آمار قراردادهای دانشگاه با صنعت رضایت‌بخش نیست

گروه صنعت
کدخبر: 535430
با وجود حدود ۱۲ هزار قرارداد جاری بین دانشگاه‌ها و صنعت، این میزان با توجه به فعالیت ۳۰ هزار هیأت علمی در دانشگاه‌های کشور ناکافی است.
آمار قراردادهای دانشگاه با صنعت رضایت‌بخش نیست

جهان صنعت–  مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به حدود ۱۲‌هزار قرارداد جاری بین دانشگاه‌ها و حوزه صنعت، این میزان را با توجه به فعالیت ۳۰‌هزار هیات علمی در دانشگاه‌های کشور ناکافی خواند.

محمدسعید سیف وجود قراردادها میان دانشگاه و حوزه صنعت را دلیلی بر واقعی بودن مسائل کشور دانست و افزود: اعتبار مالی این قراردادها هم‌اکنون بیش از ۷۲۰۰‌میلیارد تومان است و وزارت علوم برای ارزیابی دانشگاه‌ها و حرکت به‌سمت اثربخشی و کمک به جامعه سالانه این شاخص‌ها را رصد و منتشر می‌کند.

وی میزان قراردادهای فراوان را دلیل بر اثربخشی بیشتر دانشگاه‌ها در رفع مشکلات صنعت و جامعه عنوان و خاطرنشان کرد: این شاخص در کنار شاخص‌های دیگر آموزشی، پژوهشی و تعداد مقالات معیار خوبی برای ارزیابی دانشگاه‌هاست.

سیف در ادامه با اشاره به آمار قراردادهای دانشگاه‌ها با صنایع، تصریح کرد: هم‌اکنون حدود ۱۲‌هزار قرارداد جاری با صنایع وجود دارد که رقم قابل‌توجهی است اما با وجود ۳۰‌هزار هیات علمی این میزان کافی نیست. باید به این سمت حرکت کنیم که دست‌کم، اعضای هیات علمی در یک موضوع واقعی کشور با یکدیگر مشارکت داشته باشند.

وی ماده۱۳ قانون جهش تولید دانش‌بنیان را ظرفیت خوبی برای بهبود وضعیت و سرمایه‌گذاری دانست و گفت: کمبود منابع یکی از دلایل کمتر پرداختن به تحقیق و توسعه بوده که این موضوع را می‌توان با ماده‌۱۳ قانون جهش تولید دانش‌بنیان برطرف کرد، مشروط بر آنکه بتوانیم زبان مشترکی پیدا و منابع را به شکل صحیح تعریف کنیم.

مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید مجدد بر جدی‌بودن ماموریت‌گرایی، با بیان اینکه این موضوع را با استان‌های کشور آغاز کرده‌ایم، افزود: البته هر استان مزیت‌ها و چالش‌های خاص خود را دارد.

وی درباره وجود اسناد بالادستی در کشور و تاکید هرکدام بر موضوعی خاص، گفت: ماده۵ سند آمایش آموزش‌عالی، برنامه ششم توسعه، برنامه هفتم توسعه روی ماموریت‌گرایی تاکید دارد. دانشگاه‌ها محمل مناسبی برای گردآوری ذی‌نفعان هستند.

سیف با بیان اینکه دانشگاه‌ها با استفاده از ابزارهای موجود نظیر دانشجویان، پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دکتری می‌توانند در این‌باره کمک خوبی باشند، تصریح کرد: فرصت‌های مطالعاتی، رویدادهای علمی، کنفرانس‌ها، آزمایشگاه‌های تخصصی و ارتباطات بین‌المللی همگی می‌توانند در حوزه ماموریت‌گرایی کارساز باشند.

مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم در ادامه با اشاره به تعریف ۶۵موضوع و ماموریت مساله‌محور برای دانشگاه‌های سراسر کشور گفت: همه این ماموریت‌ها به‌نوعی با مسائل و چالش‌های خاص استان‌ها ارتباط دارد. دانشگاه‌ها می‌توانند در حوزه کسب‌و‌کار و اشتغال در استان‌ها نقش‌آفرینی کنند.

سیف با ابراز علاقه‌مندی برای گسترش مسیر ماموریت‌ها افزود: راه‌اندازی و تقویت آزمایشگاه‌های تخصصی و استاندارد مشترک با صنایع، برنامه‌ریزی گسترده برای توسعه پایان‌نامه‌های تحصیلی تقاضامحور، استفاده مناسب از ظرفیت دانش‌آموختگان دکتری در قالب دوره‌های پسادکتری از پیشنهادات مشخص و اقدامات ضروری است.

منبع: ایرنا

سایت خوان