رفیعی: باید زمین پتروشیمی میانکاله پس گرفته شود

گروه جامعه
کدخبر: 535849
سرمایه‌گذار پتروشیمی میانکاله به دلیل عدم پیشرفت پروژه و نقض قوانین محیط‌زیستی، زمین این پروژه باید طبق قانون از او پس گرفته شود و پروژه با دستور رئیس‌جمهور متوقف شده است.
رفیعی: باید زمین پتروشیمی میانکاله پس گرفته شود

جهان‌صنعت– سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: سرمایه‌گذار پتروشیمی میانکاله از زمانی که زمین را گرفته، نتوانسته است کار خود را جلو ببرد و مطابق قانون باید زمین از او پس گرفته شود.

سمیه رفیعی در پاسخ به  سوالی درباره آخرین وضعیت پتروشیمی میانکاله گفت: اطلاع دقیقی در حال حاضر ندارم اما مهم‌ترین مساله ما این بود که پتروشیمی میانکاله باید برمبنای آمایش سرزمین شکل می‌گرفت. باید پیش از اینکه سرمایه‌گذار به آنجا برود و سرمایه‌گذاری یا هر اقدام دیگری را انجام دهد، دستگاه‌های ذی‌ربط مثل محیط‌زیست و منابع طبیعی تمام خصوصیات مربوط به آن منطقه را به ایشان اعلام می‌کردند.

وی افزود: ما در دهه۸۰ مصوبه‌ای در هیات وزیران داشتیم که یک‌سری از بارگذاری‌ها در حوزه صنایع مختلف در نوار سبز شمال کشور ممنوع است. با وجود این ممنوعیت، سرمایه‌گذار اقدام به چنین کاری کرده بود که این وظیفه دستگاه‌های ذی‌ربط بوده که توجیه کنند که آنجا چه وضعیتی دارد. الان هم خدا را شکر به دستور  رییس‌جمهور متوقف شده است.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس تاکید کرد: نکته‌ای که وجود دارد، این است که سرمایه‌گذار از زمانی که زمین را گرفته، نتوانسته است کار خود را جلو ببرد. در قانون داریم که در ازای تخصیص زمین برای هر کاربری تا مدتی محدود و معین، کسی که درخواست زمین کرده است باید کارش را انجام بدهد، در غیر این صورت مطابق قانون باید پس گرفته شود. الان کار باید به نحوی پیش رود که زمین تخصیص پیدا کرده -که شاید بتوان گفت ۱۰ برابر بیشتر از نیاز این پتروشیمی با این حجم تولید است- بنابراین باید زودتر بازپس‌ گرفته شود. این فعلا درخواست ما از دولت است.

رفیعی در واکنش به این گفته که بعضی طرح‌ها مانند احداث برخی سدها یا باغات پیوست محیط‌زیستی ندارند و با وجود تذکر سازمان محیط‌زیست انجام می‌شوند و نمونه آن نیز کشت سیب، یونجه و چغندر در اطراف دریاچه ارومیه است،گفت: نکته‌ای که روی زمین مانده بحث الگوی کشت است. همه درباره الگوی کشت حرف می‌زنند، قانون بالادستی دارد و معمولا بودجه برای آن گذاشته می‌شود اما ما در عمل نمی‌بینیم آنطور که باید و شاید و آنگونه که هدف قانونی آن است، محقق شود بنابراین می‌بینید که مثلا گسترش باغات مختلف، فارغ از اینکه آیا مورد نیاز مصرف داخلی یا بازار صادراتی ماست یا خیر گسترش پیدا می‌کند.

او ادامه داد: علاوه‌براین سال‌به‌سال بعضی از محصولات ما کم و زیاد می‌شوند. مثلا یک‌سال کشور را با مشکل گوجه فرنگی و یک‌سال با مشکل سیب زمینی مواجه می‌کنند. اینها همگی به خاطر عدم اجرای الگوی کشت است. برای کشوری مثل ایران که در کمربند خشک زمین واقع شده یکی از ضروریت‌ها که باید در اولویتی هرچه بالاتر پیگیری شود، پیاده‌سازی واقعی و حقیقی الگوی کشت است.

سایت خوان