لزوم اختصاص اعتبار برای مرمت بناهای تاریخی مه‌ولات

گروه فرهنگ و گردشگری
کدخبر: 545636
فرماندار مه‌ولات بر ضرورت اختصاص اعتبار اضطراری برای مرمت بناهای تاریخی و بهبود زیرساخت‌های گردشگری این شهرستان تأکید کرد و خواستار تسریع در بازسازی آثار تاریخی شد.
لزوم اختصاص اعتبار برای مرمت بناهای تاریخی مه‌ولات

جهان صنعت- فرماندار شهرستان مه‌ولات بر لزوم اختصاص اعتبار اضطراری جهت مرمت و بازسازی بناهای تاریخی شهرستان تاکید کرد و خواستار تسریع در پیگیری این موارد از سوی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان شد.

ریحانه شریعتی در حاشیه دیدار با مدیرکل میراث فرهنگی استان خراسان رضوی ضمن تاکید بر ضرورت افزایش اماکن اقامتی برای جذب گردشگران و همچنین مرمت آثار تاریخی افزود: با توجه به ظرفیت‌های غنی تاریخی و فرهنگی شهرستان، از مسوولان انتظار می‌رود با همکاری یکدیگر، زمینه‌های لازم برای توسعه گردشگری را فراهم کنند.

وی ضمن اشاره به اهمیت ایجاد زیرساخت‌های مناسب، همچنین بر تسریع در بازسازی و راه‌اندازی رباط تاریخی فیض‌آباد و اتمام عملیات عمرانی بنای تاریخی لطفعلی‌خان تاکید و اظهار کرد: وجود اماکن اقامتی مناسب یکی از پیش‌نیازهای اساسی برای جذب گردشگران و زائران به این منطقه است. باید تلاش کنیم با ایجاد زیرساخت‌های لازم، گردشگران بیشتری را به این شهرستان جذب کنیم. فرماندار مه‌ولات همچنین خواستار جذب تسهیلات مالی برای سرمایه‌گذاران متقاضی احداث مجتمع‌های گردشگری در شهر فیض‌آباد شد و افزود: سرمایه‌گذاران می‌توانند با احداث مجتمع‌های گردشگری و هتل‌ها، به بهبود زیرساخت‌های گردشگری کمک کنند. این امر نه‌تنها به ایجاد اشتغال در منطقه کمک می‌کند بلکه باعث رونق اقتصادی شهرستان نیز خواهد شد. وی تخصیص اعتبار برای ایجاد پارک‌های زائر در شهرهای فیض‌آباد و شادمهر را ضروری دانست و تصریح کرد: این پارک‌ها می‌توانند مکان‌هایی مناسب برای استراحت و خدمات‌رسانی به زائران و مسافران فراهم کنند و به این ترتیب، تجربه‌ بهتری را برای آنها رقم بزنند.

شریعتی با اشاره به اینکه شهرستان مه‌ولات به عنوان یکی از شهرستان‌های با ظرفیت ویژه در حوزه گردشگری تاریخی و مذهبی باید مورد توجه ویژه قرار گیرد، گفت: انتظار داریم اداره کل میراث فرهنگی استان با حمایت از پروژه‌های اولویت‌دار شهرستان به حفظ و احیای این ظرفیت‌ها کمک کند.

نبود تابلوهای راهنمای آثار تاریخی

شریعتی همچنین به پتانسیل‌های گردشگری کشاورزی و میراث فرهنگی شهرستان اشاره و تصریح کرد: مه‌ولات باید به یک مقصد گردشگری معتبر تبدیل شود و در این مسیر از هیچ کوششی دریغ نخواهیم کرد.

فرماندار مه‌ولات در ادامه نبود تابلوهای راهنمای آثار تاریخی شهرستان را یکی از چالش‌های موجود دانست و خاطرنشان کرد: باید با همکاری متقابل شهرداری و میراث فرهنگی، نسبت به تهیه و نصب این تابلوها اقدام کرد تا گردشگران بتوانند به راحتی آثار تاریخی را شناسایی و از آنها بازدید کنند.

