به دنبال حملات تلافی‌جویانه ایران به پالایشگاه حیفا:

سوخت جت هواپیماهای اسرائیل ته کشید

گروه انرژی
کدخبر: 540879
حمله موفق موشکی ایران به پالایشگاه حیفا، بزرگ‌ترین تاسیسات پالایشگاهی اسرائیل را دچار بحران تامین سوخت کرده است.
سوخت جت هواپیماهای اسرائیل ته کشید

جهان صنعت– حمله موفق موشکی ایران به پالایشگاه حیفا، بزرگ‌ترین تاسیسات پالایشگاهی اسرائیل در حیفا این کشور را دچار بحرانی بی‌سابقه در تامین سوخت، به‌ویژه سوخت جت کرده است. همزمانی این حمله با تعمیرات در پالایشگاه اشدود، موجب شد اسرائیل برای نخستین بار در طول درگیری‌ها، بدون هیچ پالایشگاه فعالی باقی بماند.
پایگاه خبری اس‌اندپی گلوبال در گزارشی نوشت: در شرایط فعلی، اسرائیل به واردکننده مطلق فرآورده‌های نفتی تبدیل شده و ناچار است روزانه ده‌ها هزار بشکه بنزین، گازوئیل و سوخت جت وارد کند. زیرساخت‌های بندری و خطوط لوله موجود نیز در برابر این حجم واردات به‌وضوح ناکافی هستند و بنادر حیفا، اشدود و اشکلون درگیر ازدحام و کندی تخلیه محموله‌ها شده‌اند.
دولت اسرائیل مدعی است که ذخایر کافی در اختیار دارد، اما منابع مستقل و شرکت‌های ذخیره‌سازی هنوز اطلاعات روشنی ارائه نکرده‌اند.
در همین حال، اعزام هواپیماهای سوخت‌رسان توسط بریتانیا و آمریکا به منطقه، نشان می‌دهد که تل‌آویو برای حفظ توان هوایی خود به پشتیبانی لجستیکی متحدان غربی وابسته شده؛ موضوعی که نشان‌دهنده فشار شدید بر تداوم عملیات نظامی این رژیم است. در همین حال، حدود یک هفته پس از تعطیلی میادین گازی اسرائیل به دنبال حملات تلافی‌جویانه ایران در حالی که اختلال در عرضه گاز رژیم صهیونیستی باعث اختلال در عرضه گاز مصر شده، رژیم صهیونیستی مدعی شده که صادرات گاز را از مازاد عرضه خود از سر گرفته است.
با این حال مصر که به دلیل اختلال در عرضه گاز از سرزمین‌های اشغالی فلسطین، مجبور به توقف فعالیت خود شدند، به رویترز گفتند: هنوز گازی دریافت نکرده‌اند اما انتظار دارند جریان گاز از هفته آینده از سر گرفته شود.
رویترز در گزارشی می‌نویسد: مصر که از زمان کاهش تولید داخلی گاز در سال ۲۰۲۲، به طور فزاینده‌ای به واردات گاز از سرزمین‌های اشغالی وابسته شده، در تلاش است تا شکاف عرضه و تقاضا را جبران کند.
این کشور استفاده از نفت کوره در نیروگاه‌ها را افزایش داده و قراردادهایی را برای واردات بیش از ۸‌میلیارد دلار گاز طبیعی مایع امضا کرده است و همزمان واحدهای گازی‌سازی مجدد شناور را آماده می‌کند.
سخنگوی وزارت انرژی اسرائیل روز پنجشنبه در گفت‌وگو با رویترز گفت: با تامین نیازهای داخل، صادرات (گاز) اکنون از مازاد تولید، از سر گرفته شده است. این ادعا در حالی است که یک منبع این وزارتخانه مدعی شد که از جریان محدود گاز صادراتی، بیشتر آن در حال حاضر به اردن صادر می‌شود و فقط حجم کوچکی به مصر می‌رود. در عین حال تولیدکنندگان مصر که به دلیل اختلال در عرضه گاز از سرزمین‌های اشغالی فلسطین، مجبور به توقف فعالیت خود شدند، به رویترز گفتند: هنوز گازی دریافت نکرده‌اند، اما انتظار دارند جریان گاز از هفته آینده از سر گرفته شود.
رژیم صهیونیستی پس از اقدامات تجاوزکارانه و پاسخ ایران، میدان لویاتان که توسط شورون و میدان کاریش که توسط شرکت انرژن اداره می‌شد را تعطیل کرده است و صادرات گاز را متوقف کرد.
تنها میدان تامار فعال مانده است که عمدتا تقاضای داخلی را در سرزمین‌های اشغالی تامین می‌کند.
الی کوهن، وزیر انرژی رژیم صهیونیستی روز چهارشنبه گفت که صادرات تنها زمانی از سر گرفته می‌شود که مقامات نظامی آن را ایمن تشخیص دهند.
براساس این گزارش، داده‌های سازمان ابتکار داده مشترک (JODI) نشان داده که گاز رژیم صهیونیستی، معمولا ۶۰‌درصد از کل واردات گاز مصر و حدود یک‌پنجم کل مصرف این کشور را تامین می‌کند.

وب گردی