جهان‌صنعت از میهن‌دوستی و وطن‌پرستی نسل جدید گزارش می‌دهد:

برای عاشقانی که احمق توصیف شدند

پویا اصل باغ
کدخبر: 540859
نسل جدید ایران نه فهمیده شدند و نه درک شدند، نسلی که در بدو تولد با رکود اقتصادی و تورم گسترده روبه‌رو شد و حالا جنگ و درگیری پیش‌رویش است.
برای عاشقانی که احمق توصیف شدند

پویا اصل‌باغ-‌ درست یک روز قبل از تجاوز بی‌رحمانه رژیم صهیونیستی به خاک کشورمان، احسان شاه قاسمی، استاد و عضو هیات علمی دانشگاه تهران در رسانه ملی مدعی شد احمق‌ترین نسل نوجوان تاریخ ایران؛ نسل جدید است. او در این برنامه با اظهاراتی عجیب گفت این نسل فقط فحش دادن بلد است و حتی عرضه هم ندارد! امروز اما با توجه به شرایطی که در کشور رخ داده، اگر نگاهی به فضای مجازی بیندازیم متوجه می‌شویم جوانان و نوجوانان بیش از همه دلسوز مملکت و اوضاع و احوال کنونی هستند. زمانی که موضوع جنگ به میان می‌آید، همه چشم‌ها به نوجوانان است تا در شرایط بحرانی به میدان بروند. حدودا ۴۵‌سال پیش رژیم بعثی عراق در اقدامی جنایتکارانه جنگی هشت ساله را به ایران تحمیل کرد. در آن روزها جوانان و نوجوانان برای دفاع از خاک و وطنشان، جان‌های عزیز خود را فدای میهن کردند. بیشترشان ۱۲ یا ۱۳ ساله بودند که به خط مقدم فرستاده شدند. شهیدان حسین فهمیده و بهنام محمدی فقط دو نمونه از نوجوانانی بودند که فدایی وطن شدند.

جرم‌شان این است که درک نشده‌اند

نسل جدید ایران جرم‌شان این است که نه فهمیده شدند و نه درک شده‌اند. نسلی که در بدو تولدش با رکود شدید اقتصادی و تورم گسترده روبه‌رو شد و حالا جنگ و درگیری پیش‌رویش است. عمده جمعیتی که نسل جدید یا نسل زد را تشکیل می‌دهد متولدین سال‌۷۸ به بعد هستند. نسلی که همواره با فیتلرینگ، سانسور، تورم، رکود، جنگ اقتصادی و حالا درگیری نظامی مواجه شد. نوجوانانی که هیچگاه درک نشدند.

نقطه مشترک دهه ۶۰و ۸۰

تفاوت‌های زیادی میان متولدین دهه ۶۰ و ۸۰ وجود دارد اما یک نقطه مشترک بین این دو دهه وجود دارد؛ وطن‌پرستی و محافظت از ناموس همان اشتراکی است که در میان جوانان شصتی و هشتادی وجود دارد. در دوران جنگ تحمیلی، جوانان و نوجوانان به واسطه عشق و علاقه‌ای که به خاک کشورشان داشتند باعث شد تا ایران، ایران بماند. حالا اما همه نگاه‌ها به نسل جدید است. باید بگوییم که آنها از آزمون خود سربلند بیرون آمدند. از همان روزهای ابتدایی تجاوز رژیم صهیونی به خاک کشور، جوانان و نوجوانان بیش از همه این اتفاق را در فضای مجازی محکوم کردند. تصاویری که از امدادگران هلال احمر منتشر شده حاکی از آن است که جوانان هم به میدان آمدند. شاید این نسل کتاب زیاد نخواندند یا نمره خوبی در امتحانات نگیرند اما در درس زندگی، غیرت و میهن دوستی نمره ۲۰ را گرفتند. نسلی که این همه فشار و سختی که تحمل کردند، آرزوهایشان به خاطر شرایط بد اقتصادی کشور کشته شدند اما همچنان پای ایران ایستاده‌اند. شاید کمتر کسی بتواند جوان ایرانی را درک کند، جوانی که برای خرید خانه طبق گفته برخی کارشناسان باید حداقل ۱۶۲‌سال صبر کند، آرزو‌هایش زیر قیمت بالای ارز خرد شده، خرید خودروی موردعلاقه‌اش حسرت شده و حتی شرمندگی پدر و مادرش هم به چشم خود دیده است. اگر به پای صحبت‌هایشان بنشینید رویاهای زیبایی را در سر دارند.

