16 - 04 - 2020
پیش به سوی قهرمانی
تیم ملی فوتبال ایران در آستانه یکی از حساسترین بازیهای پس از انقلاب قرار دارد و میتواند در صورت پیروزی در این دیدار بعد از ۴۳ سال برای اولین بار به فینال آسیا برسد.
ایران- ژاپن، غولهای غرب و شرق آسیا و قدرتهای سنتی قاره کهن در یکی از حساسترین رویاروییهای تاریخیشان ساعت ۱۷:۳۰ امروز باید برای راهیابی به فینال آسیا به مصاف هم بروند. این باعث میشود در تاریخ ۵۸ ساله دیدارهای دو تیم، حساسترین تقابلشان باشند.
تیم بسیار آماده و مدعی ایران در جام هفدهم به اوج حساسیت کار رسیده است و تنها یک قدم تا کسب مزد زحمات و تلاش خود فاصله دارد و به احتمال قریب به یقین و با توجه به فضای بسیار مثبتی که نسبت به عملکرد یوزها در درون کشور وجود دارد، این اتفاق بزرگ سرانجام پس از ۴۳ سال رقم خواهد خورد، اما مردان کارلوس کیروش برای ملاقات با جام این تورنمنت باید ابتدا ساموراییها را از پیش رو بردارند که کار تقریبا سختی خواهد بود.
نخستین بازی و نخستین گلزن
نخستین تقابل دو تیم ایران و ژاپن قدمتی به میزان ۵۸ سال دارد. دور گروهی بازیهای آسیایی ۱۹۵۱ دهلی اولین بهانه برای رویارویی دو تیم شد؛ دیداری خاص که به دلیل قوانین روز فوتبال، دو بار تکرار شد. از آنجا که نخستین دیدار دو تیم در مرحله حذفی (نیمهنهایی) بازیهای آسیایی بود و با تساوی بدون گل خاتمه یافت، مطابق با قوانین آن سالها این دیدار فردای همان روز تکرار شد که بازی تکراری برخلاف بازی نخست پرگل بود. در این بازی مسعود انصاری (دو گل) و مسعود برومند برای تیم ملی ایران گلزنی کردند. نام مسعود انصاری هم به عنوان نخستین گلزن در تقابلهای دو تیم ثبت شد.
بازی پس از ۱۵ سال
هرچند ژاپنیها در سومین بازی این شکست را جبران کردند، اما برای این اتفاق ۱۶ سال انتظار کشیدند. سومین تقابل دو تیم هم در بازیهای آسیایی اتفاق افتاد و در ۱۹۶۶ بانکوک این ژاپن بود که سه بر یک پیروز شد تا نخستین شکست ایران در تاریخ تقابلهای دو تیم رقم بخورد. در آن بازی حمید شیرزادگان در دقیقه ۳۷ تکگل ایران را وارد دروازه ژاپن کرد.
تلافی پس از یک هفته
البته ایران خیلی زود و تنها یک هفته بعد این شکست را در مرحله حذفی همان مسابقات تلافی کرد و توانست در «تاراوا استادیوم» بانکوک با تکگل فریبرز اسماعیلی ژاپن را شکست دهد. تکرار دیدارها در بازیهای آسیایی
دیدارهای دو تیم تا سال ۱۳۶۵ تنها در چارچوب بازیهای آسیایی انجام شد و دو تیم دو بار دیگر در جریان این مسابقات با هم دیدار کردند. ایران و ژاپن یکبار در بازیهای آسیایی ۱۹۸۲ دهلی نو به مصاف هم رفتند که این بازی با برتری یک بر صفر ژاپنیها به پایان رسید و یکبار نیز در بازیهای آسیایی ۱۹۸۶ سئول یکدیگر را ملاقات کردند که این بازی با گلهای ابطحی و محمدخانی با حساب دو بر صفر به سود ایران به پایان رسید.
اولین جام ملتها
اولین دیدار دو تیم در مسابقات جام ملتهای آسیا به برگزاری این بازیها در سال ۱۹۸۸ در قطر برمیگردد که دو تیم در این بازی به تساوی بدون گل رسیدند.
اولین بازی دوستانه
ایران و ژاپن برای اولین بار در سال ۶۷ و در ورزشگاه آزادی یک دیدار دوستانه برگزار کردند که این بازی به تساوی ۲-۲ انجامید. در این بازی فرشاد پیوس یکبار برای تیم ملی گلزنی کرد و مدافع ژاپن هم یکبار به اشتباه دروازه خودی را باز کرد.
