بیمه مهم‌ترین مطالبه بافندگان و فعالان صنایع‌دستی

گروه بازرگانی و کشاورزی
کدخبر: 545986
رییس کمیسیون فرش، هنر و صنایع‌دستی اتاق ایران اعلام کرد که مهم‌ترین مطالبه بافندگان و فعالان صنایع‌دستی، مسئله بیمه است.
بیمه مهم‌ترین مطالبه بافندگان و فعالان صنایع‌دستی

جهان صنعت– رییس کمیسیون فرش، هنر و صنایع‌دستی اتاق ایران از قاچاق فرش افغانستان به ایران به عنوان یکی از چالش‌های این حوزه نام برد و گفت: فرش افغانستان از مرزهای شرقی همین الان نیز به صورت قاچاق گسترده و علنی وارد ایران می‌شود.

مرتضی حاجی‌آقامیری، رییس کمیسیون فرش، هنر و صنایع‌دستی اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی ایران در گفت‌وگویی تلویزیونی، درباره مساله قاچاق فرش و عمدتا قاچاق فرش افغانستان به داخل کشور گفت: این موضوع هم در بازارهای مختلف برای ما مشکل‌ساز شده است. قاچاق فرش افغانستان از مرزهای شرقی همین الان نیز به صورت گسترده و علنی وارد ایران شده و در بازارهای مختلف عرضه می‌شود. یکی از اقداماتی که در بخش خصوصی در تعامل با دوایر دولتی مانند ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز انجام داده‌ایم، مبارزه با همین پدیده است.

او همچنین درباره چالش‌های فعالان حوزه فرش و صنایع‌دستی گفت: به عنوان عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و مسوول کمیسیون تخصصی مربوطه در اتاق ایران، به هر استانی که سفر می‌کنم، مهم‌ترین مطالبه بافندگان و فعالان صنایع‌دستی، مساله بیمه است.

حاجی‌آقامیری افزود: بیمه کمترین حق شهروندی است که فرد باید از آن برخوردار باشد. متاسفانه در این زمینه در اعتبار بودجه سنواتی، نه دولت به آن می‌پردازد و نه مجلس شورای اسلامی به آن توجه می‌کند.

رییس کمیسیون فرش، هنر و صنایع‌دستی اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی ایران افزود: برخی نمایندگان مجلس اعتقاد دارند که پرداختن به موضوع بیمه بافندگان و فعالان صنایع‌دستی موجب افزایش هزینه‌های دولت می‌شود. در پاسخ به این نمایندگان گفته‌ایم که اتفاقا پرداختن به این موضوع موجب کاهش هزینه‌های دولت می‌شود.

این فعال اقتصادی توضیح داد: به ازای هر شغلی که از دست برود و دولت بخواهد یک شغل در صنایع ایجاد کند، باید به ازای ایجاد هر شغل ۲‌میلیارد تومان هزینه کند. ضمن اینکه بیمه نشدن قالیبافان و اهالی صنایع‌دستی، مهاجرت آنها از روستاها با شهرها را تشدید می‌کند.

حاجی‌آقامیری در تشریح چالش دیگر حوزه فرش و صنایع‌دستی، به چالش درخصوص برگشت فرش‌های ایرانی به کشور اشاره کرد و بیان داشت: به موجب تبصره یک ماده ۱۲۱ آیین‌نامه اجرایی قانون امور گمرکی، برگشت کالای ایرانی به کشور بدون پرداخت حقوق و عوارض را منوط به این می‌داند که محصول عینا برگردد یعنی استفاده نشود و عملیات تعمیری هم روی آن انجام نشده باشد.

او افزود: تبعات این قانون این است که دیگر نمی‌توانیم از بازارهایی نظیر کشورهای اروپایی که فرش‌های ایرانی از گذشته در آنجا انباشته شده و قیمت فرش در آن بازارها شکسته است، این فرش‌ها را به ایران بیاوریم و عملیات تعمیری روی آنها انجام دهیم و مجدد به کشورهای دیگر و بازارهای جدید صادر کنیم.

رییس کمیسیون فرش، هنر و صنایع‌دستی اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی ایران ادامه داد: از این رو نیروی کار متبحر مرمت‌کار ایرانی چون شغل خود را از دست می‌دهد، به پاکستان و ترکیه مهاجرت و در شرایط نه چندان مطلوبی زندگی می‌کند تا بتواند به تامین معیشت خود بپردازد.

منبع: ایسنا

وب گردی