ادامه حملات روسیه به اوکراین؛

پاسخ پوتین به ضرب‌الاجل ترامپ

گروه بین الملل
کدخبر: 545597
با وجود ضرب‌الاجل ترامپ، روسیه حملات گسترده موشکی و پهپادی به شهرهای مختلف اوکراین از جمله خارکیف و کی‌یف انجام داده و خسارت‌ها و تلفات جانی بر جای گذاشته است.
پاسخ پوتین به ضرب‌الاجل ترامپ

جهان‌صنعت- به نظر می‌رسد تهدید ترامپ نتوانسته روسیه را از ادامه حملات به اوکراین بازدارد. مسکو چند شهر از جمله خارکیف، دومین شهر بزرگ اوکراین را هدف حملات سنگین قرار داد. در همین حال فرستاده ترامپ نیز در کی‌یف حضور دارد. باوجود تهدیدات دونالد ترامپ و لحن تند او علیه مسکو در روزهای اخیر، روسیه بامداد چهارشنبه با صدها پهپاد و یک موشک بالستیک به خارکیف، کریفیی ریه و وینیتسیا حمله کرد. این حملات آسیب‌های شدیدی را به زیرساخت‌های انرژی وارد آورد و به کشته و زخمی شدن ده‌ها نفر منجر شد.

ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهور اوکراین با انتشار پیامی در تلگرام خسارات گسترده به زیرساخت‌های انرژی را تایید کرده و نوشت اکنون تمام تلاش‌مان را برای بازسازی کریفیی ریه انجام می‌دهیم و برق در طول روز به تدریج باز می‌گردد.

به گفته یک مقام ارشد نظامی، برق در این شهر قطع شده و سیستم آبرسانی به طور موقت با استفاده از برق تولیدی ژنراتورهای اضطراری به کار خود ادامه می‌دهد. نیروی هوایی اوکراین اعلام کرده است پدافند هوایی این کشور بیشتر پهپادهای شلیک ‌شده را سرنگون کرده اما با این حال ۱۲هدف توسط ۵۷پهپاد و یک موشک مورد اصابت قرار گرفته‌اند.

به گفته دفتر دادستانی منطقه خارکیف دست‌کم دو غیرنظامی در حملات جدید روسیه به این شهر کشته و دو تن دیگر زخمی شدند. در روستایی در منطقه کوپیانسک نیز یک مرد درپی اصابت پهپاد کشته شد. خط‌مقدم جبهه نبرد اوکراین با روسیه تنها چند کیلومتر با کوپیانسک فاصله دارد. پیش از حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، بیش از ۲۶‌هزار نفر در این شهر زندگی می‌کردند.

بنا بر گزارش‌ها روسیه در حمله به خارکیف که دومین شهر بزرگ اوکراین به‌شمار می‌رود، یک کسب‌وکار غیرنظامی را هدف قرار داد. در این بین شهردار کی‌یف نیز در مورد حملات احتمالی روسیه هشدار داده و با انتشار پیامی در تلگرام نوشت نیروهای پدافند هوایی در پایتخت مستقر شده‌اند و مردم باید در پناهگاه‌ها بمانند.

روسیه از ابتدای تابستان حملات خود به اوکراین را شدت بخشیده و هر بار صدها فروند پهپاد به همراه موشک‌‌های بالستیک به سمت این کشور شلیک کرده است. رییس‌جمهور آمریکا این حملات را دلیلی برای تصمیمش مبنی بر تامین تسلیحات بیشتر برای اوکراین از جمله ارسال پدافند هوایی پاتریوت عنوان کرده است.

زلنسکی روز چهارشنبه در واکنش به تشدید حملات روسیه نوشت: روسیه استراتژی خود را تغییر نمی‌دهد. برای مقابله مؤثر با این ترور نیاز به تقویت نظام‌مند دفاعی داریم. پدافند هوایی بیشتر، پهپادهای رهگیر بیشتر و اراده بیشتر برای آنکه روسیه پاسخ ما را احساس کند.»

ترامپ روز دوشنبه ۵۰ روز برای رسیدن به توافقی برای پایان دادن جنگ با اوکراین به پوتین فرصت داده و تهدید کرده بود، اگر تا آن زمان این امر محقق نشود، آمریکا تعرفه‌های سنگینی علیه شرکای تجاری روسیه وضع خواهد کرد. روسیه وعده ارسال تسلیحات و تهدید به اعمال تحریم‌ها را محکوم کرده و آن را اقدامی مخرب در جهت تلاش‌ها برای دستیابی به صلح دانست. ترامپ پیش‌تر نیز با ابراز نارضایتی از رییس‌جمهور روسیه، او را به دروغگویی متهم کرده و گفته بود: «پوتین مقدار زیادی مزخرف تحویل ما می‌دهد.»

در میانه افزایش تنش‌ها میان روسیه و آمریکا، کیت کلاگ، نماینده ویژه ترامپ، روز دوشنبه برای سفری چند روزه وارد کی‌یف شد. بنا بر گزارش‌ها هدف اصلی او از این سفر ارزیابی مستقیم وضعیت کنونی در اوکراین است.

هنوز هیچ تاریخی برای برگزاری دور سوم احتمالی مذاکرات میان کی‌یف و مسکو تعیین نشده است. در دو دور قبلی این مذاکرات به جز تبادل زندانیان، هیچ پیشرفت قابل‌توجهی در راستای برقراری آتش‌بس و صلح به دست نیامد.

برخی از قانونگذاران آمریکایی و مقامات اروپایی نسبت به ضرب‌الاجل ۵۰روزه ترامپ ابراز نگرانی کرده‌اند و می‌گویند این مهلت به پوتین فرصت داده تا خیز بلندی برای تصرف مناطق بیشتری از اوکراین، قبل از هرگونه توافق بردارد. دیگر ضرب‌الاجل‌های ترامپ به پوتین در ماه‌های اخیر نتوانستند رییس‌جمهور روسیه را متقاعد کنند تا حمله به اوکراین را متوقف کند.

در همین رابطه، مؤسسه مطالعات جنگ، اندیشکده‌ای مستقر در واشنگتن روز سه‌شنبه در گزارشی اعلام کرد پوتین دارای یک نظریه پیروزی است که بر این فرض استوار است که روسیه می‌تواند اهداف جنگی خود را با ادامه پیشروی‌های تدریجی در میدان نبرد و فرسایش تدریجی حمایت غرب از اوکراین و توان دفاعی اوکراین، محقق کند.

کشورهای اروپایی ابراز امیدواری کرده‌اند که ایالات‌متحده در تقبل بخشی از هزینه‌های ارسال سلاح برای اوکراین سهیم باشد. کایا کالاس، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت: ما از اعلام رییس‌جمهور ترامپ برای ارسال سلاح‌های بیشتر به اوکراین استقبال می‌کنیم، اگرچه دوست داریم ایالات متحده نیز در این اقدام سهیم باشد. اگر ما هزینه این سلاح‌ها را بپردازیم، این حمایت از سوی ماست.

منبع: دویچه‌وله

وب گردی