چالش مالی در مسیر اجرای پزشکی خانواده

جهان صنعت، محمدرضا ظفرقندی روز دوشنبه در ششمین جلسه ستاد اجرایی کشوری برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع مبتنی بر تقویت و توسعه نظام شبکه که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، بر اهمیت نظام پرداخت کافی و بهموقع به عنوان یکی از عوامل کلیدی موفقیت برنامه پزشک خانواده، تاکید کرد.
وی اظهار کرد: ضروری است تمامی اقدامات و فعالیتهای صورتگرفته در قالب این برنامه مستندسازی شده و همچنین در جهت نهادینهسازی آن در جامعه، فرهنگسازی مناسب صورت گیرد.
وزیر بهداشت ضمن قدردانی از همکاری دانشگاههای علوم پزشکی، مدیران، معاونان و دستگاههای مشارکتکننده در این طرح ملی، بر لزوم همافزایی بیشتر برای پیشبرد اهداف برنامه تأکید کرد.
در این جلسه، اعضای ستاد اجرایی از جمله معاونین و مدیران وزارت بهداشت و نمایندگانی از دستگاههای مرتبط با برنامه پزشک خانواده حضور داشتند و گزارش جامعی از اقدامات انجامشده توسط کمیتههای ششگانه این برنامه ارائه شد. این گزارش شامل روند تشکیل جلسات کمیته تلفیق، اجرای نظام ارجاع الکترونیک در سطوح مختلف خدمات سلامت، چالشهای جذب نیروی انسانی و پیشرفت فعالیتهای کمیتههای تخصصی بود.
بر اساس این گزارش، در ابتدای این جلسه، دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان شرقی بهصورت نمادین مراحل اجرای برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع را به نمایش گذاشت.
برنامه «پزشکی خانواده» شبکه فراگیر و پیوسته از نیروهای حوزه بهداشت و درمان است که به صورت زنجیر وار بیمار را از ابتدای ابتلا و بروز علائم تا بهبودی همراهی میکند و در سطوح بالاتر منجر به ارتقای سلامت جامعه و عدالت در دسترسی به خدمات سلامت برای آحاد جامعه میشود.
اجرای طرح ملی پزشکی خانواده یک جراحی بزرگ در نظام سلامت کشور محسوب میشود و اکنون اهتمام تمام و کمال این طرح ملی به مهمترین اولویت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دولت چهاردهم تبدیل شده است و مطابق این برنامه، یک خانواده به طور مستقیم تحت پوشش تیم پزشکی قرار میگیرد؛ یعنی این گروه پزشکی علاوه بر اقدامات درمانی مربوط به یک خانواده، اقدامات مربوط به بهداشت جسمی، جنسی و روانی افراد را نیز تحت نظر قرار داده و مشاورههایی در این خصوص به افراد ارائه میدهند و در صورت نیاز به خدمات تخصصی، افراد به پزشکان متخصص ارجاع داده میشوند.
در این برنامه، مردم برای دریافت خدمات سلامت از یک مسیر تعریف شده و تحت نظر یک تیم مشخص اقدام میکنند و از حمایتهای دولتی نیز برخوردار خواهند شد و خانوادههایی که تحت پوشش پزشکی خانواده قرار میگیرند، ارجاع آنها به متخصصان بالینی هدفمند میشود؛ به گونهای که از ارجاعهای بیهوده به پزشکان کاسته میشود که خود کاهش مراجعات حضوری در کلینیکها را به دنبال دارد.
منبع: ایرنا