جزئیاتی از پرونده قضایی تتلو

گروه جامعه
کدخبر: 546480
امیرحسین مقصودلو، معروف به تتلو، پس از بازداشت و مواجهه با اتهامات متعدد، به ۱۰ سال حبس تعزیری و حکم اعدام محکوم شده است، اما وکلای وی در حال پیگیری درخواست‌های عفو و بررسی مجدد پرونده هستند.
جزئیاتی از پرونده قضایی تتلو

جهان‌صنعت– تتلو پس از بازداشت در مرز با احکامی از جمله حبس و اعدام مواجه شد. قوه قضاییه اعلام کرده که خبر اجرای قریب‌الوقوع حکم اعدام صحت ندارد و وکلیش هم می‌گوید پرونده‌ در مرحله بررسی عفو است.امیرحسین مقصودلو، مشهور به تتلو، خواننده‌ای با فعالیت در سبک موسیقی رپ و با انتشار آهنگ‌های زیرزمینی شناخته شد. مقصودلو پس از مهاجرت به خارج از کشور با فعالیت‌های جنجالی‌اش در شبکه‌های اجتماعی و انتشار محتواهای خلاف عرف، بارها واکنش‌های اجتماعی و قضایی به همراه داشت.

بازداشت و بازگشت به ایران

مقصودلو پس از چند سال اقامت در ترکیه در تاریخ ۱۵ آذر ۱۴۰۲ توسط پلیس این کشور در مرز بازرگان دستگیر و به مقامات ایرانی تحویل داده شد و با دستور مقام قضایی بازداشت شد. بلافاصله پس از ورود به کشور، تفهیم اتهام شد و متهم جهت ادامه تحقیقات در اختیار ضابط قضایی قرار گرفت.

شکایات و اتهامات مطرح‌شده

براساس گزارش‌های منتشرشده، علیه مقصودلو شکایت‌های متعددی در مراجع قضایی به ثبت رسیده که عمدتا از سوی نوجوانان زیر ۱۸سال و خانواده‌های آنها مطرح شده است.

اتهامات مطرح‌شده علیه وی شامل تشویق به فساد و فحشا و فراهم کردن شرایط آن، دایر کردن و تبلیغ سایت‌های قمار و شرط‌بندی، انتشار محتواهای مستهجن در قالب موزیک و ویدئو، تحریک و دعوت مخاطبان به ارتکاب جرایم منافی عفت، مصرف و تبلیغ موادمخدر، فعالیت تبلیغی علیه نظام، اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور، فعالیت آموزشی و تبلیغی مغایر با شرع اسلام است.

روند رسیدگی قضایی

نخستین جلسه رسیدگی به اتهامات تتلو در ۱۴اسفند۱۴۰۲ در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی افشاری برگزار شد. در این جلسه، نماینده دادستان کیفرخواست را قرائت کرد. به گفته نماینده دادستان، مقصودلو در سال‌های ۸۶، ۹۲ و ۹۵ نیز در داخل کشور بازداشت شده بود و در سال‌های بعد به گرجستان و سپس ترکیه مهاجرت کرده بود.

در جلسات بعدی دادگاه، قاضی افشاری از متهم خواست تا به دفاع از خود بپردازد. مقصودلو در بخشی از دفاعیات خود برخی اقداماتش را اشتباه دانست و اظهار داشت که آموزش مناسبی ندیده است. در خصوص تبلیغ سایت شرط‌بندی نیز ادعا کرد تنها تبلیغ‌کننده بوده و مالکیتی در سایت‌ها نداشته است.

احکام صادره و پیگیری‌های قانونی

در مجموع امیرحسین مقصودلو دو پرونده مجزا در دستگاه قضایی دارد.

پرونده اول: اتهام تشویق به فساد و فحشا که در دادگاه انقلاب تهران به ۱۰سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدیدنظر نیز تایید و به اجرای احکام ارسال شده است.

پرونده دوم: اتهام توهین به مقدسات که در دادگاه کیفری یک استان تهران ابتدا به پنج سال حبس محکوم شد اما با فرجام‌خواهی دادستانی، حکم به دیوان‌عالی کشور ارجاع شد. دیوان‌عالی، رای صادره را نقض و پرونده را به شعبه هم‌عرض (شعبه ۶ دادگاه کیفری یک) فرستاد. این شعبه در نهایت با استناد به ماده۲۶۲ قانون مجازات اسلامی و ماده۵۱۴ قانون مجازات اسلامی، حکم اعدام برای متهم صادر کرد. این حکم نیز مورد فرجام‌خواهی تتلو قرار گرفت.

