سرمایهگذاری با طعم مدرنیته

جهان صنعت – هومن عمیدی، مدیر توسعه هلدینگ داناک، در گفتوگو با «جهانصنعت» جایگاه ویژه شرکتی را که در آستانه ورود به بازار سرمایه است، تشریح کرد: پتروشیمی اروند به عنوان یکی از بهترین و مدرنترین پتروشیمیهای ایران، بزرگترین تولیدکننده PVC است. محصولات استراتژیک این شرکت مثل کلر و سایر محصولات تولیدی در صنایع پاییندستی مثل شویندهها کاربرد داشته و خوشفروش است. این شرکت خوشنام است و سهامدار عمده آن خلیجفارس است و سایر سهامداران آن نیز صندوق بازنشستگی نفت و غدیر هستند. هلدینگ پتروشیمی خلیجفارس، شرکتهای خود را به خوبی میشناسد.
وی درخصوص چگونگی کشف قیمت سهم بیان کرد: در پروسه عرضه اولیه کشف قیمت باید منطقی باشد و اگر Market value در کشف قیمت بالا باشد، حد رشد خوبی برای آن قائل نباشند و بخواهند به ماکسیمم ارزش عرضه کنند، عملا سهام عرضه شده که در دست مردم قرار میگیرد بعد از چند روز باید توسط بازارگردان خریداری شود اما اگر به قیمت منطقی و مناسب که جای رشد دارد عرضه شود، نه فقط سهامداران خرد جذب شرکت میشوند بلکه صندوقها و شرکتهای حقوقی وارد شده و شرکتهایی که در حوزهPVC در بازار سرمایه فعال هستند نیز از قیمت اروند تاثیر خواهند گرفت. در پروسه عرضه اولیه لازم است اطلاعرسانی خوبی شکل بگیرد و مراحل آشنایی با شرکت نیز به درستی برای تحلیلگران، کارشناسان و مدیران شرکتها رخ بدهد. پیشبینی میشوند که اروند بتواند بر شاخص صنعت پتروشیمی اثر بگذارد و حتی روی خود هلدینگ خلیجفارس هم اثر گذاشته و NAV هلدینگ خلیجفارس را نیز واقعیتر کند. در نتیجه اتفاقی دو سر سود هم برای هلدینگ خلیجفارس و هم برای اروند خواهد بود.
عمیدی همچنین افزود: موضوع بعدی، سیاستهای تقسیم سود است که میتواند به این شرکت جذابیت بیشتری بدهد. احتمالا هلدینگ هم روی تقسیم سود خوب شرکت حساب ویژهای باز کرده که این موضوع میتواند برای سهامداران نیز جذاب باشد. حدود ۱۰۰ الی ۱۱۰میلیون دلار در سال ۱۴۰۳، EPS شرکت بوده است که اگر در سال ۱۴۰۴ نیز تکرار شود و طرحهای توجیهی افزایش ظرفیت و تولید برای شرکت تعریف شود، شرکت میتواندE/Pخوبی نیز بگیرد اما اگر اروند طرح توسعه نداشته باشدE/P متوسط صنعت را خواهد گرفت. به هر حال یکی از بزرگترین PVC سازهای کشور در حال ورود به بازار سرمایه است و مهمترین مزیت آن هم واقعی شدن ارزش هلدینگ خلیجفارس است که NAV آن را واقعی خواهد کرد. امید است اشتباه بسیاری از شرکتها و هلدینگها تکرار نشود و سهم در قیمت بالا عرضه نشود چراکه در ادامه از آن استقبال نخواهد شد و بازارگردان مجبور به خرید سهم میشود. در ادامه هم اگر این اتفاق رخ دهد تا مدتها کسی سمت سهم اروند نخواهد رفت.
وی درباره چگونگی ارزشگذاری سهم این شرکت گفت: پیشنهاد میشود بازدهی ۲۵ الی ۳۰ درصدی برای بازار در نظر گرفته شود و اندکی تحمل به خرج داده شود تا سهم بدون عرضه و با ارزش معاملات پایین رشد کند. این کار بازتاب بهتری دارد و فرآیند جذب سهام راحتتر انجام خواهد شد و سهامدار خرد نیز این سهم را راحت تر در پورتفوی خود نگه خواهد داشت تا سهمی که با قیمت بالا عرضه شود، ۵ الی ۱۰درصد رشد کند و سپس رشد آن متوقف شده و درجا بزند.