«جهان‌صنعت» مهم‌ترین تحولات جنگ روسیه و اوکراین را بررسی می‌کند؛

انتخاب دشوار  پوتین؛ صلح یا جنگ؟

ایلیا حسامی
کدخبر: 544100
امانوئل ماکرون در نخستین سفر رسمی یک رهبر اتحادیه اروپا به انگلیس پس از برگزیت، برای تقویت همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های مهاجرت، دفاع و اقتصاد به لندن سفر کرد.
انتخاب دشوار  پوتین؛ صلح یا جنگ؟

ایلیا حسامی- براساس گزارش روزنامه انگلیسی دیلی تلگراف، روسیه تولیدات صنایع نظامی خود را افزایش داده است و این کشور می‌تواند هر شب با هزار فروند موشک و پهپاد به اوکراین حمله کند. این روزنامه انگلیسی در گزارش جدید خود چنین آورد: «صنایع نظامی روسیه که با کمک شرکت‌‌های چینی تحریم‌های غرب را دور می‌زنند، مشغول ذخیره‌سازی سلاح‌های کافی برای تحکم دست‌کم دو سال دیگر جنگ بوده و تولید پهپاد نیز در ماه می، ۱۷‌درصد افزایش یافته است.»

از سوی دیگر تصمیم اخیر ایالات ‌متحده مبنی بر توقف ارسال تسلیحات نظامی که برخی از طریق لهستان وارد اوکراین می‌شدند، بیشتر به نیروهای مسلح اوکراین آسیب وارد می‌کند.

یک منبع نظامی اوکراینی به تلگراف گفت که نبود موشک‌های پدافند هوایی پاتریوت می‌تواند شهرهای بزرگی مانند کی‌یف را در معرض خطرات بزرگی قرار دهد. این منبع در ادامه گفت: برخی اقلام را فقط آمریکا می‌تواند تامین کند. از دست دادن موشک‌های پدافند هوایی پاتریوت، شهرهای امنی مانند کی‌یف را در معرض حمله موشک‌های بالستیک روسیه قرار می‌دهد.»

گفتنی است براساس اعلام موسسه اقتصادی «کیل» آلمان، تا ماه آوریل ( اردیبهشت) آمریکا در مجموع ۳/‏۱۲۳‌میلیارد دلار به اوکراین کمک نظامی و مالی کرده است. این کمک شامل ۵/‏۶۹‌میلیارد دلار حمایت نظامی، ۱/‏۵۰‌میلیارد دلار کمک مالی و ۷/‏۳‌میلیارد دلار کمک بشردوستانه کرده است.

براساس اعلام این موسسه، از ماه می (خرداد) تاکنون هیچ‌گونه کمک مالی- نظامی از سوی ایالات‌متحده آمریکا به کی‌یف داده نشده است.

احتمال از سرگیری کمک‌های آمریکا به اوکراین

در همین رابطه پالتیکو از قول یک منبع آگاه گزارش داد که ممکن است ارسال کمک‌های نظامی آمریکا به اوکراین پس از نشست مقام‌ها در ایتالیا و اوکراین از سر گرفته شود.

کیت کلاگ، فرستاده ویژه دونالد ترامپ، رییس‌جمهور ایالات ‌متحده آمریکا قرار است با رستم عمروف، وزیر دفاع اوکراین در رم در یک نشست بین‌المللی درباره کمک‌رسانی به کی‌یف دیدار کند.

روز دوشنبه، کارولین لویت، سخنگوی کاخ سفید به خبرنگاران گفت که توقف حمایت‌های آمریکا از اوکراین درپی بررسی‌های پنتاگون درباره تمامی کمک‌های نظامی به این کشور است که واشنگتن هم باید به اوکراین و هم به دیگر کشورها ارائه کند.

در همین میان، وزارت دفاع ایالات ‌متحده برنامه‌های دولت آمریکا برای تحویل سلاح‌های دفاعی بیشتر به اوکراین را تایید کرد و شان پارنل، سخنگوی ارشد پنتاگون گفت: «به دستور رییس‌جمهور ترامپ، وزارت دفاع در حال ارسال سلاح‌های دفاعی بیشتر به اوکراین است تا اطمینان حاصل شود که اوکراینی‌ها بتوانند از خود دفاع کنند، در حالی که ما برای تامین صلح پایدار و توقف جنگ تلاش می‌کنیم. نظرات و بررسی‌های ما برای رییس‌جمهور به منظور ارزیابی محموله‌‌های نظامی در سراسر جهان همچنان پابرجاست.»

