فراکسیون تسهیل تجارت مجلس با گران‌شدن تعرفه اینترنت مخالفت کرد:

مردم، قربانی سودخواهی بی‌پایان

گروه فناوری
کدخبر: 535019
فراکسیون تسهیل تجارت مجلس شورای اسلامی با افزایش تعرفه اینترنت همراه مخالفت کرد.
مردم، قربانی سودخواهی بی‌پایان

گروه فناوری– درحالی‌که دسترسی به اینترنت در جهان امروز به‌عنوان یکی از شاخص‌های عدالت اجتماعی و توسعه اقتصادی شناخته می‌شود، در ایران بار دیگر موضوع افزایش تعرفه‌های اینترنت به بحث داغ میان اپراتورها، نهادهای نظارتی و نهادهای قانون‌گذار تبدیل شده است؛ بحثی که بیش از آنکه ریشه در منطق اقتصادی یا الزامات فنی داشته باشد، بازتاب‌دهنده شکاف عمیق میان منافع عمومی و منافع شرکتی است. نامه‌نگاری اخیر اپراتورهای بزرگ کشور با سازمان تنظیم مقررات، برای درخواست افزایش تعرفه‌ها، در شرایطی صورت گرفته که هم کیفیت خدمات اینترنت در کشور پایین‌تر از استانداردهای جهانی است و هم زیرساخت‌های شبکه با کندی توسعه می‌یابند و هم نارضایتی کاربران در حال افزایش است. در چنین شرایطی، درخواست برای گرانی اینترنت بیش از آنکه به‌معنای اصلاح مدل اقتصادی اپراتورها باشد، به‌ نوعی تلاش برای انتقال بار ناکارآمدی ساختاری آنها به دوش کاربران تعبیر می‌شود.

بر همین اساس رییس فراکسیون تسهیل تجارت و سرمایه‌گذاری مجلس شورای اسلامی، از مخالفت این فراکسیون با افزایش تعرفه اینترنت همراه خبر داد. رضا حاجی‌پور با تاکید بر اینکه فراکسیون تسهیل تجارت و سرمایه‌گذاری مجلس شورای اسلامی با افزایش تعرفه بسته‌های اینترنت همراه در شرایط فعلی مخالف است، اظهار کرد: متاسفانه برای مردم گزینه دیگری جز شبکه اینترنت همراه ایجاد نکرده‌ایم و آنها چاره‌ای جز خرید بسته‌های اینترنت ندارند. او با تاکید بر اینکه مجلس شورای اسلامی با افزایش تعرفه اینترنت همراه مخالف است، گفت: باید شاهد توسعه متوازن شبکه اینترنت ثابت و عمران در کشور باشیم تا مردم از نظر هزینه و کیفیت، امکان انتخاب داشته باشند. او ادامه داد: تا قبل از توسعه متوازن اینترنت پهن‌باند ثابت مبتنی‌بر فیبر نوری و اینترنت همراه، حقوق مصرف‌کنندگان و مشترکان باید لحاظ شود. دولت مکلف است که هرچه سریع‌تر تعهدات خود در حوزه شبکه اینترنت ثابت را برای مردم ایجاد کند. رییس فراکسیون تسهیل تجارت و سرمایه‌گذاری مجلس شورای اسلامی با بیان به اینکه باید میزان دسترسی مردم از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به شبکه ثابت مبتنی‌بر فیبر نوری اعلام شود، افزود: در راستای توسعه شبکه دسترسی نهایی اینترنت پهن‌باند ثابت مبتنی‌بر فیبر نوری صندوقی تحت عنوان صندوق توسعه‌ی شبکه فیبر نوری تاسیس شد و منابع مالی خوبی معادل ۶ تا ۷ هزار میلیارد تومان در این صندوق در اختیار دولت قرار می‌گیرد. حاجی‌پور ادامه داد: به همین دلیل باید با توجه به تسهیلات ایجادشده، دسترسی مردم به اینترنت پهن‌باند ثابت مبتنی‌بر فیبر نوری توسعه یابد و جامعه هدف هرچه سریع‌تر به اینترنت ثابت دسترسی یابند.

او با درخواست از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برای انجام این کار، گفت: با توجه به مشوق‌های مالی خوبی که در اختیار دولت قرار گرفته و همچنین اقدامات قبلی انجام‌شده در راستای اینترنت پهن‌باند ثابت مبتنی بر فیبر نوری، وظیفه دولت توسعه فعالیت‌ها در این حوزه و تحقق تعهد ایجاد شده مبتنی‌بر برنامه هفتم توسعه در راستای اتصال اینترنت پهن‌باند ثابت است. رییس فراکسیون تسهیل تجارت و سرمایه‌گذاری مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در حوزه شبکه ارتباطات موبایل، مقوله فرکانس جزو سرمایه‌های ملی کشور به‌شمار می‌آید، اظهار کرد: با توجه به نیاز کشور در راستای توسعه شبکه نسل پنجم همراه و واگذاری فرکانس‌ها در این حوزه، از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات می‌خواهیم که حتما این واگذاری‌ها به شرکت‌هایی انجام شود که توان ایجاد زیرساخت‌ها را داشته باشند و دور شرکت‌ها و اپراتورهایی که به‌دنبال واسطه‌گری در زمینه فرکانس هستند، خط کشیده شود. حاجی‌پور ادامه داد: همچنین باید گزارشی در خصوصی بهره‌برداری از فرکانس توسط اپراتورها ارائه شود تا منابع مالی از طریق برخی اپراتورها که سهامدار دولتی دارند، صرف واسطه‌گری در حوزه فرکانس نشود و شرکت‌هایی که واقعا در حوزه شبکه‌‌های اینترنت موبایل فعال هستند و سرمایه‌گذارانی که قصد سرمایه‌گذاری دارند، پای کار بیایند و این فرکانس‌ها در اختیارشان قرار گیرد تا حقیقتا شاهد توسعه در این بخش به معنای واقعی کلمه باشیم.

