جستوجوگر گوگل با هوش مصنوعی پرتوان میشود

جهان صنعت – اگر شما حداکثر استفاده را از «هوش مصنوعی» در جستوجوی اینترنت میخواهید، گوگل پشتیبان شماست. به نظر میرسد گوگل در حال دو برابر کردن تلاشها برای جستوجوی مبتنی بر «هوش مصنوعی» است. این شرکت با وجود عرضه پر از اشکال این سامانه در سال گذشته، در رویداد «O2025/ Google I» از «هوش مصنوعی» جدیدی برای جستوجو رونمایی کرد. به گفته گوگل، این سامانه جدید قابلیتهای استدلال، تفکر پیشرفتهتر و چندوجهی را به بررسیهای کلی «هوش مصنوعی» اضافه میکند.
به زبان ساده این یعنی ردپای «جمینای» بسیار بیشتر در جستوجوی کاربران وجود خواهد داشت. گوگل میگوید این «هوش مصنوعی» قادر خواهد بود به سختترین سوالات شما پاسخ دهد و میتوان از آن برای جستوجو عمیقتر، پرسیدن سوالات دارای پیشزمینه و ارائه پیوندهای مفید در اینترنت استفاده کرد. به گفته گوگل، این «هوش مصنوعی» براساس نسخه سفارشی «Gemini2.0» ساخته شده است و از پایگاه دادههای گوگل از افراد، مکانها و چیزها مانند منابع «Knowledge Graph» برای استخراج دادهها و همچنین دادههای خرید استفاده میکند. گوگل میگوید: این «هوش مصنوعی» را میتوان برای مقایسه محصولات با پرسشهایی مانند «تفاوت ویژگیهای ردیابی خواب بین حلقه هوشمند، ساعت هوشمند و تشک ردیابی چیست؟» یا «در طول خواب عمیق چه اتفاقی برای ضربان قلب شما میافتد؟»، استفاده کرد و با استفاده از منابع مختلف در سراسر اینترنت، برای شما تحقیق میکند. همه اینها در ظاهر خوب به نظر میرسد اما لازم به ذکر است که تلاشهای قبلی گوگل برای جستوجوی پیشرفته مبتنی بر «هوش مصنوعی» دقیقا آنطور که در نظر گرفته شده بود، عمل نکردند. بررسیهای کلی «هوش مصنوعی» آن پر از اشکال بود و در نهایت اطلاعات نادرست ارائه میکرد. در موردی فاحش، جستوجوی «هوش مصنوعی» گوگل توصیه کرد که برای چسباندن پنیر به پیتزا، از چسب استفاده شود. گوگل حداقل به طور غیرمستقیم، به رفع این مشکلات در توضیحات خود از این «هوش مصنوعی» اشاره کرده است. گوگل در بیانیهای اعلام کرد: این «هوش مصنوعی» ریشه در سامانههای اصلی کیفیت و رتبهبندی ما دارد و همچنین از رویکردهای جدید با قابلیتهای استدلال مدل برای بهبود واقعیت استفاده میکنیم.
هدف ما این است که تا حد امکان پاسخی مبتنی بر «هوش مصنوعی» نشان دهیم اما در مواردی که اطمینان زیادی به مفید بودن و کیفیت آن نداریم، پاسخ مجموعهای از نتایج جستوجوی اینترنت خواهد بود. به گفته گوگل، این همیشه نوعی مشکل در مورد جستوجوی «هوش مصنوعی» یا گاهی اوقات خود «هوش مصنوعی» است.
این سامانه هنوز به نقطهای نرسیده که بتواند به طور کامل مورد اعتماد باشد. جستوجوی اینترنت حتی بدون «هوش مصنوعی مولد» که واقعیتها را توهم میزند یا سعی میکند پیتزای چسبی را سرو کند، یک مساله آشفته است که اغلب قربانی تعصب و اطلاعات نادرست میشود. با این حال، جستوجوی وب نیاز به بهتر شدن دارد و اگر ما بتوانیم با کمک «هوش مصنوعی» اطلاعات قابل اعتماد و مفیدتری را سریعتر پیدا کنم، این سامانه بسیار کاربردی خواهد بود.
منبع: گیزمودو