وی استفاده از سرمایه‌گذاران بومی شهرستان برای رشد و توسعه گردشگری را بسیار حائزاهمیت دانست و تصریح کرد: سرمایه‌گذاران محلی با شناخت بهتری که از ظرفیت‌های منطقه دارند، می‌توانند در تحقق اهداف توسعه گردشگری بسیار موثر باشند. باید فضایی فراهم کنیم تا این سرمایه‌گذاران بتوانند با خیال راحت در پروژه‌های گردشگری سرمایه‌گذاری کنند.

شریعتی با ابراز نگرانی از وضعیت آثار تاریخی شهرستان گفت: متاسفانه ۱۰۰‌درصد آثار تاریخی ثبت‌شده مه‌ولات نیاز به مرمت اضطراری دارند. وی مرمت آثار تاریخی را نیازمند توجه و همکاری جدی از سوی مسوولان و سرمایه‌گذاران دانست و افزود: امیدواریم که با پیگیری‌های لازم، این اهداف به زودی محقق شوند ضمن اینکه با توجه به ظرفیت‌های قابل توجه مه‌ولات، می‌توان با همکاری و هم‌افزایی تمامی ارگان‌ها و نهادها، این شهرستان را به یکی از مقاصد مهم گردشگری تبدیل کرد.

فرماندار مه‌ولات بیان کرد: این شهرستان با داشتن حدود ۵۰‌جاذبه تاریخی و گردشگری، ۱۵اثر از آنها در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است که از جمله جاذبه‌های مهم این شهرستان می‌توان به آرامگاه ابوسعید ابوالخیر و رباط‌های تاریخی زرنوخ، زرمهر، فیض‌آباد، میاندهی و ظهیرآباد اشاره کرد، همچنین نزدیک‌ترین کویر به مرکز استان خراسان رضوی در شهرستان مه‌ولات واقع شده که مقصد بسیاری از کویرنوردان است.

برخی آثار در حال تخریب هستند

شریعتی با ابراز نگرانی از وضعیت آثار تاریخی این منطقه گفت: متاسفانه برخی از این آثار در حال تخریب هستند. شهرستان مه‌ولات دارای بیش از ۳۰‌روستاست که در اکثر این روستاها بناهای تاریخی قابل‌توجهی وجود دارد و نیازمند توجه و حفاظت بیشتری هستند.

وی با تاکید بر اهمیت حفاظت از این میراث فرهنگی بیان کرد: تمامی این روستاها قابلیت ایجاد اقامتگاه‌های بومگردی را دارند. با توجه به زیبایی‌های طبیعی و تاریخی این مناطق می‌توانیم به رونق گردشگری محلی کمک کنیم.

شریعتی ادامه داد: در واقع ۹۰‌درصد روستاهای شهرستان مه‌ولات دارای پتانسیل‌های لازم برای تبدیل به مقاصد گردشگری هستند. توجه به این روستاها می‌تواند به توسعه اقتصادی روستاها و ایجاد اشتغال برای ساکنان بومی کمک شایانی کند.

فرماندار مه‌ولات همچنین به ضرورت همکاری میان نهادهای مختلف برای بهره‌برداری از این ظرفیت‌ها اشاره و اظهار کرد: با همکاری میراث فرهنگی، شهرداری و سرمایه‌گذاران محلی می‌توانیم زیرساخت‌های لازم را برای توسعه گردشگری فراهم کنیم.

وی خاطرنشان کرد: با ایجاد اقامتگاه‌های بومگردی و بهبود زیرساخت‌ها می‌توانیم گردشگران بیشتری را جذب کرده و از این طریق به حفظ و مرمت آثار تاریخی نیز کمک کنیم.

منبع: ایسنا

وب گردی