نسل جدید زیر ذره‌بین کارشناسان

طبق تحقیقاتی که در سال‌۱۴۰۱ برخی جامعه‌شناسان انجام دادند به این نتیجه رسیدند که نسل دهه۸۰ نه تنها مورد توجه نبودند بلکه حتی مورد بی‌اعتنایی هم قرار گرفتند، برخی معتقدند که دهه هشتادی‌ها نسل بی دغدغه‌ای هستند اما حوادثی در سال‌۱۴۰۱ رخ داد؛ ابعاد جدیدی از نسل جدید را به همه نشان داد. این نسل به خاطر رویارویی با شرایط بد اقتصادی و نیاز‌های جامعه مانند آزادی و سبک جدیدی از زندگی، به بلوغ فکری و اجتماعی زود‌رس رسیدند. شهلا کاظمی‌پور، جمعیت‌شناس در همین باره گفته: نسل قدیم در کانون خانواده بزرگ می‌شدند و خواسته‌های آنان محدود به همان خانواده بود اما به خاطر سرعت و قدرت تکنولوژی نسل دهه۸۰ در یک جهان عظیم رشد پیدا کرد.

همه نگاه‌ها امروز به نسل جدید است

نسل جدید نه تنها زد بلکه ضد هم هستند. مواجهه افکار و خواسته‌های نسل جدید با سیستم سنتی که امروزه برای آنها تصمیم می‌گیرد؛ مهر تاییدی به این صحبت است. مقاومت و فشار‌هایی که نسل سنتی به جوانان و نوجوانان تحمیل کرد حاکی از آن است که با شکست همراه بوده. نسل سنتی خواستار این بودند که در شرایط بد اقتصادی و تحریم باید مقاومت کرد تا به خودکفایی رسید اما نسل زد، ضدیت خود را با این موضع نشان داد، این نسل برخلاف همه بیشتر طرفدار گفت‌و‌گو و آزادی است. خیلی از آنها شاید شرایط مهاجرت و رفتن از این مملکت را داشتند اما به خاطر عشقی که به وطن دارند ماندند و تحمل کردند. امروزه همه نگاه‌ها به نسل جدید است، باید نشان بدهند که نه تنها حرف‌های آن کارشناس بی‌اساس و محمل است بلکه برخلاف تصورات بسیار نسل فهمیده و شجاعی هستند. در این شرایط بیشتر از آنکه نگران خودشان باشند، دغدغه خانواده خود را دارند. حفظ جان ناموس و مملکتشان از همه چیز برای آنها گرانبها‌تر است. حالا که کشور دچار آشوب و درگیری شده، چشم امید به جوانان و نوجوانان است که روزگاری اگر خدای ناکرده شرایط بحرانی شد، از این آب و خاک دفاع می‌کنند. دشمنان قسم خورده ایران بدانند اگر بخواهند پایشان را روی این خاک بگذارند باید ابتدا از روی قبر ما سربازان وطن عبور کنند. با تمامی سختی‌ها و آرزوهایی که از ما گرفته شد، پای ایران ایستاده‌ایم و نمی‌گذاریم به یک وجب از خاکمان تجاوز شود.
سروش صحت، بازیگر، نویسنده و کارگران تعبیر جالبی از دهه هشتادی‌ها، چند سال پیش منتشر کرد: من با ترس بزرگ شده بودم ولی معلم‌ها به این شاگرد میانسال درس بزرگی دادند. دهه هشتادی‌ها معلم شجاعت هستند. می‌دانم دست معلم را باید بوسید و همراهش بود. در این میان این سوال پیش می‌آید که آقای شاه قاسمی، بر چه پایه و اساسی نسل جدید را احمق توصیف کرده است؟ اگر فردا روزی همین جوانان از خاک میهن دفاع کردند و شجاعت‌شان را به رخ همه کشیدند، آیا این آقای به اصطلاح کارشناس؛ شهامت این را دارد تا از آنان معذرت‌خواهی و تجدیدنظری در عقاید و افکار خود کند؟

کلام آخر

دشمن از شجاعت نسل جدید باید بهراسد؛ آنها سرمایه‌های این کشور هستند، سرمایه‌هایی که با وجود همه دشواری‌ها همچنان پاک میهن‌شان ایستاده‌اند. مردم آسوده خاطر باشند که اگر تجاوزی به این خاک شود؛ جوانان و نوجوانان نسل جدید همواره محافظ جان و مال و ناموس آنهاست. آنها در این سرزمین، همیشه آماج حملات و توصیف‌های زشت قرار گرفتند اما نشان دادند که با وجود همه این تعابیر بازهم پای کشورشان هستند.
جوانانی که تولدشان با تحریم و ضعف اقتصادی شروع شد، در میانه راه بیماری کرونا مقابل‌شان ایستاد و حالا موشک‌های رژیم اسرائیل برای آنها شاخ و شانه می‌کشد اما همچنان امید دارند به فردایی بهتر، امیدوارند روزی بتوانند این مملکت را طوری بسازند که تاریخ از آنها به عنوان بهترین و شجاع‌ترین نسل یاد کند. این نسل قوی مانده و خواهد بود. اگر با این اوصاف باز هم آقای شاه قاسمی بر این عقیده خود اصرار دارد که نسل جدید احمق است؛ با افتخار می‌گویم که من هم یک احمق هستم…..
قسم به صدای موشک
قسم به صدای آژیر و پهپاد
قسم به خاک ایران
اگر امروز گریه می‌کنیم
فردا تا پای جان از تو دفاع می‌کنیم
با غرور می‌گوییم
ایران زنده است.

وب گردی