آغاز مطالعات اولیه اکتشاف عمیق در ۲ معدن سنگآهن

جهان صنعت– مدیر عامل شرکت تهیه و تولید موادمعدنی ایران (ایمپاسکو) از اجرای طرح مطالعه اولیه اکتشاف عمیق در دو معدن سنگآهن گلگهر سیرجان خبر داد.
تورج زارع با بیان اینکه اکتشاف و استخراج در عمق بیشتر از هزارمتر، فناوری بسیار بالایی نیاز دارد گفت: در اکتشافات عمیق وضع بهتری در مقایسه با استخراج عمیق داریم چرا که فناوری آن به نسبت سادهتر است اما در استخراج عمیق یعنی استخراج در معادن با عمق بالای هزارمتر، فعلا موفق به این کار نشدیم. مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (ایمپاسکو) با بیان اینکه برای استخراج عمیق نیاز داریم که این دانش را وارد و بومی کنیم، افزود: برای این کار، شروع کردهایم تا با کمک سرمایهگذاری بخش خصوصی بتوانیم دانش استخراج از معادن زیرزمینی را گسترش دهیم.
زارع گفت: در منطقه گلگهر سیرجان مطالعات اولیه انجام شده و اسنادی را براساس این مطالعات تدوین کردهایم ولی برای تبدیل شدن این مطالعات به عملیات نیاز است با کمک متخصصان داخلی و مشارکت کشورهای صاحبنظر این دانش مطالعات پایهای و مبتنی بر جزئیات انجام شود.
آنطور که آمارهای سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی ایران نشان میدهد ایران با ۳/۲۷تریلیون دلار ذخایر منابع طبیعی و معدنی، پس از آمریکا، روسیه، عربستان و کانادا در جایگاه پنجم جهان قرار دارد و جزو معدود کشورهایی است که در کمربند معدنی جهان واقع شده اما با وجود دارا بودن
رتبه پنجم در ذخایر معدنی جهان اما به لحاظ اکتشاف و استخراج رتبه پانزدهم جهان را داراست که شکاف زیادی بین میزان ذخایر و میزان استخراج وجود دارد.
بهویژه اینکه بیشتر اکتشافات و استخراج مواد معدنی در سطح زمین و یا معادنی تا عمق ۱۵۰متر انجام شده است همین مساله سبب شده با وجود دارا بودن ۷درصد از ذخایر معدنی جهان، فقط ۲درصد از گنجینههای معدنی ایران تاکنون شناسایی شود.
برای دستیابی به هدفگذاری ۱۳درصدی رشد اقتصادی در حوزه معدن در برنامه هفتم پیشرفت، ضرورت دارد علاوه بر افزایش اکتشاف و استخراج از مواد معدنی روباز و سطحی، به اکتشاف و استخراج از مواد معدنی در لایههای نیمهعمیق و عمیق اهتمام بیشتری صورت گیرد.
منبع: اقتصاد آنلاین