وضعیت کنونی در زندان

مقصودلو هم‌اکنون در زندان به سر می‌برد. طبق اعلام رسمی قوه قضاییه، وی نه‌تنها مشمول هیچ‌گونه تسهیلات خاصی در زندان نشده بلکه به دلیل برخی رفتارهای خلاف مقررات، با تنبیهات انضباطی نیز مواجه شده است. اداره کل زندان‌های استان تهران در اطلاعیه‌ای اعلام کرده بود، تمامی ملاقات‌های وی با خانواده طبق ضوابط قانونی صورت گرفته و ادعاهای برخی درباره محرومیت از ملاقات یا درخواست ملاقات با مقامات صحت ندارد.

وضعیت درمانی

در خردادماه ۱۴۰۴، مقصودلو به دلیل مسمومیت به یکی از مراکز درمانی تهران منتقل و پس از درمان مجدد به زندان بازگردانده شد. براساس اعلام رسمی، وضعیت عمومی وی مساعد گزارش شده است.

آخرین وضعیت حکم اعدام

در تیرماه ۱۴۰۴، سخنگوی قوه قضاییه اعلام کرد که حکم اعدام صادره از سوی شعبه ۶ دادگاه کیفری یک استان تهران، پس از بررسی در دیوان‌عالی کشور تایید و برای اجرا به دادگاه اعلام شده است. با این حال طبق قانون، اجرای حکم منوط به بررسی درخواست‌های حقوقی ثبت‌شده و تصمیم نهایی مراجع ذی‌صلاح است.

پیگیری‌های حقوقی توسط وکلا

عاطفه حاذق، وکیل مدافع تتلو اعلام کرد که دو درخواست حقوقی به‌منظور توقف اجرای حکم اعدام و بررسی مجدد پرونده مطرح شده، درخواست عفو خاص و عام ثبت‌شده و در حال بررسی در کمیسیون عفو است.وی افزود: درخواست اعمال ماده ۴۷۷ هنوز باز است و موافقتی صورت نگرفته، همچنین طبق اعلام وکیل، وضعیت پزشکی موکل توسط پزشکی قانونی در حال بررسی است. مجید نقشی، وکیل پایه یک دادگستری و دیگر وکیل پرونده امیرحسین مقصودلو هم در مصاحبه‌ای اعلام کرد: پرونده و حکم اعدام صادرشده برای تتلو در مرحله اجرا ثبت شده اما این به معنای اجرای حکم نیست. امکان تغییر حکم اعدام وجود دارد و در حال پیگیری درخواست عفو و دیگر اقدامات مربوط به وی هستند. نقشی تاکید می‌کند که تاکنون هیچ شاکی خصوصی علیه تتلو نبوده و فقط مدعی‌العموم شاکی است، همچنین آنها امیدوارند حکم تغییر کند. از سوی دیگر اختلالات روانی تتلو که قبلا تایید و در این مدت تشدید شده، توسط پزشکی قانونی در حال بررسی است تا اگر شدت آن به حدی باشد که حکم را نقض کند، نظر قطعی اعلام شود. وی درباره اظهارنظرهای خواهر تتلو اضافه کرد: این دیدگاه‌ها بیشتر عاطفی است و باید به نگرانی‌های خواهرانه او احترام گذاشت.

نقشی در پایان تاکید کرد: در حال حاضر امیر تتلو یک‌سال و هشت ماه است که در زندان بوده و در این مدت حسابی بی‌قرار شده و در تماس‌هایی که با ما می‌گیرد حالش بد و بی‌تاب است. موکلم بعد از اقدام خودکشی اخیرش از یک روز مرخصی هم نتوانست استفاده کند و مراقبت‌های درمانی پس از خودکشی را هم در زندان دریافت کرده است. قوه قضاییه هم روزهای اخیر اعلام کرد: خبر اجرای قریب‌الوقوع حکم تتلو صحت ندارد و پرونده فرآیند حقوقی و قضایی خودش را طبق قانون طی می‌کند و هیچ اتفاق جدیدی در جریان رسیدگی به این پرونده رخ نداده است و اخبار منتشر شده در خصوص ارسال پرونده به اجرای احکام دادسرا به منظور اجرای حکم صحت ندارد.

وب گردی