تاب آوری اصناف را تقویت کنید

جهان صنعت– سیدمهدی حسینی، یکشنبه ۲۱اردیبهشتماه ۱۴۰۴ در نخستین همایش استانی روسای اتاقهای اصناف و ادارات صمت شهرستانهای تابعه استان مرکزی که در ساوه برگزار شد، اصناف و بازاریان را دو موتور قدرتمند تولید و اقتصاد کشور توصیف و اظهار کرد: این قشر در برهههای حساس تاریخی نظیر دفاع مقدس و بحران کرونا، همواره در کنار مردم بوده و نقش مؤثری در حمایت از جامعه ایفا کرده است.
وی بر لزوم سیاستگذاریهای هوشمندانه برای افزایش توانمندی اصناف تاکید و اظهار کرد: با ارتقای تابآوری این قشر، میتوان از ظرفیت آنها برای عبور از چالشهای اقتصادی و اجتماعی بهره برد.
علی جودکی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی نیز با اشاره به وجود ۶۳هزار واحد صنفی در این استان، اعلام کرد: از این تعداد، ۱۱هزار واحد، تولیدی هستند که نقش مهمی در چرخه اقتصاد منطقه دارند اما برای ادامه فعالیت به حمایتهای ویژه نیاز دارند.
وی سیاستگذاری صحیح را کلید حمایت واقعی از اصناف دانست و افزود: اصلاح برخی قوانین مخل کسبوکار و ساماندهی سامانه صدور مجوزها از اولویتهای این ادارهکل است. تسهیل فرآیندهای قانونی و کاهش بوروکراسی در صدور مجوزها میتواند موانع پیشروی واحدهای تولیدی را برطرف و به رشد اقتصادی استان کمک کند.
جودکی همچنین خواستار هماهنگی بیشتر بین دستگاههای اجرایی و اصناف شد تا از ظرفیت این واحدها بهصورت بهینه استفاده شود.
حجتالاسلام جعفر رحیمی، امامجمعه ساوه نیز با تاکید بر اهمیت اقتصاد در مقاومت و پایداری جامعه، اظهار کرد: کشوری که اقتصاد پویا و خزانه پر نداشته باشد، مقاوم نخواهد بود و به جامعهای فقیر و ویلچری تبدیل میشود که نیازمند دستگیری است.
وی ریشهکن کردن فقر را یک ضرورت غیرقابل اجتناب دانست و گفت: برای تحقق اقتصاد مقاومتی، باید در تولید، حریص و در مصرف قانع باشیم.
حجتالاسلام رحیمی با اشاره به نقش تاریخی اصناف، افزود: این قشر در مقاطع حساس، از دفاع مقدس تا دیگر برهههای سیاسی و اجتماعی، یاریگر نظام در حوزههای دینی و سیاسی بوده است.
وی توسعه و آبادانی کشور را منوط به دو وظیفه آبادی زمین و آبادی زمینه دانست و افزود: آبادی زمینهها با تبعیت از فرامین الهی و پاکسازی بسترهای فساد محقق میشود که اصناف نیز در این مسیر نقش مهمی دارند و مسوولان باید با حمایت از تولید و تقویت اصناف، زمینههای تحقق اقتصاد مقاومتی را فراهم کنند.
امام جمعه ساوه در ادامه تاکید کرد: دین دارای دو ستون عبادی و سیاسی است و اصناف با حضور فعال در هر دو حوزه، بهویژه در حمایت از نظام و مردم، کارنامه درخشانی از خود بهجا گذاشتهاند.
در ادامه این همایش پرسش و پاسخ انجام شد و شرکتکنندگان با تاکید بر جایگاه ویژه اصناف در اقتصاد کشور، خواستار حمایتهای هدفمند حاکمیت، اصلاح قوانین و تسهیل فرآیندهای اجرایی شدند. آنها همچنین نقشآفرینی اصناف را در تحقق اقتصاد مقاومتی و ریشهکنی فقر و تقویت تابآوری اقتصادی را از مهمترین اولویتها برشمردند و بر لزوم هماهنگی بین دستگاههای اجرایی و اصناف برای بهرهبرداری بهینه از ظرفیتهای این قشر تاکید کردند.
منبع: ایسنا