مرغ لاین؛ تضمین پایداری گوشت سفره مردم

سایت خوان
کدخبر: 546201
هم اکنون تنها حدود ۸ تا ۱۰ هزار قطعه مرغ لاین، بنیان ژنتیکی و تولیدی صنعت عظیم مرغ‌داری کشور را تشکیل می‌دهد. این اعداد بیانگر آن است که اگر به هر دلیلی دسترسی به این لاین‌ها از بین برود یا آسیب ببیند، امنیت غذایی میلیون‌ها ایرانی به خطر خواهد افتاد.
مرغ لاین؛ تضمین پایداری گوشت سفره مردم

جهان صنعت، مرغ لاین یا همان لاین ژنتیکی نقطه آغاز زنجیره تولید صنعتی گوشت مرغ در دنیاست. این لاین‌ها، جمعیت‌هایی هستند که به‌صورت کاملاً خالص‌سازی‌شده و اصلاح‌شده ژنتیکی، طی سال‌ها تحقیق و انتخاب دقیق به‌گونه‌ای پرورش یافته‌اند که از نظر رشد سریع، بازده لاشه، مصرف پایین خوراک و مقاومت نسبی به بیماری‌ها، در بالاترین سطح عملکرد قرار دارند.

از این لاین‌ها، ابتدا مرغ‌های اجداد تولید می‌شوند، سپس مرغ‌های مادر و در نهایت جوجه‌های گوشتی که به بازار مصرف می‌رسند. به بیان ساده، اگر مرغ لاین وجود نداشته باشد، کل چرخه تولید جوجه‌های گوشتی و همان مرغ‌هایی که در سفره مردم حضور دارند، عملاً متوقف خواهد شد.

برای درک بهتر جایگاه حیاتی مرغ لاین در تولید گوشت مرغ و مسائل مربوطه با محسن مردی، استاد تمام و از اعضای فدراسیون سرآمدان علمی کشور، یکی از مدیران علمی، فناورانه و راهبردی کشور در حوزه کشاورزی دانش بنیان و عضو کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست شورای عالی عتف به گفت و گو نشسته ایم.

وی با بیش از دو دهه تجربه در طراحی و اجرای مگاپروژه های کلان ملی و بین‌المللی، سابقه مدیریت های مختلف در ستاد وزارت جهادکشاورزی، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و هلدینگ ها و شرکت های فناورانه، با انتشار بیش از ۱۵۰ مقاله علمی در مجلات معتبر بین‌المللی، هدایت ده‌ها پایان‌نامه تحصیلات تکمیلی و مشارکت در بیش از ۱۳۰ پروژه تحقیقاتی و اجرایی، دارای شاخص H-index برابر با ۳۷ و بیش از ۱۵ هزار استناد علمی است و در ردیف ۱۰ چهره‌ برتر علمی بخش کشاورزی قرار گرفته است.

مردی در سال های ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۰ مجری برنامه ملی احیای مرغ لاین آرین وزارت جهادکشاورزی بوده و هم اکنون مسئولیت اجرای طرح کلان ارتقای مرغ لاین آرین را در سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی وزارت جهادکشاورزی عهده دار است.

منبع: ایرنا

وب گردی