لزوم راه‌اندازی کارگروه احیای بافت‌های تاریخی

گروه فرهنگ و گردشگری
کدخبر: 536031
تشکیل کارگروه ویژه احیای بافت‌های تاریخی ذیل شورای عالی شهرسازی و معماری به‌عنوان گامی موثر برای پیوند میراث فرهنگی و توسعه شهری پیشنهاد شد.
لزوم راه‌اندازی کارگروه احیای بافت‌های تاریخی

جهان صنعت– قائم‌مقام وزیر و معاون میراث ‌فرهنگی در نشست تخصصی مشترک معاونت میراث ‌فرهنگی و معاونت شهرسازی و معماری، ضمن تبریک «هفته میراث ‌فرهنگی» این نشست را نقطه شروع برگزاری سلسله‌نشست‌هایی با هدف حل مسائل مشترک میراث‌ فرهنگی و توسعه شهری دانست.

علی دارابی به سه ماموریت محوری حفاظت از میراث فرهنگی و پاسداری از امانت نفایس کشور، دفاع از حقوق شهروندان و کمک به توسعه، عمران و آبادانی، همگام با توسعه اقتصادی و فرهنگی اشاره و تاکید کرد: مدیریت کلان باید این سه ماموریت را به یکدیگر پیوند بزند و با ایجاد سازوکارهای لازم، گره‌گشایی کند.

تشکیل کارگروه ویژه «احیای بافت‌های تاریخی» ذیل شورای عالی شهرسازی و معماری و نمونه‌ متناظر آن در سطح استان‌ها پیشنهاد مطرح شده از سوی دارابی بود.

در این نشست فاطمه داوری، مشاور قائم‌مقام وزیر میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نیز با اشاره به فراهم شدن زمینه‌های همکاری میان وزارت میراث‌ فرهنگی و وزارت راه و شهرسازی در راستای حفاظت از بافت‌های تاریخی، بر اهمیت برگزاری این نشست به ‌منظور گفتمان‌سازی، ایجاد باور مشترک و همچنین بازتعریف روابط و پیوند میان میراث ‌فرهنگی و توسعه شهری تاکید کرد.

وی با بیان اینکه پیام سال جاری بر «میراث ‌فرهنگی و آینده» تمرکز دارد، گفت: این شعار به رابطه دوسویه و متقابل میان هویت فرهنگی و آینده‌نگری اشاره دارد. در جهانی که سرعت تحولات فناورانه و زیست‌محیطی نگرانی‌هایی ایجاد کرده، میراث ‌فرهنگی و هویت مهم‌ترین تکیه‌گاه برای جوامع است تا با اتکا بر آن، مسیر آینده را هموار کنند. داوری با اشاره به اینکه گفت‌وگوی میان‌دستگاهی و تبادل نظر با ذی‌نفعان، تنها به درون وزارتخانه‌ها محدود نبوده و نیازمند بستری برای تعامل اجتماعی و فرهنگی گسترده‌تر است، بر اهمیت تمرکز بر شهرهای تاریخی به‌ عنوان زنده‌ترین مصادیق میراث ‌فرهنگی تاکید کرد. مشاور قائم‌مقام وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با بیان اینکه در عصر جدید، میراث ‌فرهنگی و توسعه شهری باید با بازتعریف روابط و ادبیات مشترک به نقطه تلاقی تازه‌ای برسند، افزود: امروز بیش از هر زمان دیگری نیاز به گفتمان و باور مشترک و حرکت به‌ سوی فهمی عمیق‌تر از ارزش‌های تاریخی در بستر توسعه داریم. داوری «انتقال حق توسعه در بافت‌های تاریخی» را که برای اولین بار در کشور اتفاق افتاده است، نقطه عطف تاریخی عنوان کرد و افزود: حفظ ارزش‌های بافت تاریخی، نیازمند گفت‌وگویی شفاف، روشن و چندجانبه است؛ گفت‌وگویی که با شنیدن دیدگاه‌های متنوع، ما را به تفاهم و راهبردهای مشترک برساند.

منبع: ایرنا

وب گردی