وزیر امور خارجه ایران در هفدهمین اجلاس سران بریکس در برزیل:

ایران به‌خاطر دستیابی به علم و فناوری موردحمله قرار گرفت

گروه سیاسی
کدخبر: 543866
وزیر امور خارجه ایران در هفدهمین اجلاس سران بریکس گفت ایران به‌خاطر دستیابی به علم و فناوری مورد حمله قرار گرفته است.
ایران به‌خاطر دستیابی به علم و فناوری موردحمله قرار گرفت

جهان‌صنعت – هفدهمین اجلاس سران بریکس در حالی به ریاست لولا دو سیلوا، رییس‌جمهور برزیل آغاز به کار کرد که سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ریاست هیات ایران را در این اجلاس برعهده دارد. این در حالی بود که عراقچی در بدو ورود به محل برگزاری هفدهمین اجلاس سران کشورهای عضو بریکس در شهر ریو دو ژانیروی برزیل مورد استقبال لولادو سیلوا قرار گرفت و پیش از آغاز رسمی این نشست، شرکت‌کنندگان در هفدهمین اجلاس سران کشورهای عضو بریکس عکس یادگاری گرفتند.

سیدعباس عراقچی و سرگئی لاوروف وزیران امور خارجه ایران و روسیه در حاشیه هفدهمین اجلاس سران کشورهای عضو بریکس در ریودوژانیروی برزیل با یکدیگر دیدار و در مورد آخرین تحولات منطقه رایزنی و گفت‌وگو کردند. عراقچی همچنین در حاشیه این اجلاس با سوبرامانیام جایشانکار وزیر امور خارجه هند دیدار و در مورد موضوعات مورد علاقه طرفین گفت‌وگو کرد.

عراقچی که در ادامه این سفر با مائورو ویرا وزیر امور خارجه برزیل دیدار و گفت‌وگو کرد، با تشکر از برزیل به‌خاطر میزبانی هفدهمین اجلاس سران بریکس، نقش بریکس در تقویت چندجانبه‌گرایی و حاکمیت قانون در سطح بین‌المللی را بسیار مهم ارزیابی کرد و بر اهمیت استمرار همکاری‌های ایران- برزیل در سطح دوجانبه و نیز در چارچوب سازمان‌های بین‌المللی تاکید کرد. وزیر خارجه ایران در پیامی که از طریق حساب کاربری شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس(توئیتر) منتشر کرد، از محکومیت قاطع و صریح تجاوزات نظامی اخیر رژیم صهیونیستی و ایالات متحده توسط بریکس قدردانی کرد.

سیدعباس عراقچی روز گذشته طی سخنانی در هفدهمین اجلاس سران بریکس، مواضع ایران را راجع به موضع «تقویت چندجانبه‌گرایی، همکاری‌های اقتصادی- مالی و هوش‌مصنوعی» تبیین کرد. وزیر امور خارجه ایران با اشاره به ضرورت اصلاحات ساختاری در ساختار سازمان ملل متحد به‌منظور انطباق با واقعیت‌های جهان امروز، بی‌عملی شورای امنیت سازمان ملل در قبال نقض‌ها و تهدیدها علیه صلح را ناشی از رویکرد گزینشی و مخرب برخی اعضای آن دانست و خواستار ارتقای همکاری‌های جنوب- جنوب، توانمندسازی سازمان‌های منطقه‌ای و ترویج گفت‌وگو میان کشورها به‌عنوان توازنی در برابر گفتمان‌های سلطه‌محور شد.

او با رد تحریم‌های اقتصادی و اقدامات قهرآمیز یکجانبه به‌عنوان ابزارهای فشار علیه دولت‌های مستقل، خواستار ایجاد سازوکار حقوقی در بریکس برای رصد و مقابله با این اقدامات در مجامع بین‌المللی شد. عراقچی با اشاره به اهمیت فناوری‌ها و علوم نوین از جمله هوش‌مصنوعی در رشد و توسعه اقتصادی جهان جنوب، تاکید کرد: «ما باید در مقابله با بهانه‌هایی که توسط برخی دولت‌ها برای محروم کردن کشورهای‌مان از حقوق اساسی ملت‌های‌مان برای بهره‌مندی از علم و فناوری مطرح می‌کنند، متحد باشیم.»

او در بخش دیگری از سخنرانی خود با اشاره به ضرورت محکوم‌کردن تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران، گفت: «این روزها مردم ایران سوگوار عزیزان‌شان، از جمله زنان و کودکانی هستند که در نتیجه تجاوز وحشیانه رژیم صهیونیستی با حمایت، همکاری و نهایتا مشارکت ایالات متحده، به شهادت رسیده‌اند. این تجاوز نظامی تنها به این دلیل بود که ایران به‌دنبال دستیابی به یک فناوری و علم یعنی فناوری هسته‌ای برای مقاصد صلح‌آمیز بوده است.»

وزیر امور خارجه ایران در پایان از کشورهای عضو بریکس به‌خاطر محکوم کردن تجاوز رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران در بند۲۱ بیانیه رهبران این اجلاس، قدردانی کرد.

وب گردی