معاون هنری وزیر فرهنگ بر نقش دانشگاه و حوزه در ارتقای سیاست‌های هنری تاکید کرد:

آینده هنر در گرو هم‌افزایی

گروه پایان نامه
کدخبر: 534155
نادره رضایی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بر نقش مهم دانشگاه و حوزه در اصلاح و ارتقای سیاست‌های هنری با تاکید بر همکاری و هم‌افزایی تاکید کرد.
آینده هنر در گرو هم‌افزایی

جهان صنعت– نادره رضایی در آیین امضای تفاهمنامه با مدیران مدرسه عالی و موسسه آموزش عالی «هنر و اندیشه اسلامی» که همزمان با هفته هنر انقلاب اسلامی صورت گرفت، ضمن قدردانی از فعالیت‌های انجام گرفته در این مدرسه و موسسه اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین نکاتی که طی ماه‌های گذشته روی آن تمرکز داشته و داریم بحث اصلاح و بازنگری سندهای موسیقی، تئاتر و هنرهای تجسمی است که در این زمینه تلاش داریم با دعوت از همه کارشناسان و متخصصان حوزه‌های مختلف کارهای عملی و جدی را در این زمینه انجام دهیم. مجموعه‌هایی همچون مدرسه «هنر و اندیشه اسلامی» می‌توانند به عنوان یکی از بازوهای اصلی اصلاح و بازنگری این سند نقش ارزشمندی ایفا کنند. رضایی با تاکید بر نقش ارزشمند نهادها و مجموعه‌های حوزوی در رفع چالش‌های موجود عرصه هنر بیان کرد: من از فعالان حوزه و دانشگاه که دغدغه‌های ارزشمندی در حوزه فرهنگ و هنر دارند، درخواست می‌کنم به یاری ما بیایند تا بتوانیم با آسیب‌شناسی وضع موجود و یاری یکدیگر سردرگمی‌های ایجاد شده را رفع کنیم. معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: قطعا در گذشته کارهای بسیار ارزشمندی انجام شده که حتی در مقاطعی تبدیل به بهترین اتفاقات شده‌اند اما باید بپذیریم که در به‌روزرسانی عرصه هنر با چالش‌ها و آسیب‌هایی با مخاطب و هنرمند مواجهیم که باید خردمندانه و با در نظر گرفتن مولفه‌های فقهی و پژوهشی اصلاح شوند. اکنون در شرایطی هستیم که باید فارغ از فعالیت‌های جاری و امضای تفاهمنامه‌های جاری اداری پاسخگوی مطالبات هنرمندان و مخاطبان دغدغه‌مند و معتبری باشیم که به دلایل مختلف در عرصه حضور ندارند.

او با ابلاغ پیام قدردانی سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از فعالیت‌های

انجام گرفته در مدرسه عالی «هنر و اندیشه اسلامی» گفت: نباید زمان را از دست بدهیم. باید کاری کنیم که حضورمان اثرگذار باشد و مجموعه‌هایی همچون مدرسه و موسسه آموزش عالی «هنر و اندیشه اسلامی» می‌توانند در این زمینه بهترین و موثرترین نقش‌ها را ایفا کنند. رضایی اظهار داشت: طبیعتا در این زمینه قانونمند کردن دانش فقه و هنر، انتخاب چند مساله مهم در حوزه‌های فقهی و هنری به ویژه در حوزه موسیقی برای طرح مساله در ساحت حوزه و دانشگاه می‌تواند مقدمه خوبی در جهت توسعه فعالیت‌هایی باشد که نتیجه مطلوب آن قطعا آینده درخشان کشور عزیزمان خواهد بود.

تشکیل حدود ۱۰ شرکت «دانش‌بنیان» در زمینه‌های هنری

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدحسین نواب، رییس مدرسه عالی هنر و اندیشه اسلامی نیز در این نشست ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌ها و ظرفیت‌های کنونی مدرسه عالی هنر و اندیشه اسلامی به تشریح جزئیات مرتبط با دوره‌های آموزشی این مجموعه پرداخت و از آمادگی مجموعه تحت مدیریت خود در برگزاری برنامه‌های مشارکتی، نشست‌ها و رویدادهای تخصصی مورد توجه طرفین خبر داد. او که طی ماه‌های گذشته در جلسات مختلف شورای هنر و آسیب‌شناسی سندهای ملی موسیقی و تئاتر کشور نیز حضور مستمری داشته است، در این نشست به سابقه تدریس تعدادی از مطرح‌ترین هنرمندان عرصه‌های مختلف در این موسسه اشاره کرد و گفت: در این موسسه بدون توجه به دیدگاه‌های سیاسی و اعتقادی شاهد آمار قابل ‌توجهی از دانشجویان و مدرسان در رویدادهای مختلف فرهنگی- هنری کشور هستیم که می‌تواند برای ما دربرگیرنده ارزش‌های فراوانی باشد. ضمن اینکه در این مدت میزبان بسیاری از هنرمندان شناخته‌شده‌ای به عنوان مدرس بودیم که در ارتقای سطح کیفی آموزش این مجموعه نقش ارزشمندی ایفا کردند. نواب به تشکیل حدود ۱۰شرکت «دانش‌بنیان» در زمینه‌های مختلف هنری ازجمله «گردشگری هنرهای اسلامی»، «هوش مصنوعی در حوزه‌های مختلف هنر» اشاره کرد و از تمرکز و توجه این دانشگاه به اولویت‌های آموزشی در حوزه‌های جدید مرتبط با هوش مصنوعی و رسانه‌های جدید سخن گفت.

