ادعای ترامپ درباره آتشبس فرو ریخت

جهان صنعت، شبکه خبری سی ان ان گزارش داد، ترامپ چند هفته پیش اطمینان داشت که تنها چند روز به پایان جنگ غزه، آزادی اسرا و امکان ورود محموله های غذایی باقی مانده است.
اما اکنون به نظر می رسد این خوشبینی او از بین رفته است. رئیس جمهوری آمریکا به تازگی از مذاکرات آتش بس خارج شد و استیو ویتکاف نماینده او در خاورمیانه گفت به دنبال «گزینه های جایگزین» است.
ترامپ به جای این که خواستار بازگشت فوری دو طرف به میز مذاکره شود و در حالی که تصاویر کودکان گرسنه، خشم عمومی را در جهان برانگیخته است، روز جمعه به رژیم اسرائیل برای تشدید کارزارهای نظامی اش چراغ سبز نشان داد.
اینکه تغییر موضع ترامپ بازتاب واقعی شکست مذاکرات یا همان طوری که برخی از مقام های غربی گفته اند یک اقدام تاکتیکی برای فشار بر حماس و شکستن بن بست مذاکرات است، معلوم نیست. اما جملات او نشان می دهد که با وجود بحران انسانی در غزه که باعث شده یک مقام سازمان ملل آن را این طور تفسیر کند که غزه ای ها «اجساد متحرک» هستند، وی حتی رژیم اسرائیل را برای توقف جنگ تحت فشار قرار نداده است.
اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه در تضاد آشکار با تلاش های ترامپ برای آتش بس است که به ادعای او در روزهای نخست ماه جاری در مراحل پایانی خود بود. اما شکست در پایان دادن به جنگ غزه به موازات تلاش های ناکام برای توقف جنگ اوکراین ناامیدی رئیس جمهوری آمریکا را که برای دریافت جایزه صلح نوبل تلاش می کرد، برانگیخته است.
در ادامه این گزارش آمده است: به دلیل شکست پیش بینی ترامپ در ابتدای ماه ژوئیه درباره دستیابی فوری به آتش بس، نه خود او و نه دیگر مقامات دولت آمریکا تمایل ندارند ضرب الاجل جدیدی را برای آتش بس تعیین کنند.
این در حالی است که با توجه به اینکه بحران گرسنگی به غزه به بحرانی انسانی تبدیل می شود، ضرورت دستیابی به توافق افزایش یافته است.
ترامپ مدعی است که حماس مانع توزیع بسته های کمک به غزه می شود اما یک گزارش داخلی در آمریکا نشان می دهد که شاهدی دال بر این ادعای او وجود ندارد.
رژیم صهیونیستی، پیشتر به عنوان یک راهبرد تاکتیکی برای فشار بر حماس برای آزادی گروگان ها به عنوان بخشی از مذاکرات مداوم، انتقال تمام محمولهها به نوار غزه، از جمله کمکهای غذایی، را قطع کرد.
مارس ۲۰۲۴، یک سازمان اصلی موسوم به IPC که ناامنی غذایی در سراسر جهان را ردیابی می کند، هشدار داد هر یک از ساکنان غزه در معرض خطر سطوح بحرانی ناامنی غذایی قرار دارند و نیمی از آنها در معرض قحطی هستند.
جرمی کونیندیک رئیس سازمان بینالمللی پناهندگان، سازمانی که از کمکهای بشردوستانه و حمایت از آوارگان حمایت میکند، به تازگی در مصاحبه با تارنمای آمریکایی ووکس، دولت ترامپ را در ایجاد بحران انسانی در غزه همدست رژیم صهیونیستی دانست و گفت حتی فکر می کنم دولت جو بایدن سلف ترامپ هم تا حدی در این امر همدست بود، زیرا وضعیتی را که غزه را به این نقطه رسانده بود، تحمل کرد.
وی توضیح داد دولت بایدن به جای این که رژیم اسرائیل را تحت فشار قرار دهد، بیش از یک سال استفاده از تاکتیکهای گرسنگی، محرومیت و تاکتیکهای محاصره غیرقانونی و مانعتراشی در مسیر کمکها، از جمله کمکهای ارائه شده توسط دولت ایالات متحده را تحمل کرد و عملیات کمک رسانی از هوا را انجام داد.بایدن همچنین تقریباً تا اواخر دولتش از ارسال نامه رسمی به نتانیاهو و فشار برای پیشرفت ملموس در این زمینه خودداری کرد و هیچ پیشرفت معناداری صورت نگرفت.
به گزارش ایرنا، گرسنگی در ششصد و پنجاه و نهمین روز از سرگیری جنگ غزه، در این منطقه بیداد می کند و شمار شهدایی که بر اثر قحطی جان باخته اند، به ۱۲۲ نفر افزایش یافته که در میان آنها ۸۳ کودک وجود دارند.
در پی شکست مذاکرات آتش بس غزه در دوحه قطر، ترامپ جنبش حماس را به عدم تمایل برای رسیدن به توافق آتش بس و آزادی اسرا متهم کرد.
منبع: ایرنا