پیش از این، ترامپ اظهار داشت که ایالات ‌متحده «تعداد بیشتری سلاح» به کی‌یف ارسال خواهد کرد که عمدتا تسلیحات دفاعی هستند. باید گفت که در میانه این مواضع آمریکایی، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت که هر چقدر تسلیحات کمتری به اوکراین شود، به پایان جنگ نزدیک‌تر می‌شویم.

روسیه به دنبال صلح پایدار است

روز دوشنبه، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه‌ای با یک روزنامه مجارستانی در پاسخ به این سوال که آیا مسکو واقعا به دنبال برقراری صلح است، گفت که روسیه همیشه پذیرای حل‌وفصل سیاسی و دیپلماتیک درباره اوکراین بوده و هست. با این حال، این امر باید از آتش‌بس موقت، به صلح پایدار تغییر کند. این مقام روسی تاکید کرد و گفت: «ما به مکثی که رژیم کی‌یف و گردانندگان خارجی آن برای تجدید قوا و بازسازی قدرت نظامی خود از آن استفاده کنند، نیازی نداریم.»

لاوروف خاطرنشان کرد که بدون از بین بردن علل اصلی این درگیری نظامی، نمی‌شود به یک راه‌حل پایدار رسید و رفع تهدیدات علیه امنیت روسیه که ناشی از گسترش سازمان پیمان آتلانتیک شمالی و کشاندن اوکراین به این بلوک نظامی است، اهمیت بسیار زیادی دارد.

خبرنگار از این مقام روسی درباره دیدگاه او در ارتباط با مذاکرات صلح پرسید و لاوروف در پاسخ او گفت که تاکنون دو مرحله از مذاکرات انجام شده و چارچوب زمانی دور سوم نیز در دست بررسی است.

او ادامه داد و گفت که روند مذاکرات منجر به امضای توافقنامه‌هایی در مورد تعدادی از مسائل بشردوستانه، مانند تبادل غیرنظامیان و اسرای جنگی و بازگرداندن بیش از ۶‌هزار جسد، از نظامیان اوکراینی به کشورشان شده است.

او بیان کرد که یکی از دلایلی که این درگیری نظامی آغاز شد، آزار و اذیت روس‌تبارها از سوی مقامات اوکراینی بوده است که بسیاری از آنها مخالف دولت کی‌یف بوده‌اند و همه آنها کشته شده‌اند. او در ادامه اعلام کرد که از سال ۲۰۱۴، نیروهای اوکراینی بیش از ۱۰‌هزار نفر از ساکنان غیرنظامی روس و روس‌زبان دونباس را به قتل رسانده‌اند.

در پایان این مصاحبه، لاوروف از رویکرد متعادل این کشور و حفظ ارتباط با روسیه باوجود همه فشارهای ناتو و بروکسل قدردانی کرد.

پیشروی نیروهای روس در خاک اوکراین

براساس اعلام وزارت دفاع روسیه، نیروهای روس، کنترل دو روستای دیگر در مناطق دونتسک و خارکیف اوکراین را در دست گرفتند.

این وزارتخانه یکشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که کنترل روستای «پیددوبنه» در دونتسک و روستای «سوبولیفکا» در نزدیکی شهر کوپیانسک خارکیف را به دست گرفته است.

در سمت دیگر جنگ، ستاد مشترک ارتش اوکراین در بیانیه‌های اخیر خود اشاره‌ای به از دست رفتن کنترل این روستاها نکرد اما از حملات روسیه در سایر روستاهای حوالی کوپیانسک خبر داد.

سربازان کره‌جنوبی علیه اوکراین

اطلاعات منتشر شده نشان می‌دهد که در منطقه سومی اوکراین، سربازان اهل کره‌جنوبی در کنار نیروهای اوکراینی علیه سربازان روسی در جنگ هستند.

منابع آگاه در آژانس‌های امنیتی روسیه براساس اطلاعات گرفته شده از اسرای جنگی اوکراینی نشان می‌دهد که مزدوران کره‌جنوبی بخشی از گردان صد‌و‌سی‌ودوم شناسایی نیروهای مسلح اوکراینی هستند.

این منابع اعلام کردند که این مزدوران در روستای «سادکی» حضور دارند. می‌توان گفت که حضور نیروهای اهل کره‌جنوبی در این جنگ، پاسخی به حضور نیروهای همسایه شمالی کره در این درگیری به حساب می‌آید.

وب گردی