پارلمان فنلاند رأی به لغو تعهدات اتاوا داد

سایت خوان
کدخبر: 544587
فنلاند به‌عنوان یکی از کشورهای دارای مرز گسترده با روسیه و یک عضو دیگر پیمان ناتو، سازمان ملل را از قصد خود برای خروج از «کنوانسیون اوتاوا» مطلع کرد.
پارلمان فنلاند رأی به لغو تعهدات اتاوا داد

جهان صنعت، فنلاند به طور رسمی سازمان ملل را از قصد خود برای خروج از کنوانسیون «اوتاوا» که استفاده از مین‌های زمینی ضد نفر را ممنوع می‌کند، مطلع کرد. پیش از این و در سال ۲۰۲۲ چند متحد اروپایی عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) شامل لهستان، استونی، لتونی و لیتوانی در مقابله با حمله روسیه به اوکراین چنینی اقدام مشابهی انجام داده بودند.

این نشریه آمریکایی به دلایل اهمیت خروج دولت هلسینکی از این پیمان پرداخته و آورده است: اقدام فنلاند که یک هزار و ۳۳۵ کیلومتر مرز مشترک با روسیه دارد، نگرانی فزاینده کشورهای اروپای شرقی از تهدید حمله روسیه را نشان می‌دهد.

نیوزویک یادآور شده است که فنلاند پس از دهه‌ها حفظ موضع بی‌طرفی بین ناتو و روسیه پس از آغاز حمله مسکو به اوکرین تغییر مسیر داد و به این ائتلاف نظامی پیوست.

کنوانسیون اتاوا در سال ۱۹۹۹ لازم‌الاجرا شد و کشورهای امضاکننده را ملزم به ممنوعیت استفاده، انباشت، تولید و انتقال مین‌های ضد نفر می‌کند.

پارلمان فنلاند در ماه ژوئن (خرداد) رای به خروج از این معاهده داد و در ماه ژوئیه (تیر) براساس مفاد این پیمان، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد را از قصد خود مطلع کرد.

نیوزویک خاطرنشان کرده است که لهستان به عنوان یکی دیگر از کشورهایی که از کنوانسیون اوتاوا خارج شده، حتی پیشنهاد داده است که مرز خود با روسیه را به میدان مین تبدیل کند و مقدمات تولید مین‌های ضد نفر را نیز در داخل کشور آغاز کرده است.

رهبران اروپای شرقی استدلال می‌کنند که پایبندی به این کنوانسیون در شرایطی که روسیه به عنوان یکی از دشمنان عضوی از آن نبوده، دیگر قابل قبول نیست.

انتظار می رود فنلاند پس از دوره انتظار لازم، تعهدات خود را طبق کنوانسیون اتاوا به طور کامل پایان دهد.

هفته گذشته نیز اوکراینپس از مواجهه با چالش‌های جدی در تامین تدارکات جدید توپخانه ای، دریافت مهمات نظامی از ایالات متحده و استخدام نیروهای نظامی جدید برای حفظ مواضع خود، خروج خود را از این پیمان اعلام کرد.

منبع: ایرنا

وب گردی