«جهان‌صنعت» از ارسال سامانه‌های پاتریوت به اوکراین گزارش می‌دهد؛

به‌نام ترامپ به هزینه اروپا!

گروه بین الملل
کدخبر: 545184
دونالد ترامپ اعلام کرد که آمریکا سامانه‌های پدافند هوایی پاتریوت را به اوکراین ارسال خواهد کرد و هزینه آن را اتحادیه اروپا پرداخت می‌کند.
به‌نام ترامپ به هزینه اروپا!

جهان‌صنعت- دونالد ترامپ روز یکشنبه اعلام کرد که آمریکا سامانه‌های پدافند هوایی «پاتریوت» را به اوکراین ارسال خواهد کرد و گفت این سامانه‌ها برای دفاع از این کشور ضروری هستند زیرا ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه، حرف‌های خوبی می‌زند اما عصر همه را بمباران می‌کند.

به گزارش یورونیوز ترامپ مشخص نکرد که قصد دارد چه تعداد سامانه پدافند هوایی «پاتریوت» را به اوکراین ارسال کند اما افزود که هزینه آنها از سوی اتحادیه اروپا پرداخت خواهد شد. رییس‌جمهوری آمریکا که پیشتر روابط نزدیکی با ولادیمیر پوتین داشت، به‌نظر می‌رسد که به‌دلیل مقاومت رهبر روسیه در برابر تلاش‌های او برای دستیابی به آتش‌بس در جنگ اوکراین، از او ناراضی است.

ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین برای ایستادگی در برابر حملات روزانه موشکی و پهپادی روسیه خواستار دریافت سامانه‌های دفاعی بیشتر شده است.

ترامپ عصر یکشنبه گفت: «ما برای آنها چند پاتریوت‌ ارسال خواهیم کرد، چیزی‌که به‌شدت به آن نیاز دارند چون پوتین واقعا خیلی‌ها را غافلگیر کرده است. او حرف‌های خوبی می‌زند اما بعد عصر همان روز همه را بمباران می‌کند. این وضعیت مشکل‌ساز است و من از آن خوشم نمی‌آید.» رییس‌جمهوری آمریکا افزود: «ما اساسا تجهیزات بسیار پیشرفته نظامی مختلفی برای‌شان می‌فرستیم. آنها صددرصد هزینه آن را پرداخت خواهند کرد و این همان چیزی است که ما می‌خواهیم.»

پدافند هوایی پاتریوت، سامانه دفاعی پیشرفته ساخت آمریکاست که برای رهگیری و سرنگونی موشک‌های بالستیک، کروز و همچنین هواپیماهای متخاصم طراحی شده است. این سامانه که توسط شرکت آمریکایی ریتیون (Raytheon)توسعه داده‌شده در کشورهای عضو ناتو و متحدان آمریکا از جمله عربستان سعودی و اسرائیل مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در چنین شرایطی روزنامه گاردین گزارش داده اوکراین باید خود را برای آینده‌ای آماده کند که در آن هیچ آتش‌بسی با روسیه در کار نخواهد بود زیرا کرملین هیچ نشانه‌ای از تمایل برای توقف جنگ نشان نداده و تصورات برخی رهبران غربی، به‌ویژه «دونالد ترامپ»، در مورد امکان مذاکره بر سر آتش‌بس یک تصور خیال‌پردازانه است.

نویسنده گزارش توضیح می‌دهد که طی شش‌ماه گذشته، امید بی‌پایه‌ای در میان برخی سیاستمداران غربی شکل گرفته بود که شاید ترامپ بتواند آتش‌بس یا حتی توافقنامه‌ای مانند آتش‌بس رسمی حاصل و سپس نیرویی تثبیت‌کننده به رهبری بریتانیا و فرانسه امنیت اوکراین را تضمین کند اما با تداوم حملات روسیه، از جمله پیشروی‌های زمینی و بمباران‌های بی‌وقفه با موشک و پهپاد، این فرضیات بی‌اساس جلوه کرده‌اند.

