جزئیات بسته ویژه حمایت از صنایع اعلام شد

گروه صنعت
کدخبر: 543177
معاون برنامه‌ریزی وزارت صمت از تدوین بسته حمایتی جامع در پنج بخش مالی، تامین مالی، ارزی، زیرساخت و بازرگانی برای عبور کسب‌وکارها از تبعات جنگ ۱۲ روزه خبر داد که به تصویب کارگروه زیربنایی دولت رسیده است.
جزئیات بسته ویژه حمایت از صنایع اعلام شد

جهان صنعت_معاون برنامه‌ریزی و توسعه محیط کسب‌وکار وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: جهت رفع موانع پیش‌روی واحدهای تولیدی و خدماتی، بسته حمایت از کسب‌وکارها جهت گذار از تبعات ناشی از جنگ تدوین شد.

سعید شجاعی اظهار کرد: این بسته در پنج بخش شامل مالی، تامین مالی، ارز، زیرساخت و بازرگانی و با تاکید بر سیاست‌های ارزآوری در شرایط ویژه و تامین نیازهای اساسی خانوار و حفظ معیشت تهیه و تدوین شده است. وی افزود: در راستای ارتقای تاب‌آوری و استمرار تولید و پایداری اقتصاد کشور در مواجهه با بحران‌های ناشی از حمله ددمنشانه رژیم جعلی صهیونی به کشور و با عنایت به تشکیل کارگروه زیربنایی با مسوولیت وزارت صنعت، معدن و تجارت و عضویت وزارتخانه‌های امور اقتصادی و دارایی، جهاد کشاورزی، دادگستری، نفت، نیرو، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، سازمان برنامه و بودجه کشور و معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، دولت جهت رفع موانع پیش‌روی واحدهای تولیدی و خدماتی، بسته حمایت از کسب‌وکارها جهت گذار از تبعات ناشی از جنگ ۱۲روزه تدوین در جلسه کارگروه را تصویب و به منظور ابلاغ به معاون اول رییس‌جمهور ارسال شد. معاون برنامه‌ریزی وزارت صنعت، معدن و تجارت در تشریح این بسته حمایتی گفت: در بخش مالی با تاکید بر مسائل مربوط به مالیات و تامین اجتماعی، موضوعاتی نظیر صدور گواهی موقت مفاصاحساب بیمه، تبصره یک ماده ۱۸۶ قانون مالیات‌های مستقیم، افزایش دوره تقسیط حق بیمه سهم کارفرما بدون دریافت سود بابت مدت افزایش یافته و افزایش مدت زمان ارائه اظهارنامه مالیاتی مورد توجه بوده است. شجاعی تصریح کرد: با توجه به تنگناهای مالی واحدهای تولیدی و خدماتی، در بخش تامین مالی به مباحث مربوط به تنفس سه ماهه یا تقسیط ۱۲ماهه بدهی‌های سررسید شده، رفع محدودیت‌های ناشی از برگشت چک و تعلیق سه ماهه محدودیت‌های بانکی ناشی از عدم بازگشت ارز حاصل از صادرات، تسهیل تامین مالی واحدهای منتخب از طریق خط اعتباری با حداقل وثایق و افزایش ۵۰‌درصد حد اعتباری واحدهای منتخب پرداخته شده است.

وی گفت: حمایت‌های مورد تاکید در حوزه ارز شامل تمدید یک ماهه مهلت رفع تعهد ارزی، استمهال یک‌ ساله اخذ مابه‌التفاوت ارزی یا ریالی ناشی از تغییر گمرک مقصد، کسر تخلیه تا ۲۰درصد، تغییر یا نوسان نرخ ارز یا تغییر گروه کالایی یا تاخیر در ترخیص قطعی کالاهای اظهار ورودی شده از ۲۳خردادماه تا اطلاع ثانوی است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت توضیح داد: به منظور استمرار تولید و تامین زیرساخت‌ها به‌ویژه در حوزه حمل‌ونقل و انرژی، حمایت‌های پیش‌بینی شده در بخش زیرساخت مشتمل بر تمدید سه ماهه کلیه مجوزهای کسب‌وکار، تامین برق، سوخت گاز و فرآورده‌های نفتی واحدهای منتخب و نیروگاهی، تعیین ۱۰مرکز لجستیکی جهت ترانزیت کالاها از گمرکات به این مراکز، واردات بنزین و نفت گاز به صورت قطعی و بدون ثبت سفارش و تعلیق چهار ماهه کلیه اقدامات حقوقی، اجرایی و… بوده است. شجاعی افزود: با توجه به لزوم تامین اقلام اساسی مورد نیاز خانوار و گلوگاهی در زنجیره تولید، در بخش بازرگانی با تاکید بر موضوعات مربوط به ثبت سفارش و امور گمرکی، حمایت‌های متمرکز بر تمدید خودکار کارت بازرگانی و کلیه سفارشات و مجوزهای ثبت شده توسط دستگاه‌ها تا ۲۰خردادماه، ترخیص ۱۰۰‌درصدی کالاهای موجود در گمرکات، ثبت سفارش بدون انتقال ارز برای واردات کالاهای اساسی، ترخیص کالاها با تعرفه استنباطی گمرک و معافیت کالاهای وارد شده به گمرکات از قاعده تقدم تاریخ ثبت سفارش به تاریخ بارنامه است. وی در پایان خاطرنشان کرد: این بسته باید به تصویب دولت برسد تا در مسیر اجرا قرار گیرد.

وب گردی