آخرین بازی
از آخرین باری که دو تیم با هم دیدار کردند بیشتر از سه سال و سه ماه میگذرد. ایران و ژاپن برای آخرین بار در دیداری دوستانه و در ورزشگاه آزادی به مصاف هم رفتند که این بازی با تساوی ۱-۱ به پایان رسید. زننده تکگل ایران در آن بازی مهدی ترابی بود که امروز نیز یکی از بازیکنان تیم ملی است و احتمال استفاده از او در این بازی وجود دارد.
بازیهای دو تیم به تفکیک
دو تیم در کل ۱۷ بار به مصاف هم رفتند و این هجدهمین بازی دو تیم خواهد بود. از ۱۷ بازی گذشته شش بازی با پیروزی ایران و پنج بازی با پیروزی ژاپن به پایان رسیده و شش بازی هم مساوی شده است.
از ۱۷ بازی گذشته ۱۴ بازی رسمی بوده و دو تیم سه بار هم به صورت دوستانه با هم دیدار کردهاند. از ۱۴ بازی رسمی ایران شش و ژاپن پنج بار پیروز شده و دو بازی هم با نتیجه مساوی به اتمام رسیده است. هر سه باری که ایران و ژاپن به صورت دوستانه به میدان رفتهاند، با تساوی به کار خود خاتمه دادهاند.
گلزنان برتر
در مجموع ۱۷ بازی گذشته ایران ۱۹ و ژاپن ۱۸ بار موفق به گلزنی شدهاند. بهترین گلزن ایران به ژاپن در تاریخ تقابلهای دو تیم علی دایی با چهار گل و بهترین گلزن ژاپنیها اسامو مائدا با دو گل است. وحید هاشمیان و مسعود انصاری (دو گل)، مهدی ترابی، خداداد عزیزی، رضا حسنزاده، فرشاد پیوس، صمد مرفاوی، سیدمهدی ابطحی، ناصر محمدخانی، فریبرز اسماعیلی، حمید شیرزادگان و امیرمسعود برومند دیگر گلزنان ایران به ژاپن هستند.
شکستناپذیر در میزبانیها
اکثر بازیهای دو تیم در کشورهایی به جز ایران و ژاپن برگزار شده است و هر یک از دو تیم تنها سه بار میزبان تیم مقابل بودهاند و هیچ یک از دو تیم در کشورهای خود شکست نخوردهاند. دو تیم سه بار در ایران بازی کردهاند که یک پیروزی برای ایران و دو مساوی در این بازیها ثبت شده است. دو تیم سه بار هم در ژاپن به مصاف هم رفتند که دو بار ژاپنیها پیروز شده و یک بار هم دیدار دو تیم مساوی شد.
بیشترین سابقه دیدار
بیشترین بازیهای دو تیم در چارچوب بازیهای آسیایی بوده است. ایران و ژاپن هفت بار در بازیهای آسیایی با هم دیدار داشتهاند که از این هفت بازی چهار بار ایران و دو بار ژاپن پیروز شدهاند. یکبار هم دیدارهای دو تیم مساوی شده است.
شکستناپذیری ژاپن در جام ملتها
دو تیم سه بار در جام ملتهای آسیا با هم دیدار داشتهاند که ژاپنیها دو بار پیروز شدند و یکبار هم دو تیم به تساوی رسیدهاند. در صورتی که تیم ملی ایران موفق به شکست ژاپن در این دیدار شود، برای نخستین بار در جام ملتهای آسیا موفق به شکست ژاپن شده است.
بهترین و بدترین نتیجه
بهترین نتیجهای که ایران برابر ژاپن به دست آورده پیروزی دو بر صفر در جریان بازیهای آسیایی ۱۹۸۶ کرهجنوبی بود و بدترین نتیجه نیز به شکست با نتیجه سه بر یک در بازیهای آسیایی ۱۹۶۶ برمیگردد.
پرگلترین بازی
دوازدهمین دیدار دو تیم، پرگل ترین دیدار هم هست. ایران و ژاپن ۱۳۷۶/۸/۲۵ در چارچوب مسابقات مقدماتی جام جهانی ۹۸ فرانسه به دیدار هم رفتند که این بازی با نتیجه سه بر دو به سود ژاپن به پایان رسید. خداداد عزیزی و علی دایی برای ایران در این بازی گلزنی کردند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد