لزوم همفکری با بخش خصوصی برای تدوین بسته حمایتی

جهان صنعت– وزیر صمت از تهیه و تدوین بسته حمایتی برای واحدهای صنعتی جهت جبران شوک وارده ناشی از جنگ تحمیلی ۱۲روزه خبر داد، این در حالی است که محمدرضا بهرامن، نایبرییس اتاق بازرگانی خواستار همفکری و همکاری تشکلها در تدوین این بسته است تا اثرگذاری آن حداکثر شود.
محمدرضا بهرامن درخصوص تمهیدات دولت برای بخش خصوصی جهت عبور از اختلالها و مشکلاتی که در جنگ تحمیلی ۱۲روزه برای واحدهای صنعتی به وجود آمد، اظهار کرد: وزارت صمت در حال تدوین یک بسته حمایتی است که امیدواریم هر چه زودتر ابلاغ شود اما تا آن زمان لازم است دستگاههای دولتی سعهصدر داشته باشند و شرایط ویژهای که تاجران و صنعتگران با آن روبهرو شدند را درک کنند.
وی افزود: قوه قضاییه در جنگ ۱۲روزه روند اجراییه چکهای برگشتی واحدهای صنعتی و تولیدی را متوقف کرده بود. انتظار داریم این روند حداقل تا پایان مرداد ماه ادامه پیدا کند زیرا هنوز وضعیت باثبات نشده است و بسیاری از واحدها نتوانستند به شرایط قبل از جنگ برگردند در حوزه مالیاتی نیز تا پیش از این مهلت ارائه دفاتر و تسویه تا آخر تیرماه بود اما اکنون امکان اجرایی شدن آن نیست و انتظار داریم هر چه زودتر وزارت اقتصاد و دارایی بخشنامه تمدید زمان تسویه مالیاتی را حداقل در یک بازه شش ماهه ابلاغ کند.
بهرامن درخصوص پرداخت حق بیمه سهم کارفرمایان گفت: به سازمان تامین اجتماعی پیشنهاد دادیم با توجه به شوکی که به واحدهای تولیدی وارد شده حق بیمه سهم کارفرماها برای ماههای تیر و مرداد دیرتر پرداخت شود. اگر میخواهیم به رشد ۸درصدی که در برنامه هفتم توسعه پیشبینی شده برسیم ابتدا باید عقبماندگیها و خرابیهایی که در این جنگ تحمیلی ۱۲روزه به وجود آمده را جبران کنیم.
نایبرییس اتاق بازرگانی درخصوص نقش تشکلها و اتاقهای بازرگانی در زمان جنگ تحمیلی ۱۲روزه گفت: ما به طور مستمر با واحدهای صنعتی و تجاری در ارتباط بودیم و میتوانم با افتخار بگویم که بخش خصوصی در کنار دلاورمردان ارتش، سپاه و نیروی زمینی مقابل رژیم صهیونیستی ایستادند، به خصوص واحدهایی که وظیفه تامین اقلام اساسی مردم را بر عهده داشتند بدون وقفه و با حداکثر توان و ظرفیت خود کار کردند تا هیچگونه کمبودی در بازار احساس نشود.
بهرامن با اشاره به تدوین بسته حمایتی وزارت صمت گفت: امیدواریم برای اثرگذاری بیشتر این بسته در تدوین آن با تشکل و انجمنهای بخش خصوصی مشورت شود زیرا آنها به عنوان نمایندگان بخش خصوصی در جریان مشکلات و کمبودها قرار دارند و میتوانند توصیه و مشورت لازم را به دولت بدهند، ضمن آنکه امیدواریم مدیران میانی و کارشناسان وزارتخانههای مختلف شرایط امروز را درک کنند و همکاری بیشتری با بخش خصوصی داشته باشند.