براساس این تحلیل، روسیه در حال افزایش توان حملات شبانه با پهپادهای انتحاری است، به‌‌طوری‌‌که در شب هشتم جولای ۷۲۸‌پهپاد و ۱۳‌موشک به‌سمت اوکراین شلیک شد. کارشناسان اوکراینی باور دارند روسیه به‌زودی قادر خواهد بود در یک شب تا هزار پهپاد شلیک کند. در این شرایط، این گزارش تاکید دارد که کی‌یف باید از امید به صلح فاصله بگیرد و راهبردی نظامی و دیپلماتیک مبتنی‌بر تداوم درگیری طراحی کند.

در همین راستا، گاردین به مقاله‌ای از «آندری زاگورودنیک» وزیر پیشین دفاع اوکراین استناد کرده که در آن تاکید شده ممکن است آتش‌بس هرگز به‌‌صورت رسمی محقق نشود. او راهبرد جدیدی با عنوان «خنثی‌سازی راهبردی» پیشنهاد کرده که هدف آن، جلوگیری دائمی از پیشروی ارتش روسیه و ناتوان‌سازی کرملین در ایجاد اختلال در زندگی سیاسی، اقتصادی و اجتماعی اوکراین است.

زاگورودنیک تصریح می‌کند که این رویکرد به معنای بازپس‌گیری سرزمین‌های ازدست‌رفته یا حمله به خاک روسیه نیست بلکه تمرکز بر دفاع فعال و محدودسازی توان عملیات دشمن است. نمونه‌ای از موفقیت این استراتژی در دریا دیده می‌شود؛ جایی که اوکراین با بهره‌گیری از پهپادهای دریایی توانست ناوگان روسیه در دریای سیاه را در سال۲۰۲۳ خنثی کرده و بدون توافق با مسکو، کریدور صادرات غلات از اودسا را بازگشایی کند.

گاردین در ادامه این پرسش را مطرح می‌کند که آیا اجرای «خنثی‌سازی راهبردی» در خشکی نیز ممکن است؟ این گزارش مدعی می‌شود که ارتش روسیه در سال‌۲۰۲۵ موفقیت چندانی در پیشروی نداشته و با تلفات سنگین روزانه روبه‌رو بوده است. در مقابل، اوکراین با استفاده انبوه از پهپادهای ساده اما ارزان‌قیمت، توانسته خطوط دفاعی خود را حفظ کند.

هدف در این راهبرد، گسترش بُرد عملیاتی این پهپادها تا ۲۵، ۵۰ یا حتی ۱۰۰مایل است تا مانعی دائمی برای استقرار نیروهای روسی ایجاد شود.

با این حال، گاردین هشدار می‌دهد که ادامه این راهبرد بستگی زیادی به کمک‌های نظامی آمریکا دارد. کاهش ذخایر موشک‌های پدافندی پاتریوت در ارتش آمریکا نگرانی‌هایی ایجاد کرده است. هرچند دولت ترامپ اخیرا ۱۰‌موشک پاتریوت به‌عنوان نشانه‌ای نمادین ارسال کرد اما این میزان در برابر موج حملات روسیه کافی نیست.

رسانه انگلیسی به اظهارات جدید رییس‌جمهور آمریکا اشاره کرد که وعده داده دوشنبه آینده «اعلامیه‌ای مهم» در حمایت از اوکراین صادر کند؛ اقدامی که ممکن است شامل تحریم‌های جدید علیه روسیه و مجوز فروش تسلیحات بیشتر به اروپا برای حمایت از کی‌یف باشد.

این مقاله نتیجه می‌گیرد که هرگونه اقدام آتی باید بر مبنای واقعیت انکارناپذیر تداوم جنگ و بی‌علاقگی روسیه به صلح باشد و اوکراین نیز باید برای مهار حملات، ابزارهای لازم را در اختیار داشته باشد.

وب گردی