خام‌فروشی زعفران؛ آفت تولید

گروه بازرگانی و کشاورزی
کدخبر: 577623
استاندار خراسان‌شمالی تأکید کرد که خام‌فروشی زعفران موجب هدررفت هزینه کشاورزان و عدم سودآوری برای استان می‌شود و نیاز به توسعه زنجیره ارزش و فرآوری این محصول احساس می‌شود.
خام‌فروشی زعفران؛ آفت تولید

جهان صنعت- استاندار خراسان‌شمالی روز یکشنبه در رویداد دانش‌بنیان و جشنواره زنجیره ارزش زعفران استان اظهار کرد که باید به فعالان بخش بازار، صادرات و واحدهای تولیدی تسهیلات ارائه شود تا از زعفران مشتقات تولید کنند و ارزش‌افزوده آن در استان باقی بماند.

بهمن نوری گفت: هدف از برگزاری این جشنواره معرفی جایگاه زعفران و اهمیت زنجیره ارزش آن است و توجه ویژه به فرآوری محصولات کشاورزی ضرورت دارد. وی خاطرنشان کرد: خام‌فروشی باعث می‌شود رنج و هزینه کشاورزان و تولیدکنندگان استان هدر رود و سود عاید سایر استان‌ها شود. نوری با اشاره به وضعیت صادرات زعفران استان گفت: اکنون تنها ۵‌تن از زعفران تولیدی به صورت خام صادر می‌شود که این روند برای استان مطلوب نیست. با توسعه زنجیره ارزش سود واقعی باید به کشاورزان برسد. وی همچنین به دیگر حوزه‌های اقتصادی اشاره کرد و افزود: سازنده‌های حرفه‌ای استان در سایر استان‌ها فعالیت می‌کنند اما در خراسان‌شمالی اجازه ساخت بیشتر از چهارطبقه داده نمی‌شود درحالی که سود واقعی ساخت‌وساز از پنج‌طبقه به بالا حاصل می‌شود.

استاندار خراسان‌شمالی  تاکید کرد: باید برند و زنجیره ارزش در حوزه کشاورزی و دامپروری را جدی بگیرند تا تولیدکنندگان و کشاورزان از مزایای آن بهره‌مند شوند.

زعفران یکی از محصولات مهم و رو‌به‌رشد استان بوده که توسعه صادرات این محصول با ارزش می‌تواند اثرات اقتصادی قابل‌توجهی برای منطقه داشته باشد.

فاروج با بیشترین سهم در کشت زعفران رتبه نخست را دارد و خراسان‌شمالی با گسترش زعفران در سایر شهرستان‌ها به یکی از قطب‌های تولید طلای سرخ در کشور تبدیل شده است.گفتنی است کشاورزان استان در سال گذشته موفق به تولید ۲۹تن زعفران شده بودند که نشان‌دهنده رشد قابل‌توجه تولید این محصول با ارزش در استان است. امسال با وجود خشکسالی ۳۳تن نگین زعفران از سطح ۵هزارو۲۹هکتار مزارع این استان برداشت شد.

منبع: تحلیل بازار

وب گردی