سال پربار تولید در صنایع بورسی

جهان صنعت – تولید صنایع «خودرو و فلزات اساسی» در فروردین۱۴۰۴ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۳ به ترتیب با رشد ۲ و ۴درصدی همراه بوده و در مقابل اما، ناترازی انرژی؛ علت افت تولید صنعت محصولات شیمیایی بوده است. در فروردین ۱۴۰۴ نسبت به اسفند ۱۴۰۳ با وجود کاهش محدودیت در مصرف انرژی، اکثر صنایع با اهمیت بازار سرمایه (به جز صنعت خودرو) دارای افزایش مقدار تولید بودهاند. بر این اساس صنایع فلزات اساسی، مواد و محصولات شیمیایی، استخراج کانههای فلزی و فرآوردههای نفتی به ترتیب دارای رشد مقدار تولید به میزان ۲۶، ۳۰، ۴ و ۳درصد در فروردین ماه ۱۴۰۴ نسبت به ماه گذشته بودهاند.
رشد ۲ درصدی در میزان تولید خودرو
دادههای این گزارش نشان میدهد، مقدار تولید صنعت خودرو از ۴۹هزار و ۲۰۴دستگاه در فروردین ۱۴۰۳ به ۵۰ هزار و ۲۵۲دستگاه در فروردین امسال رسید. مقدار تولید این صنعت در این بازه زمانی با رشد ۲درصدی روبهرو شده است. براساس این گزارش، میزان تولید صنعت خودرو در فروردینماه ۱۴۰۴ نسبت به اسفندماه ۱۴۰۳ به میزان ۵۰ درصد کاهش داشته است.
در این بازه زمانی افت تولید نمادهای خودرو، خساپا، خپارس و خزامیا، به ترتیب به میزان ۵۱، ۴۹، ۴۹، ۲۷درصد بوده است. این آمار نزولی تحت تاثیر تعطیلات نوروزی رخ داده است و اگر خودروسازان با مشکل خاصی مواجه نشوند، معمولا افت ابتدای سال را در ماههای آینده جبران خواهند کرد.
بیشترین کاهش تولید در این بازه زمانی به کاهش تولید نمادهای خودرو به دلیل کاهش تولید گروه سورن به میزان ۶۰درصد، گروه پژو ۴۰درصد، کاهش تولید دنا ۳۹درصد، کاهش تولید تارا ۳۷درصد، خساپا به دلیل کاهش تولید ناشی از کاهش تولید محصولات خانواده X۲۰۰ شامل تیبا، کوئیک و ساینا به میزان ۴۲درصد بوده است.
خپارس با کاهش تولید ۴۴درصدی در گروه Q۲۰۰ مواجه شده و محصول ساینا S و بدنه پراید را در این بازه تولید نکرده است.
خزامیا هم با کاهش تولید محصول گروه نیسان به میزان ۲۶درصد و کاهش تولید محصول پادرا با میزان ۳۵درصد روبهرو شده است.
رشد ۴درصدی تولید صنعت فلزات اساسی
دادههای آماری معاونت نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار نشان میدهد؛ مقدار تولید صنعت فلزات اساسی از ۲میلیون و ۷۱۸هزار و ۶۱تن در فروردین۱۴۰۳ به ۲میلیون و ۸۳۳هزار و ۹۲۳تن در فروردین امسال رسید. تولید این صنعت در این بازه زمانی با رشد ۴درصدی روبهرو بوده است.
در بخش دیگر این گزارش آمده است؛ میزان تولید صنعت فلزات اساسی در فروردین ماه ۱۴۰۴ نسبت به اسفندماه ۱۴۰۳ به میزان ۲۶درصد افزایش داشته است. بیشترین افزایش تولید مربوط به نمادهای فخوز (۴۴درصد)، هرمز (۱۶۷درصد)، کاوه (۱۰۱درصد)، فولاد (۸درصد)، فولاژ (۴۱۰۴۸تن)، ارفع (۱۰۷درصد)، فخاس (۳۱درصد)، فجهان (۳۷درصد) و فملی (۱۰درصد) به شرح زیر است:
نماد فخوز افزایش تولید محصولات بلوم ، بیلت به میزان ۳۴درصد و محصول اسلب به میزان ۶۳درصد
نماد هرمز افزایش تولید محصولات اسلب به میزان ۱۷۲درصد و بریکت ۹۳درصد
نماد کاوه افزایش تولید محصول شمش بیلت به میزان ۱۰۱ درصد
نماد فولاد افزایش تولید محصولات سرد به میزان ۱۰درصد، تختال به میزان ۴درصد و محصولات پوششدار به میزان ۱۵درصد
نماد ارفع افزایش تولید محصول شمش فولادی به میزان ۱۰۷ درصد
نماد فخاس افزایش تولید محصول شمش به میزان ۶۶ درصد
نماد فجهان افزایش تولید محصولات شمش به میزان ۳۹درصد، میلگرد ۳۷درصد، بریکت ۱۹درصد
نماد فملی افزایش تولید محصولات کنسانتره مس به میزان ۱۵درصد، اسید سولفوریک به میزان ۲۱درصد و کاتد به میزان ۱۱درصد
افت ۵ درصدی تولید صنعت استخراج کانههای فلزی
افزون براین، میزان تولید صنعت استخراج کانههای فلزی با افت ۵درصدی از ۷میلیون و ۶۷۳هزار و ۳۴۱تن در فروردین ۱۴۰۳ به ۷میلیون و ۲۷۸هزار و ۲۲۷ تن در فروردین امسال رسیده است.
طبق این گزارش، در سال ۱۴۰۳ میزان کل تولید صنعت استخراج کانههای فلزی برابر با ۸۶،۶۳۶،۲۲۷ تن بوده که با افزایش اندک ۴۵/۰درصد نسبت به سال ۱۴۰۲ بیشترین میزان تولید سالانه صنعت استخراج کانههای فلزی در سالهای اخیر در سال ۱۴۰۳ ثبت شده است.
از سوی دیگر وضع عوارض صادراتی در سال ۱۴۰۱ به کاهش تولید سنگآهن در این سال منجر شد.
افت اندک تولید صنعت فرآوردههای نفتی
دادههای آماری این گزارش حاکی از آن است که میزان تولید صنعت فرآوردههای نفتی از ۶میلیون و ۱۵۵هزار و ۳۵۷مترمکعب در فروردین ۱۴۰۳ به ۶میلیون و ۱۳۳هزار و ۴۳۷متر مکعب در فروردین امسال رسیده است. تولید این صنعت در یک سال گذشته، با افت اندکی روبهرو شده است.