او با تاکید بر اینکه فرکانس‌ها، باید زمینه‌ساز سرمایه‌گذاری جدید در این حوزه باشند، بیان کرد: مردم باید بتوانند طعم بهتر شبکه‌های ارتباطی و اینترنتی را بنابر وعده رییس جمهور در راستای دسترسی هرچه بهتر به شبکه اینترنت، بچشند چراکه توسعه زیرساخت‌های ارتباطی و اینترنتی، جزو مهمی از رفاه اجتماعی و تحول در بخش دیجیتال است و مجلس شورای اسلامی در این بخش با دقت و موشکافانه بر روند فعالیت‌ها نظارت می‌کند و با نگاه حمایتی در کنار دولت است تا شاهد توسعه زیرساخت‌ها باشیم.

افزایش تعرفه اینترنت توجیه‌پذیر نیست

از طرفی عضو هیات‌رییسه مجلس با تاکید بر اینکه افزایش تعرفه اینترنت توجیه‌پذیر نیست، گفت که حتما مجلس موضوع افزایش تعرفه اینترنت را پیگیری می‌کند. علیرضا سلیمی در واکنش به انتشار اخباری درباره افزایش ۷۵‌درصدی تعرفه اینترنت همراه گفت: تلقی غلطی در کشور وجود دارد که بنزین، آب یا حتی اینترنت ارزان است. اگر حقوق مردم را به دلار پرداخت می‌کنید، آنگاه قیمت‌ خدمات را براساس قیمت‌های جهانی در نظر بگیرید.

او به ایسنا افزود: وقتی حقوق مردم را به دلار پرداخت نمی‌کنید چرا توقع دارید مردم قیمت خدمات را به دلار پرداخت کنند؛ چرا اینگونه با مردم رفتار می‌کنید؟ عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس بیان کرد: اینترنت ارزان نیست؛ اگر درآمد مردم براساس نرخ دلار باشد یعنی درآمدی هم‌وزن سایر کشورها داشته باشند، آنگاه این افزایش قیمت‌ها معنا پیدا می‌کند؛ نباید همه هزینه‌ها از جیب مردم پرداخت شود. او افزود: وقتی که عدم پرداخت مناسب وجود دارد، به این معناست که مردم جلو جلو قیمت خدمات را پرداخت کرده‌اند بنابراین افزایش تعرفه اینترنت توجیه‌پذیر نیست و  ما حتما در مجلس باید این موضوع را پیگیری کنیم.

مجلس در این قضیه کوتاه نمی‌آید

یکی دیگر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: من نمی‌گویم که اصلا نباید تعرفه اینترنت گران شود اما معتقدم که در این امر تناسب باید رعایت شود و افزایش ۷۵‌درصدی تعرفه، هزینه بسیار بالایی برای مردم است؛ مردم مطمئن باشند که مجلس در این قضیه کوتاه نمی‌آید. رمضانعلی سنگدوینی با اشاره به درخواست سه اپراتور اصلی تلفن همراه برای افزایش ۷۵‌درصدی تعرفه اینترنت همراه با تاکید بر اینکه در برنامه هفتم پیشرفت همه موارد را براساس رشد ۸‌درصدی و تکالیف وزارتخانه‌ها پیش‌بینی کرده‌ایم و اینگونه نیست که اپراتورها یک‌مرتبه اعلام کنند قیمت را ۷۵‌درصد افزایش می‌دهیم، گفت: معمولا موضوعاتی در این خصوص در هیات دولت تصمیم‌گیری می‌شود اما اگر این موضوع از مسیر هیات دولت تصمیم‌گیری نشود مطمئن باشید که مجلس در مسیری قرار می‌گیرد که بتواند بالاخره کنترل‌های لازم را انجام دهد. او با بیان اینکه «من مخالف گران‌شدن تعرفه خدمت اینترنت همراه هستم»، اظهار کرد: اپراتورها نمی‌توانند به‌صورت خودسر تعرفه اینترنت همراه را گران کنند؛ با این حال با توجه به اینکه شاید بتوان گفت حدود دوسوم از جمعیت ۸۵‌میلیونی کشور در حال استفاده از اینترنت هستند، افزایش تعرفه اینترنت موجب افزایش هزینه‌های مردم می‌شود. این نماینده مجلس در پایان تاکید کرد: من نمی‌گویم که اصلا نباید تعرفه اینترنت گران شود اما معتقدم که در این امر تناسب باید رعایت شود و افزایش ۷۵‌درصدی تعرفه، هزینه بسیار بالایی برای مردم است؛ مردم مطمئن باشند که مجلس در این قضیه کوتاه نمی‌آید.

سایت خوان