افزایش قیمت تمام‌شده لبنیات در پی جهش نرخ شیر خام

سایت خوان
کدخبر: 544403
افزایش ۱۵ درصدی هزینه تولید محصولات لبنی در پی رشد قیمت شیر خام، در حالی رخ داده که عرضه در دوران جنگ اخیر بدون وقفه ادامه داشته است.
افزایش قیمت تمام‌شده لبنیات در پی جهش نرخ شیر خام

جهان صنعت، محمد فربد، سخنگوی انجمن فرآورده‌های لبنی، با اشاره به ثبات صنعت لبنیات در دوران جنگ ۱۲ روزه، اعلام کرد که تولید و توزیع محصولات بدون اختلال ادامه یافت. به گفته وی، حتی برخی شرکت‌ها در آن بازه زمانی اقدام به کاهش قیمت کردند تا از فشار اقتصادی بر مصرف‌کنندگان بکاهند.

رشد قیمت شیر خام، عامل افزایش هزینه تولید

با استناد به گفته‌های فربد، افزایش نرخ شیر خام از ۱۸ هزار تومان به ۲۳ هزار تومان در هر کیلو، باعث رشد حداقل ۱۵ درصدی قیمت تمام‌شده تولید شده است. با این حال، افزایش قیمت نهایی محصولات لبنی از ابتدای خرداد تنها ۱۰ درصد بوده که کمتر از تأثیر واقعی این تغییر بر هزینه‌هاست.

سخنگوی انجمن لبنیات با اشاره به دستورالعمل‌های سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان، تصریح کرد که قیمت‌گذاری محصولات لبنی طبق قانون برنامه هفتم توسعه باید با استناد به اسناد مثبته و خارج از دخالت‌های مستقیم دولتی، جز در موارد یارانه‌ای، انجام شود. وی همچنین تأکید کرد که یارانه‌ای بودن نهاده‌های دامی مجوزی برای کنترل قیمت فرآورده‌های نهایی توسط دولت محسوب نمی‌شود.

آمادگی صنعت لبنیات برای شرایط بحرانی

فربد اعلام کرد که برای مواجهه با بحران‌های احتمالی آینده، از جمله تکرار تجاوزات خارجی، صنعت لبنیات کمیته بحران تشکیل داده و برنامه‌های تأمین مستمر محصولات را تدوین کرده است. وی اظهار امیدواری کرد که چنین شرایطی تکرار نشود، اما آمادگی کامل در این زمینه وجود دارد.

صادرات آسیب دیده، اما قابل جبران

در خصوص صادرات، فربد اذعان داشت که اگرچه بحران‌ها می‌توانند بر روند صادرات تأثیرگذار باشند، اما بخش عمده صادرات لبنیات مربوط به محصولاتی با ماندگاری بالا مانند شیر خشک، کره، خامه منجمد و پودر آب‌پنیر است که امکان جبران تأخیرهای موقتی وجود دارد. او افزود در سال گذشته بیش از یک میلیارد دلار صادرات ثبت شده و انتظار می‌رود امسال از این رقم فراتر برود.

وب گردی