محمد حمیدی‌پارسا، رییس موسسه آموزش عالی هنر و اندیشه اسلامی نیز در جریان امضای تفاهمنامه به تشریح روند تاسیس و توسعه موسسه هنر و اندیشه اسلامی از سال ۱۳۹۱ تاکنون پرداخت و آماری از رشته‌های دانشگاهی، حضور کمی و کیفی دانشجویان و مراکز علمی کاربردی وابسته به این مجموعه ارائه کرد. او با تاکید بر رویکرد ایرانی- اسلامی موسسه به مقوله هنر و اهمیت حضور چنین مجموعه‌هایی در حوزه‌های هنری مانند موسیقی، تئاتر، سینما و هنرهای تجسمی به تاثیر رساله‌ها و پایان‌نامه‌های علمی در توسعه هنر ایرانی و اسلامی اشاره کرد. تاکید بر استقلال مالی موسسه، برگزاری مستمر جلسات نقد فیلم و سایر رویدادهای فرهنگی- هنری کشور و بهره‌مندی از فارغ‌التحصیلان نخبه از دیگر نکاتی بود که رییس موسسه آموزش عالی هنر و اندیشه اسلامی درباره آنها به ارائه توضیحاتی پرداخت.

حجت‌الاسلام مصطفی درّی، مدیر موسسه «فقه هنر» هم در این نشست به معرفی دوره‌های مختلف فقه و هنر و همایش‌های برگزار شده در این حوزه پرداخت و از تمرکز و توجه این مجموعه بر حوزه‌های مختلف فرهنگی، هنری و رسانه‌ای ازجمله نشریات الکترونیک، چالش‌ها و موضوعات مرتبط با موسیقی بانوان، چالش‌های موجود اجرای موسیقی در شهرهای مذهبی و موضوع مالکیت معنوی خبر داد.

نقش پژوهش در فعالیت‌های هنری

رضا دبیری‌نژاد، مشاوره موزه‌ها و میراث هنر معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران نیز ضمن قدردانی از فعالیت‌های موثر مدیران مدیران مدرسه عالی و موسسه آموزش عالی «هنر و اندیشه اسلامی» در حوزه‌های فقهی مرتبط با هنر به چالش‌های موجود در حوزه هنر و ارتباط آن با مسائل دینی و مذهبی به طرح نکاتی پرداخت.

آیدین مهدی‌زاده، سرپرست اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در بخش دیگری از این نشست بر اهمیت پررنگ شدن نقش پژوهش در حوزه‌های اجرایی و مدیریتی فعالیت‌های هنری به اهمیت موضوع مهم و پرچالش «مالکیت هنری و معنوی» و جایگاه آن در اقتصاد هنر و حقوق با در نظر گرفتن مسائل فقهی اشاره کرد و از مدیران مدرسه عالی «هنر و اندیشه اسلامی» خواست تا در این موضوع نیز فعالیت‌هایی را انجام دهند.

هادی جهانگشای، معاون پژوهشی موسسه آموزش عالی هنر و اندیشه اسلامی نیز گزارشی را از فعالیت‌های انجام گرفته موسسه در حوزه‌های مختلف پژوهشی و پروژه «فرهنگ‌نامه هنر در قرآن و حدیث»، «فعالیت‌های دانشگاهی در حوزه هنر مقاومت و انقلاب اسلامی» و مباحث مرتبط با حوزه «فقه و هنر» ارائه داد. امیرعلی عموزاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم نیز در این نشست حضور داشت. براساس این گزارش، دو تفاهمنامه معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مدیران مدرسه عالی و موسسه آموزش عالی «هنر و اندیشه اسلامی» به منظور بهره‌مندی از ظرفیت‌های مشترک فرهنگی، هنری، آموزشی، اجرایی و هم‌افزایی در راستای ترویج و توسعه حقوق فرهنگ و هنر به امضا رسیده است. «شناسایی نیازها و همکاری مشترک در اجرای طرح‌های تعریف شده»، «همکاری در چاپ گزارش‌های علمی، پژوهشی و فرهنگی مرتبط»، «همکاری در برگزاری مشترک همایش‌ها و نشست‌های تخصصی در زمینه‌ها و موضوعات مرتبط با فعالیت طرفین»، «برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی و تولید محتوای مکتوب، صوتی و تصویری مرتبط به منظور توسعه فرهنگ حقوقی در حوزه‌های مرتبط طرفین» ازجمله محورهای همکاری در تفاهمنامه معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مدرسه عالی و موسسه آموزش عالی «هنر و اندیشه اسلامی» است.

سایت خوان