایهگذاریهای کلان یا تخصصهای ویژه است و توصیه شده سرمایهگذاران تنها از منابع رسمی اطلاعات دریافت کنند تا گرفتار شایعات یا کلاهبرداری نشوند.