رییس هیات‌عامل ایمیدرو تاکید کرد:

تشکیل کارگروه رفع چالش‌های ارزی و صادراتی معدن و صنایع معدنی

گروه معدن
کدخبر: 546311
رییس هیات‌عامل ایمیدرو در نشست بررسی تحولات بازارهای مالی خواستار تشکیل کارگروهی برای رفع چالش‌های ارزی و صادراتی شرکت‌های معدنی و صنایع معدنی شد و بر لزوم تسهیل شرایط تولید و صادرات تاکید کرد.
تشکیل کارگروه رفع چالش‌های ارزی و صادراتی معدن و صنایع معدنی

جهان صنعت– رییس هیات‌عامل ایمیدرو در نشست بررسی تحولات بازارهای مالی ایران و جهان، خواستار تشکیل کارگروهی به منظور رفع چالش‌های ارزی و صادراتی شرکت‌های معدنی و صنایع معدنی شد.

آقاجانلو در نشستی با حسین باستان‌زاد، پژوهشگر و مدرس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی و با حضور مدیران‌عامل شرکت‌های بزرگ معدنی و صنایع معدنی صورت گرفت، تصریح کرد: امروزه نخستین اولویت ما برقراری شرایط پایداری در تولید این حوزه و سپس تسهیل صادرات و کمک به ارزآوری کشور است. معاون وزیر صنعت معدن و تجارت، پس از استماع گزارش تحولات مالی بازارهای جهانی و اثر آن بر اقتصاد ایران، اظهار داشت: باید طی روزهای آینده، برای عبور از چالش‌های این بخش ضمن شناسایی گلوگاه‌های تولید و صادرات، کارگروهی تشکیل شود تا راهکارهای موجود با حضور مقامات تصمیم‌گیر ارائه و نهایی شوند. محمد آقاجانلو تاکید کرد: پیشنهادهای ارائه شده در روزهای آتی جمع‌بندی تا با کمک وزارت صمت و دولت، شرایط تولید و صادرات تسهیل شود.

وی یادآور شد: ایمیدرو به عنوان بازوی اجرایی وزارت صمت، اسکله‌هایی در مناطق ویژه اقتصادی خلیج‌فارس و پارسیان در اختیار دارد که می‌توانند با نقش‌آفرینی در توسعه صادرات، بخشی از ارز موردنیاز را تامین کنند.

آقاجانلو افزود: ایمیدرو پیش‌تر با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط مدل‌های متفاوتی برای توسعه صادرات و ارزآوری کشور داشته و اکنون باید دوباره به کار گرفته شوند.

در این نشست، حسین باستان‌زاد، پژوهشگر و مدرس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی، با ارائه گزارشی درباره اثر تحولات مالی بازارهای جهانی بر اقتصاد ایران و حوزه معدن و صنایع معدنی، گفت: یکی از بزرگ‌ترین چالش‌هایی که به‌ویژه طی ۱۴سال اخیر با آن مواجه شده‌ایم از دست دادن تامین مالی از منابع خارجی و فشار بر ظرفیت‌های تولید بوده است. وی با بیان اینکه به عنوان نخستین شوک ۴ دهه اخیر، جنگ تحمیلی هشت ساله ۱۳۰۰‌میلیارد دلار به اقتصاد کشورمان زیان وارد کرد، افزود: دومین شوک تحریم‌هایی بود که از نیمه دهه ۸۰ بر اقتصاد ایران تحمیل شد که حاصل آن از دست رفتن ۲۱۶‌میلیارد دلار سرمایه بود که این رقم معادل اقتصاد ۸کشور آسیای‌میانه یا ۱۰ سال تامین سرمایه ماشین‌آلات است.

باستان‌زاد با اعلام اینکه تا سال ۱۹۸۰ اقتصاد ایران سهم ۹‌درصدی از بازارهای آسیا و اقیانوسیه در اختیار داشت، گفت: اکنون ۱/‏‏۱‌درصد از این سهم را داریم و جایگاه ما در تجارت جهانی در محدوده یک‌درصد است. به گفته وی طی این مدت نسبت سرمایه‌گذاری به تولید نصف شده است در حالی که اگر با تحریم مواجه نمی‌شدیم اقتصاد کشورمان ۶۰‌درصد بزرگ‌تر از شرایط فعلی بود. باستان‌زاد تاکید کرد: از دست دادن منابع مالی خارجی در کنار خروج سرمایه از کشور دو چالش حوزه ارزی ما محسوب می‌شود. وی درباره اثر جنگ تعرفه‌ای دولت آمریکا، مناقشات شرق آسیا، خاورمیانه و جنگ روسیه و اوکراین گفت: فشار این عوامل در نهایت به بالا رفتن هزینه‌های تولید و تورم و حتی رکود منجر می‌شود چراکه شرایط تقاضای جهانی و صادرات را پیچیده کرده است. باستان‌زاد، ادامه داد: از هر ۱۰۰واحد تولید جهانی، ۷۲واحد برای چین، ۶/‏‏۱۹واحد هند، ۹/‏‏۴واحد آمریکا و ۵/‏‏۳واحد سهم اروپا و حوزه یورو است که این امر علاوه بر وخامت اوضاع اقتصادی اروپا، به دلایل تلاش دولت ترامپ برای بازگرداندن سهم تولید آمریکا و جنگ تعرفه‌ای دلالت دارد.

این مدرس دانشگاه اظهار داشت: در حال حاضر با افت جهانی قیمت تولیدات معدنی و صنایع معدنی مواجه هستیم و به غیراز گاز طبیعی بقیه با کاهش بها همراه شده‌اند در شرایطی که رمز ارزها و طلا جذابیت بیشتری پیدا کرده و سرمایه‌ها را به سمت خود سوق داده اند. باستان‌زاد، یکی از مشکلات شرکت‌های ایرانی را هزینه‌های تبدیل و انتقال ارز به دلیل تحریم‌های ظالمانه ذکر کرد و گفت: این عامل، هزینه شرکت‌های ایرانی را به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش داده است.

منبع: ایراسین

وب گردی